07 / 07 / 2024

ihracatçı firmalar

ihracatçı firmalar

Otel, inşaat ve havayolu şirketlerinin başını çektiği hizmet sektörü de ihracatın aktörleri arasına resmen dahil oldu. Şirketleri teşvik etmek amacıyla ‘Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçı Firması’ araştırmasını başlattı.

Bakan Şimşek'ten yeni dönem açıklaması: O firmalar Türk Eximbank kredisi kullanabilecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan açıklamada, katma değerli ve yüksek teknolojili ihracat yapan firmaların teminat mektubu haricinde farklı teminatlarla da Eximbank kredisi kullanabileceği bilgisi verildi.

Türkiye'ye petrol ihracatı için tarih verildi

Irak Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani, Irak’tan Türkiye’ye petrol ihracatının yeniden yapılması için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), petrol firmaları ve Türkiye ile anlaşma sağlanacağını duyurdu. İşte haberin ayrıntıları...

İhracatçılar ve reel sektöre uzun vadeli kredi müjdesi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ihracatçılar ve reel sektörün her zaman yanında olduklarını belirterek, "Yeni destek paketimizle firmalarımıza 25 milyar liralık garanti karşılığında 30 milyar liralık kredi imkanını sunacağız" dedi.

Çimento ihracatı 5 yılda yüzde 78 arttı!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) tarafından düzenlenen 5. İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde, 2022 yılında ‘en fazla ihracat yapan firmalar açıklandı. Çimento ihracatı 2028'den 2022'ye kadar yüzde 78 artış kaydetti. 

İhracat 300 milyar dolara koşuyor

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği, yeni dönemde katma değerli ihracatı artırmak, yeni pazar hedefleri belirlemek, firmaların finansal sorunlarına çözüm arayışı adına birlik çatısı altında yer alan sektörler bir araya geldi.

ODE Yalıtım'a İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği'nden ödül!

ODE Yalıtım İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) tarafından “2019 yılının en çok izolasyon malzemesi ihracatı yapan firmaları” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Doğu'dan 190 ülkeye 1,67 milyar dolarlık ihracat gerçekleşti!

DAİB üyesi firmaları tarafından 17 ilden 11 ayda yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3,44 artış gösterdi. Birlik üyesi firmalar, ocak-kasım dönemde en çok Irak'a ihracat yaptı.

DAİB'den 1 milyar 340 milyon dolarlık ihracat!

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) üyesi 17 ildeki firmalar tarafından 9 ayda yapılan ihracat geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4,76 artış göstererek 1 milyar 340 milyon 406 bin dolar oldu.

Türk mobilya sektörünün en güzel tasarımları ödüllendirildi!

Sektörün en büyük üretici ve ihracatçı firmalarının katılımı ile gerçekleştirilen Furniture İstanbul Fuarı’nda en güzel mobilya tasarımları ödüllendirildi. 

Blok Mermer Fuarı’na Çinli ve Hintliler'den yoğun ilgi!

Blok Mermer Fuarı’na Çinli ve Hintliler akın etti. Yerli mermer üretici ve ihracatçı firmalar, kurulan iş bağlantıları ile 2017’nin ilk çeyreğini de garanti altına aldı.

Kazablanka, Fas İkili İş Görüşmeleri Programı 4-7 Ekim'de!

İstanbul Dünya Ticaret Merkezinin bölgesel ticaret odalarının desteği ile 04-07 Ekim 2016 tarihleri arasında Fas’ın Kazablanka şehrinde düzenleyeceği dört günlük İkili İş Görüşmeleri programı, Kuzey Afrika’ya açılmak isteyen ihracatçı firmalarımız için önemli fırsatlar sunuyor.

Dev projelere dolar kuru etkisi!

Dolardaki yükseliş devleri de vuruyor. Otoyol ihalesini 2 kez erteleten kur farkı, 3 dev projeye de 12,5 milyar TL'lik ek yük bindiriyor. Dolardaki yükseliş sadece ihracatçı firmaları sevindiriyor.

İnşaat malzemeleri sanayisinde ciro ve ihracat arttı!

İnşaat malzemeleri sanayisinde cirolar ve ihracat artarken, sektörün alacakları tahsil etme hızındaki yavaşlama azaldı. Cirolardaki artış firmaları rahatlattı.

ihracatçı firmalar Haberi

ihracatçı firmalar

Türkiye, hizmet sektörünün de ihracattan sayılmasına yönelik adımları konuşurken konuya ilişkin somut adımlardan biri Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden (TİM) geldi. Kurum, bir ilke imza atarak 'Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı' araştırmasını resmen başlattı. Böylece hizmet sektöründe faaliyet gösteren on binlerce firma ihracatçı statüsünde birbiriyle yarışacak. Konuya ilişkin duyuru dün TİM ve TÜRSAB'ın sitesinde de yer aldı.


Araştırma, hizmet sektörlerinde ihracat gerçekleştiren firmaların 'döviz kazandırıcı hizmet ticaretine' yönelik tespit ve sıralama yapılmasını öngörüyor. Çalışmaya bu statüye uyan bütün firmalar dahil olabilecek. Tur operatörleri, oteller, restoranlar ve havayolu şirketlerinin ağırlıklı katılım göstermesi beklenen araştırmada birinciliği kimin üstleneceği şimdiden merak konusu oldu. Araştırmanın kriterlerine ilişkin ise, "Dünya Ticaret Örgütü ve Ekonomi Bakanlığı tarafından sınıflandırılmış hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların 2015 yılında gerçekleştirdikleri hizmet ihracatı...