30 / 04 / 2024

İhracat 300 milyar dolara koşuyor

İhracat 300 milyar dolara koşuyor

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği, yeni dönemde katma değerli ihracatı artırmak, yeni pazar hedefleri belirlemek, firmaların finansal sorunlarına çözüm arayışı adına birlik çatısı altında yer alan sektörler bir araya geldi.



İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği’nde (İDDMİB) yeni dönem öncesi bir araya geldi. Birlik tarafından; İskele Kalıp, Armatür, Valf, Vana, Endüstriyel İş Gereçleri, Musluk ve Tesisat Ekipmanları sektör toplantıları gerçekleştirildi. 

Hammadde fiyatlarının hızlı yükselişi ve düşüşü, enerji fiyatlarındaki artış, lojistik fiyatlarındaki değişimin sektörü olumlu ve olumsuz yönde etkilediğini söyleyen İDDMİB Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu, "Pandemi sürecinde ve devamında da Türkiye ekonomisi 250 milyar dolar ihracatı hep birlikte yaptık ve 300 milyar dolara giden yolda hepimiz çok çok önemli sektörleriz.” diye konuştu.

Tecdelioğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Armatür sektörü katma değer olarak baktığımızda Türkiye ihracatının yaklaşık 7 katı katma değerli ihracat yapıyorsunuz. Türkiye ekonomisi için çok değerlisiniz. Sanayi için çok kıymetlisiniz. Ama bugüne kadar adınız, markanız, isminiz, derneğiniz sayesinde bilinir ve takip edilebilir hale geldiniz. Bundan sonra sağladığınız istihdam, çıkardığınız ürünlerin katma değeri de tüketmiş olduğunuz enerji gibi tüm istatistikleri sizlerle paylaşıyor olacağız. Büyük ölçeğe ulaşmak için bir araya gelmemiz lazım." dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön