17 / 05 / 2024

İhracat 300 milyar dolara koşuyor

İhracat 300 milyar dolara koşuyor

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği, yeni dönemde katma değerli ihracatı artırmak, yeni pazar hedefleri belirlemek, firmaların finansal sorunlarına çözüm arayışı adına birlik çatısı altında yer alan sektörler bir araya geldi.



"HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ"

Toplantıda konuşan İDDMİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Talha Özger, "Bizler bu kurumda sizlere nasıl daha fazla nasıl faydalı olacağımızı konuşacağız. Hep söylüyoruz hepimiz aynı gemideyiz. Aynı çözüm önerilerini bulursak sorunlarımıza da çözüm buluruz. En yakın zamanda yaşanan bir parite sıkıntısı var. Bizim de ihracatımızın yüzde 55’lik oranı Avrupa Birliği ülkelerine. Bu konuyla ilgili farklı çalışmalar yapıp, farklı pazarlara yönelmemiz lazım ki bu kaybımızı diğer taraftan kurtaralım. Resesyon sıkıntısıyla ilgili de neler yapabileceğimizi hep birlikte konuşmamız lazım. 'Made in Türkiye' algısını en yukarıya taşımak için çalışıyoruz. Bizler İDDMİB olarak elimizden gelen her desteği vereceğiz." ifadelerini kullandı.

İDDMİB Denetim Kurulu Üyesi Fikret Kaya ise, "Her konuştuğum sanayici ve ihracatçı firmalar, teşviklerin olduğunu fakat alamadığından dert yanıyor. Sanayi ve Ticaret Bakanlıkları'nın teşvikleri var. Bunların hepsini almak için firmamızı da buna uygun hale getirmemiz gerek. Çünkü teşviki almanın da bir standardı var." dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön