26 / 07 / 2024

ihracatta ab oranı ne kadar

ihracatta ab oranı ne kadar

Türkiye'den kasım ayında gerçekleştirilen ihracat içerisinde AB'ye yapılan ihracatın payı yüzde 44,1 ile son 23 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. AB'nin ihracattaki payı yüzde 40'ın üzerine çıkarak yüzde 41,68 oldu...

E-ihracatta ve uluslararası ticarette kripto para ile ödeme giderek yaygınlaşıyor!

Düşük maliyeti, hızı ve güvenli olması nedeniyle uluslararası ticarette ve e-ihracatta kripto para ile ödemelere olan ilgi her geçen gün artıyor. Geçen yıl kripto para ile ödemeler yüzde 74 oranında artarken, gelecek dönemde kripto para ile ödemenin daha popüler hale gelmesi bekleniyor.

AB, Türkiye için büyüme tahminini ve enflasyon oranını açıkladı

AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2023 İlkbahar" raporu yayımlandı. AB Komisyonu raporunda Türkiye ekonomisinin 2023 ve 2024 yıllarındaki büyüme ve enflasyon rakamları belli oldu.

AB'den ilginç çıkış! Dışardan işçi gerekiyor.

Ekonomik zorlukların pençesindeki AB'de işsizlik oranı yüzde 6 ile oldukça makul bir seviyede ancak bazı pozisyonların boş olması AB dışından işçi gelmesi gerektiğine işaret ediyor.

AB'den ilginç çıkış! Dışardan işçi gerekiyor.

Ekonomik zorlukların pençesindeki AB'de işsizlik oranı yüzde 6 ile oldukça makul bir seviyede ancak bazı pozisyonların boş olması AB dışından işçi gelmesi gerektiğine işaret ediyor.

AB ülkelerinde konut fiyatları arttı!

Avrupa Birliği'nde (AB) ev fiyatları 2020'nin dördüncü çeyreğinde 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 5,7 oranında arttı.

AB'de inşaat üretimi Ocak ayında yüzde 0,9 arttı!

Avrupa Birliği'nde (AB) inşaat üretimi, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin devam ettiği 2021 yılının Ocak ayında yüzde 0,9 oranında arttı.

AB'de inşaat üretimi Aralık ayında yüzde 3,3 düştü!

Avrupa Birliği'nde (AB) inşaat üretimi, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin katı biçimde uygulandığı geçen yılın aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 3,3 oranında azaldı.

AB'de kamu borcunun GSYH'ye oranı arttı!

Avrupa Birliği'nde kamu borcunun GSYH'ye oranı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin uygulanmaya devam ettiği 2020'nin ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yükselerek yüzde 87,8 oldu.

İtalya'da gençlerin aileyle yaşama oranı yüzde 6 arttı!

Avrupa Komisyonu'nun istatistik kurumu Eurostat tarafından 2015 verilerinin analiz edilmesiyle hazırlanan rapora göre, Slovakya, İtalya ve Malta, anne-babalarıyla yaşayan genç yetişkin oranının en yüksek olduğu AB ülkeleri.

AB Yaşam Evleri Güneşli fiyatları!

AB Yaşam Evleri projesinde yüzde 1 KDV oranı uygulanıyor. 147 adet daireden meydana gelen proje 9 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor. İşte AB Yaşam Evleri Güneşli fiyatları...

AB Yaşam Evleri satılık!

Toplam 147 daireden meydana gelen AB Yaşam Evleri satılık daire teslimleri hemen yapılıyor. Yüzde 1 KDV oranının uygulandığı projede satışa sunulan dairelerin fiyatları 325 bin TL'den başlangıç gösteriyor.

AB sera gazlarının 2030’a kadar yüzde 40 oranında azaltılması konusunda anlaştı!

AVRUPA Birliği, iklim değişikliğiyle mücadele politikası çerçevesinde sera gazlarının 2030’a kadar yüzde 40 oranında azaltılması konusunda anlaştı.AB’deki enerji tüketiminin yüzde 27 oranında düşürülmesi olarak belirlendi.

Türkiye, Avrupa Birliğine üye 28 ülkenin büyüme oranından daha iyi performans ortaya koydu!

TÜİK ve Avrupa İstatistik Ofisi verilerinden derlenen bilgilere göre 2013 yılı üçüncü çeyrek büyüme rakamları itibarıyla, yıllık bazda Avro Bölgesi ekonomisi yüzde 0,4 küçülürken, AB ekonomisi ise yüzde 0,1 oranında büyüme gösterdi.

ihracatta ab oranı ne kadar Haberi

ihracatta ab oranı ne kadar


- Türkiye'den kasım ayında gerçekleştirilen ihracat içerisinde AB'ye yapılan ihracatın payı yüzde 44,1 ile son 23 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

- 2003 yılından itibaren yıllık bazda Türkiye'nin ihracat yaptığı bölgeler incelendiğinde, AB'ye yapılan ihracatın payı yüzde 58'lerden 2012 yılına kadar kademeli olarak yüzde 38,9'a kadar geriledi. Kasım 2013 itibariyle AB'nin ihracattaki payı yüzde 40'ın üzerine çıkarak yüzde 41,68 oldu.

- Halk Yatırım Araştırma Müdürü Banu Kıvcı Tokalı:

- "İhracatta gözlenen iyileşmede, ana ihracat ortağımız olan AB ekonomisindeki toparlanma ve TL'nin artan rekabet gücünün etkili olduğunu...