21 / 05 / 2024

ihtiyati haciz itirazın iptali

ihtiyati haciz itirazın iptali

Takip talebine itiraz edilen alacaklı, itirazın tebliği tarihinden itibaren bir sene içinde mahkemeye başvurarak, genel hükümler dairesinde alacağının varlığını ispat suretiyle itirazın iptalini dava edebilir. İşte haciz itirazının iptali..

Kemer Country’de Ziraat Bankası ve Emlak Konut GYO'nun ihtiyati tedbir itirazı reddedildi!

Demirören Grubu'nun kredi borçlarına karşılık Ziraat Bankası'na geçen Eyüpsultan'daki Kemer Country'nin golf sahalarının konut imarına açılması ile ilgili süreçte yeni bir mahkeme kararı alındı. İşte ayrıntılar...

ABD Halkbank davasındaki itirazı değerlendirme kararı verdi: Halkbank'ın hisseleri yüzde 10 değerlendi!

ABD Yüksek Mahkemesi, Halk Bankası'nın İran yaptırımlarını deldiğine ilişkin suçlamaya yönelik itirazını ele alma kararı verdi. Kararın ardından Halk Bankası'nın hisseleri tavan yaptı. İşte ayrıntılar...

Evde haczedilemeyen mallar nelerdir?

Haciz alacaklının başvurusu üzerine borcun tahsilinin devletin icra dairesince borçlulardan alınması oluyor. Ancak bazı mallar haczedilemiyor. Peki, evde haczedilemeyen mallar nelerdir?

TMMOB'dan İzmir'deki emsal artışına itiraz!

TMMOB İzmir İKK, İzmir'de emsal artışı imar planı notunun durdurulması ve iptal edilmesi için Bayraklı Belediyesi’ne dava açtı. Bayraklı Belediyesi’ne itiraz dilekçesi veren TMMOB İKK, itirazın ret edilmesi sonrasında hukuki süreci başlattı.

Milyonlarca ABD'li aile evsizlik riskiyle karşı karşıya!

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) Kovid-19 salgını sürecinde kiralarını ödeyemeyen vatandaşlar için tanıdığı moratoryumun 31 Temmuz tarihinde sona ermesiyle ülkede tarihi ve yıkıcı bir tahliye ve haciz dalgasının yaşanacağı öngörülüyor.

Emina Jahovic haciz iddialarını doğruladı! 

Emina Jahovic, 3 yıl önce boşandığı Mustafa Sandal hakkında nafakasını ödemediği gerekçesiyle icra takibi başlattığı yönündeki iddiaları doğruladı. 

Emina Jahović, Mustafa Sandal’ın evine ve ofisine haciz yolladı!

Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Üstündağ bugünkü yazısında Emina Jahović'in Mustafa Sandal’ın evi ve ofisine haciz yolladığını yazdı... İşte Üstündağ'ın o yazısı...

Ankara'da inşaat şirketine 2 milyon TL'lik dolandırıcılık şoku!

Ankara’nın ünlü inşaat firması ADN Atlas Yapı’nın sahibi olan İş insanı Ahmet Kocaman, şirketi iş ortaklarından Veysel Altun’a devrettikten birkaç ay sonra geri aldı. Devir işlemlerinden sonra Kocaman, haciz memurlarını kapıda gördü.

Kısıtlı taşınmazlarda mülkiyet tesisine kolaylık geldi!

Hissedarların hissesi üzerinde olan haciz, ihtiyati haciz şerhi ya da ipotek sebebi ile kat irtifakı veya kat mülkiyeti tesisler artık değerleme raporu ile karşılanacak. 

Ünal Aysal'ın Hotel Les Ottomans'ın icra itirazına mahkemeden ret!

Ünlü iş adamı Galatasaray Kulübü eski başkanı Ünal Aysal, Ortaköy’deki Hotel Les Ottomans'ın icradan satışına itiraz etti. Mahkeme, Ünal Aysal’ın itirazını ret kararı verdi. 

Elektronik haciz uygulamasının koronavirüs nedeniyle ertelenmesi mecliste!

Elektronik haciz uygulamasının koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmesi önerisi meclis gündemine taşındı. MHP'li Özdemir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

E-haciz uygulamasının ertelenmesi önerisi mecliste!

E-haciz uygulamasının koronavirüs salgını bitimine kadar ertelenmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Adıgüzel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Abdi İpekçi Parkı’nda ticari yapılanmaya izin yok!

Ankara’nın merkezinde bulunan Abdi İpekçi Parkı’na lokanta, büfe gibi işletmelerin yapılmasının önünü açan plan değişikliğiyle ilgili Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından dava açıldı. Mimarların itirazını haklı bulan idare mahkemesi planları iptal ettiğini açıkladı.

ihtiyati haciz itirazın iptali Haberi

ihtiyati haciz itirazın iptali

Haciz itirazının iptali!

Borçlu haciz kararına bir dilekçe ile itiraz edebiliyor. Buna karşılık; Takip talebine itiraz edilen alacaklı, itirazın tebliği tarihinden itibaren bir sene içinde mahkemeye başvurarak, genel hükümler dairesinde alacağının varlığını ispat suretiyle itirazın iptalini dava edebilir.


Bu davada borçlunun itirazının haksızlığına karar verilirse borçlu; takibinde haksız ve kötü niyetli görülürse alacaklı; diğer tarafın talebi üzerine iki tarafın durumuna, davanın ve hükmolunan şeyin tahammülüne göre, red veya hükmolunan meblağın yüzde yirmisinden aşağı olmamak üzere, uygun bir tazminatla mahkum edilir.


İtiraz eden veli, vasi veya mirasçı ise, borçlu hakkında tazminat hükmolunması kötü niyetin sübutuna bağlıdır.


Birinci fıkrada yazılı itirazın iptali süresini geçiren alacaklının umumi hükümler dairesinde alacağını dava etmek hakkı saklıdır. Bu Kanunda öngörülen icra inkar tazminatı, kötü niyet tazminatı ve benzeri tazminatların...