19 / 05 / 2024

İhtiyati tedbir kanun maddesi

İhtiyati tedbir kanun maddesi

Bir tür hukuki koruma olan ihtiyati tedbir, talep sahibinin ileride açacağı veya devam eden bir davanın sonunda elde etmesinin sağlanması amacıyla getirilmiş olan bir tür hukuki güvence sistemidir. İşte ihtiyati tedbir kanunu...

Darbecilerin mallarına tedbir konulacak!

Hükümetin, OHAL kararının ardından çıkaracağı kanun hükmündeki kararnamelerin konusu belli olmaya başladı. Darbecilerle ilgili soruşturma tamamlanana kadar mallarına tedbir konulacak.

Boşanmada ihtiyati tedbir talebi!

İhtiyati tedbir ile, karşı tarafça dava konusu mal varlığının dava süresince üçüncü bir kişiye devri önlenebiliyor. Peki, boşanmada ihtiyati tedbir talebi nasıl yapılır? İhtiyati tedbir kararı nasıl alınır?

İhtiyati tedbir kararına itiraz süresi!

İhtiyati tedbirin uygulanması verildiği tarihten itibaren bir hafta içinde talep edilmek zorunda oluyor, aksi durumda tedbir kararı kendiliğinden kalkıyor. Peki, itiyati tedbir kararına itiraz süresi ne kadardır?

İhtiyati tedbir satışa engel mi?

İhtiyati tedbir, dava açılmadan önce, esas hakkında görevli ve yetkili olan mahkemeden; dava açıldıktan sonra ise ancak asıl davanın görüldüğü mahkemeden talep ediliyor. Peki, ihtiyati tedbir satışa engel mi?

İhtiyati tedbir kararı nasıl kalkar?

Aleyhine ihtiyati tedbir kararı verilen veya hakkında bu tedbir kararı uygulanan kişi, mahkemeye yapacağı müracaat ile ihtiyati tedbir kararını kaldırabiliyor. Peki, ihtiyati tedbir kararı nasıl kalkar?

İhtiyati tedbir kararına itiraz dilekçesi örneği!

Karşı tarafça dava konusu mal varlığının dava süresince üçüncü bir kişiye devri önlenmesi için ihtiyati tedbir kararı alınabiliyor. Bu karara karşı taraf itiraz edebiliyor. İşte ihtiyati tedbir kararına itiraz dilekçesi örneği...

İhtiyati tedbir kararına itiraz!

İhtiyati tedbir, dava açılmadan önce, esas hakkında görevli ve yetkili olan mahkemeden; dava açıldıktan sonra ise ancak asıl davanın görüldüğü mahkemeden talep edilebiliyor. Peki, ihtiyati tedbir kararına itiraz edilir mi?

İhtiyati tedbir kararı nasıl alınır?

İhtiyati tedbir ile, karşı tarafça dava konusu mal varlığının dava süresince üçüncü bir kişiye devri önleniyor. Peki, ihtiyati tedbir nasıl koyulur? İhtiyati tedbir kararı nasıl alınır?

İhtiyati tedbir dilekçesi!

İhtiyati tedbir, dava açılmadan önce, esas hakkında görevli ve yetkili olan mahkemeden; dava açıldıktan sonra ise ancak asıl davanın görüldüğü mahkemeden talep ediliyor. İşte ihtiyati tedbir dilekçesi örneği..

Boşanmadan önce mallara tedbir koyulabilir mi?

Boşanma kararı alan bir çift, yaşanabilecek mal kaçırma ihtimaline karşın mallara tedbir koydurmak isteyebiliyor. Peki, boşanmadan önce mallara tedbir koyulabilir mi? Boşanmadan önce mallara tedbir nasıl koyulur?

İş kazalarını azaltacak tedbir: Güvenli İskele Projesi!

Metin Güler, 2013 yılında 191 bin 389 iş kazası meydana geldiğini, yaşanan kazaların önüne geçebilmek için tedbir alınmasının şart olduğunu söyledi ve ekledi: "Güvenli İskele Projesi sayesinde inşaatlarda yüksekten düşme nedeniyle ölümler azalacak."

Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında kanun 2015!

Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında kanun 15 Nisan 2015 tarihinde 29327 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanunda hazine taşınmazları hakkında esaslara yer veriliyor...

Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun!

6637 sayılı Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun 7 Nisan 2015 tarihinde 29319 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanun kapsamında çeyiz hesabı ile konut hesabına yapılacak devlet katkısı yer alıyor...

İhtiyati tedbir kanun maddesi Haberi

İhtiyati tedbir kanun maddesi

İhtiyati tedbir kanunu!

İhtiyati tedbir şartları ve uygulamaları, 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu kapsamında açıklanıyor. Bir tür hukuki koruma olan ihtiyati tedbir, dava açılmadan önce, esas hakkında görevli ve yetkili olan mahkemeden; dava açıldıktan sonra ise ancak asıl davanın görüldüğü mahkemeden talep ediliyor.


İhtiyati Tedbir mevzuatı..

İhtiyati tedbirin şartları

MADDE 389- (1) Mevcut durumda meydana gelebilecek bir değişme nedeniyle hakkın elde edilmesinin önemli ölçüde zorlaşacağından ya da tamamen imkânsız hâle geleceğinden veya gecikme sebebiyle bir sakıncanın yahut ciddi bir zararın doğacağından endişe edilmesi hâllerinde, uyuşmazlık konusu hakkında ihtiyati tedbir kararı verilebilir.


(2) Birinci fıkra hükmü niteliğine uygun düştüğü ölçüde çekişmesiz yargı işlerinde de uygulanır.


İhtiyati tedbir talebi

MADDE 390- (1) İhtiyati tedbir, dava açılmadan önce, esas hakkında görevli ve yetkili olan mahkemeden; dava açıldıktan sonra ise...