30 / 04 / 2024

ikametgah beyanı nasıl yapılır

ikametgah beyanı nasıl yapılır

Nüfus Hizmetleri Kanununun 48 inci maddesi çerçevesinde adres bilgilerinin sağlıklı ve güncel tutulması amaçlanıyor. Bu nedenle herkesin bir ikametgah bildiriminde bulunması şart. Peki, ikametgah bildirimi nasıl yapılır?

Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Geçen sene konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için beyan dönemi merak ediliyor. Peki Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

e-Devlet’ten tapu beyanı nasıl yapılır?

Kişilerin sahip oldukları taşınmazları ilgili kurumlara bildirmesine tapu beyanı denir. Peki e-Devlet’ten tapu beyanı nasıl yapılır? Tapu beyanı için hangi evraklar gerekir? Tapu beyannamesi nasıl yapılır? İşte detaylar…

Tahliye taahhütnamesi ile kiracının tahliyesi nasıl olur?

Tahliye taahhütnamesi, kiracının kiralan gayrimenkulü belirli bir tarihte boşaltacağına dair yazılı irade beyanı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tahliye taahhütnamesi ile kiracının tahliyesi nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Emlak Beyanı Nedir? Emlak Beyanı nasıl verilir?

Emlak beyanına dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan bazıları Emlak Beyanı Nedir? Emlak Beyanı nasıl verilir? İşte merak edilen soruların yanıtları!

Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi?

Tapu harcı yada başka bir ifade ile tapu masrafı, satışı gerçekleştirilen tüm gayrimenkuller için tapuda beyan edilen satış bedelinin yüzde 4'ü olarak hesaplanan harçtır. Peki, Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi? İşte tüm merak edilenler..

Reddi miras beyanı nasıl yapılır? Reddi miras beyanı iptal edilebilir mi?

Reddi miras veya mirasın reddi; yasal ve atanmış mirasçılara bu mirastan sorumlu olmak istememeleri halinde tanınmış bir hak olarak veriliyor. Peki, Reddi miras beyanı nasıl yapılır? Reddi miras beyanı iptal edilebilir mi? İşte tüm detaylar...

Tapu harcını kim öder? Nasıl hesaplanır?

Tapu harcı veya tapu masrafı, satışı gerçekleştirilen tüm gayrimenkuller için tapuda beyan edilen satış bedeli yıl sonuna kadar yüzde 3'e indirildi. Peki tapu harcını kim öder? Nasıl hesaplanır? İşte tüm detaylar...

Kira beyannamesi nasıl verilir?

Kira geliri elde edenler için beyan süreci 1-25 Mart 2019 tarihleri olarak belirlenmişti. Konutta yıllık 4 bin 400, iş yerinde ise 34 bin TL gelir elde eden vatandaşların ödeyeceği kira beyannamesi için süreç bitiyor. Peki, kira beyannamesi nasıl verilir? İşte merak edilen detaylar…

Kira geliri nasıl beyan edilecek?

2018 yılı kira gelir vergisi beyanname verme ve ilk taksit ödeme dönemi dün başladı. Peki, kira geliri nasıl beyan edilecek? Kira geliri ne zamana kadar beyan edilebilecek?

Turkuaz Kart nasıl alınır?

Turkuaz Kart Yönetmeliği'nin Resmi Gazete'de yayımlanması ile süresiz ikametgah izninin detayları belli oldu. Peki, bu hakkı veren Turkuaz Kart nasıl alınır? Turkuaz Kart nereden alınır?

Kira geliri olanlar nasıl vergi ödemez?

Kira gelir vergisinde belirlenen sınırın üstündeki gelirler için beyan vererek ödeme yapılıyor. Ancak kira geliri olanlar bazı hallerde vergi ödemeyebiliyor. Peki, kira geliri olanlar nasıl vergi ödemez?

Mirası red beyanı nasıl yapılır?

Yasal ve atanmış mirasçılar, kalan mirasın borca batık olması halinde mirası reddedebiliyor. Mirasın reddi için belirli bir süre içerisinde red beyanının yapılmış olması gerekiyor. Peki, mirası red beyanı nasıl yapılır?

Tapuda satış bedeli nasıl düzeltilir?

Tapuda satış bedelini eksik beyan eden kimseler, Maliye tarafından durumun tespit edilmesi halinde ceza ile karşılaşıyor. Peki, ceza almamak için tapuda satış bedeli nasıl düzeltilir?

ikametgah beyanı nasıl yapılır Haberi

ikametgah beyanı nasıl yapılır

İkametgah bildirimi nasıl yapılır?

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 48 inci maddesi çerçevesinde adres bilgilerinin sağlıklı ve güncel tutulması amaçlanıyor. Bu nedenle herkesin bir ikametgah adresinin olması ve herhangi bir değişiklik halinde bildirimde bulunulması gerekiyor. Peki, ikametgah bildirimi nasıl yapılır?


İkametgah bildirimi..

-Beyan edilen adresin boş konut olması halinde, herhangi bir belge istenmez.


- Daha önce beyan edilmiş bir adresin birlikte oturma gerekçesiyle bir başka kişi tarafından beyan edilmesi halinde, ilgilinin hali hazırda o adreste oturan kişi ile birlikte müracaatı istenir. Birlikte müracaatın mümkün olmaması durumunda, adreste hali hazırda oturan kişinin apartman-site yöneticisi, lojman idaresi sorumlusu veya muhtar tarafından birlikte oturulduğuna ilişkin yazılı beyanı kabul edilir.


- Beyan edilen adresin daha önce bir başkası tarafından beyan edilmiş olması nedeniyle halen dolu olarak gözükmesi durumunda;...