16 / 05 / 2024

ikametgah ceza itiraz

ikametgah ceza itiraz

İkametgah değişikliğini 20 iş günü içinde bildirmeyenlere idari para cezası uygulanıyor. Peki, ikametgah cezasına itiraz edilebilir mi? İkametgah cezasına itiraz nasıl yapılır? İşte ikametgah cezası itirazları..

Kendi imzaladığı tahliye taahhüdüne itiraz eden kiracı ceza alsın önerisi! 

Kira davalarının patladığı, ev sahipleri ile kiracılar arasında suların durulmadığı bu süreçte, mağdur ev sahipleri seslerini duyurmaya çalışıyor. Mağdur bir ev sahibi tahliye taahhüdüne itiraz eden kiracı ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kaçak yapı para cezasına itiraz 2015!

Kaçak yapı para cezasına itiraz cezanın tebliğinden itibaren yedi gün içinde sulh ceza mahkemesine yapılabiliyor. İşte, kaçak yapı para cezasına itiraz 2015!

İkametgah cezasına itiraz!

İkametgah değişikliğini 20 iş günü içinde bildirmeyenlere idari para cezası uygulanıyor. Peki, ikametgah cezasına itiraz edilebilir mi? İkametgah cezasına itiraz nasıl yapılır? İşte ikametgah cezası itirazları..

İkametgah cezası indirimleri!

Nüfus Hizmetleri Kanunu ile ilgili kanun ve yönetmelikler gereğince, herkesin bir ikametgah adresinin olması gerekiyor. Bildirimde bulunmayanlara ceza kesiliyor. Peki hangi durumlarda ikametgah cezası indirimleri söz konusu oluyor?

İkametgah cezası 2014!

Yasal olarak herkesin bir tek ikametgahının olması gerekiyor. İkametgah bildiriminde hiç bulunmayanları; veya ikametgahını değiştirdiği halde bildirimde bulunmayanları ceza bekliyor. Peki ikametgah cezası ne kadar? İşte ikametgah cezası 2014..

Apartman aidatına itiraz!

Apartman aidatı; apartmanda ortak kullanım alanlarının giderleri ve günlük hizmetlerin giderleri için belli bir oranda alınıyor. Peki yüksek apartman aidatına nasıl itiraz edilir? İşte yanıtı...

Site aidatına itiraz!

Site yaşantısında sunulan; site güvenliği, bahçe ve havuz bakımı, temizlik gibi ortak giderler kat maliklerinden alınan aidat ile karşılanıyor. Peki yüksek site aidatına nasıl itiraz edilir?

Kamulaştırma bilirkişi raporuna itiraz dilekçesi!

Taşınmaz malı kamulaştırmaya konu olan kimseler, kamulaştırma bedel tespiti ve tescil davasında inceleme yapan bilirkişi raporuna itiraz edebiliyor. İşte kamulaştırma bilirkişi raporuna itiraz dilekçesi örneği...

Kamulaştırma bilirkişi raporuna itiraz!

2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu esaslarına göre, kamulaştırma yapılacak taşınmaz mal sahibi kamulaştırma bilirkişi raporuna itiraz edebiliyor. İşte kamulaştırma davalarında bilirkişi raporuna itiraz esasları bu haberde...

Sığınak ceza hükümleri!

Sığınak yeri ayrılması zorunlu bulunan bina ve tesislere, ruhsat eki mimari projesinde gerekli sığınak yeri ayrılmadıkça yapı ruhsatı düzenlenemiyor. Peki yönetmelikte yer alan sığınak ceza hükümleri nelerdir?

Kadastro tespitine itiraz hak düşürücü süre!

Kadastro tutanağı düzenlendikten sonra kadastro ekibi çalışma alanında işlerini bitirinceye kadar tespitlere itiraz edilebilir. Kadastro tespitine itiraz hak düşürücü süre ne kadardır? İşte sorunuzun yanıtı...

Kadastro kanunu ceza hükümleri!

Kadastro çalışması veya itirazın incelenmesi sırasında çağrılan yerlere özürsüz olarak gelmeyen bilirkişi veya tanıklara, on Türk Lirasından onbeş Türk Lirasına kadar idari para cezası veriliyor. İşte diğer kadastro kanunu ceza hükümleri...

Kuşdili projesi itirazı reddedildi!

Kadıköy'de bulunan Kuşdili'ne Alışveriş Merkezi yapılmasına karşı çıkan Mimarlar Odası ve de Şehir Plancıları Odası' nın itirazı reddedildi. Kuşdili Platformu üyeleri, konu ile ilgili mücadelelerini sürdüreceklerini bildirdi.

ikametgah ceza itiraz Haberi

ikametgah ceza itiraz

İkametgah cezasına itiraz!

İkametgah, bir kimsenin yerleşme yeri olan konutları ifade ediyor. Hukuki bir terim olan ikametgah, kişilerin yaşadığı adresin yasal olarak gösterildiği belgeye deniyor.


İkametgahını değiştiren kimselerin bu durumu beyan etmeleri gerekiyor. Aksi halde, ikametgah değişikliğini 20 iş günü içinde bildirmeyenlere idari para cezası uygulanıyor.


2014 yılı için adres bildirimlerinin süresi içinde yapılmaması halinde 436,00 TL, gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde ise, 875,00 TL idari para cezası uygulanıyor. İkametgah cezasının erken ödenmesi halinde bazı indirim avantajları uygulanıyor.


Bildirimin süresi içinde yapılmaması halinde cezanın tebliğinden itibaren 15 gün içinde ödeme yapılması halinde cezanın 3/4' ü uygulanarakindirime gidilir. Bu halde 292,50 TL ceza ödenir.


Gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde ise cezanın tebliğinden itibaren 15 gün içinde ödeme yapılması halinde cezanın 3/4' ü uygulanarak indirime gidilir....