21 / 05 / 2024

ikametgah cezası indirimi var mı

ikametgah cezası indirimi var mı

Nüfus Hizmetleri Kanunu ile ilgili kanun ve yönetmelikler gereğince, herkesin bir ikametgah adresinin olması gerekiyor. Bildirimde bulunmayanlara ceza kesiliyor. Peki hangi durumlarda ikametgah cezası indirimleri söz konusu oluyor?

KİPTAŞ’tan gecikme cezası indirimi!

Bugüne 70 bine yakın konut üretimi ile İstanbulluların konut ihtiyacına cevap veren KİPTAŞ, 60 ay vade ile satış yaptığı projelerde borcu olan müşterileri için gecikme cezası indirimi yapıyor...

İkametgah idari para cezası ne kadar?

İkametgah bilgileri değişen kimselerin 20 iş günü içerisinde adres değişikliği beyanını vermesi gerekiyor. Bu değişikliği yapmayanlara cezai yaptırım uygulanıyor. Peki, ikametgah idari para cezası ne kadar?

İkametgah cezası 2015!

İkametgah adresini değiştiren kimselerin ise 20 iş günü içinde değişikliği bildirmeleri gerekiyor. Bildirimde bulunmayan kimseler, ikametgah cezası ödemek zorunda oluyor. Peki, ikametgah cezası 2015 ne kadar?

İkametgah cezasına itiraz!

İkametgah değişikliğini 20 iş günü içinde bildirmeyenlere idari para cezası uygulanıyor. Peki, ikametgah cezasına itiraz edilebilir mi? İkametgah cezasına itiraz nasıl yapılır? İşte ikametgah cezası itirazları..

İkametgah cezası indirimleri!

Nüfus Hizmetleri Kanunu ile ilgili kanun ve yönetmelikler gereğince, herkesin bir ikametgah adresinin olması gerekiyor. Bildirimde bulunmayanlara ceza kesiliyor. Peki hangi durumlarda ikametgah cezası indirimleri söz konusu oluyor?

İkametgah cezası nereye yatırılır?

Herkesin yasal olarak bir tek ikametgahının bulunması gerekiyor. İkametgah bildiriminde hiç bulunmayanları; veya ikametgahını değiştirdiği halde yeni ikametgahını bildirmeyenleri para cezası bekliyor. Peki, ikametgah cezası nereye yatırılır?

İkametgah cezası ne kadar?

İkametgah, bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yere deniyor. Yasal olarak herkesin bir tek ikametgahının bulunması gerekiyor. İkametgah bildiriminde bulunmayanları para cezası bekliyor. Peki, ikametgah cezası ne kadar?

İkametgah cezası 2014!

Yasal olarak herkesin bir tek ikametgahının olması gerekiyor. İkametgah bildiriminde hiç bulunmayanları; veya ikametgahını değiştirdiği halde bildirimde bulunmayanları ceza bekliyor. Peki ikametgah cezası ne kadar? İşte ikametgah cezası 2014..

Bulvar İstanbul'dan 55 bin TL'lik Babalar Günü indirimi!

Başakşehir bölgesinde hayata geçirilen BULVAR İSTANBUL projesi, Babalar Günü’nde yatırımcılarına kazandıracak ve ev sahibi yapacak bir kampanya sunuyor. Bulvar İstanbul 55 bin TL'lik Babalar Günü indirimi fırsatı sunuyor.

Konut kredisi erken ödeme cezası kalktı mı?

"Erken ödeme cezası" adı altında konut kredisi ödeme işlemini vadesinden önce bitirmek için başvuranlara maksimum yüzde 2 oranda ceza uygulanıyordu. Peki yeni kanun ile konut kredisi erken ödeme cezası kalktı mı?

Bakanlık, 396 bin 649 lira egzoz cezası, 121 bin lira gürültü cezası kesti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 7 Bin 270 egzoz denetiminde 442 araca 396 Bin 649 TL egzoz cezası kesti. Bakanlık Yılın ilk 4 ayında yapmış olduğu 686 denetimde 121 bin lira gürültü cezası kesti.

Sertifikasız sıvacı ve boyacı çalıştırana para cezası yolda!

2015'ten itibaren inşaat, madencilik gibi riskli iş kolları başta olmak üzere çalışanların Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYB) alması zorunlu. Bu belgeye sahip olmayan işçi çalıştıran işverene de para cezası geliyor...

Elden kira ödemenin cezası!

Aylık tutarı 500 lira ve daha fazla olan konut kiraları ile tutarı ne olursa olsun işyeri kiralarının bankaya ödenmesi zorunlu olup; elden kira ödemenin cezası nedir?

ikametgah cezası indirimi var mı Haberi

ikametgah cezası indirimi var mı

İkametgah cezası indirimleri!

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu ile ilgili kanun ve yönetmelikler gereğince, herkesin bir ikametgah adresinin olması gerekiyor. İkametgah adresini değiştiren kimselerin ise 20 iş günü içinde değişikliği bildirmeleri gerekiyor.


Aksi takdirde bildirimde bulunmayan kimseleri ikametgah cezası bekliyor. İkametgah cezaları ile ilgili yasal hükümler, T.C. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sayfasında açıklanıyor.


2014 yılı için adres bildirimlerinin süresi içinde yapılmaması halinde 436,00 TL, gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde ise, 875,00 TL idari para cezası uygulanıyor. İkametgah cezası, tebliğ tarihinden itibaren 1 ay içerisinde Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü ya da Mal Müdürlüğüne ödeniyor. İkametgah cezasının erken ödenmesi halinde bazı indirim avantajları uygulanıyor.


İkametgah cezası indirimleri ne kadar?

Bildirimin süresi içinde yapılmaması halinde cezanın tebliğinden itibaren 15 gün içinde ödeme...