16 / 05 / 2024

ikametgah cezası itiraz

ikametgah cezası itiraz

İkametgah değişikliğini 20 iş günü içinde bildirmeyenlere idari para cezası uygulanıyor. Peki, ikametgah cezasına itiraz edilebilir mi? İkametgah cezasına itiraz nasıl yapılır? İşte ikametgah cezası itirazları..

Arabası olanlar dikkat! Bu cezaya itiraz ederek iptal ettirebilirsiniz!

Bir vatandaş, aracıyla trafikteyken telefonla görüştüğü gerekçesiyle fahri trafik müfettişinin bildirmesi sonrası kesilen idari para cezasına, herhangi bir görüntü ya da fotoğraf bulunmadığı için itiraz etti. İtiraz sonrası mahkeme heyeti de somut delile dayanmadığı gerekçesiyle cezayı iptal etti.

Zincir marketlere kötü haber! Cezasını ödeyecekler

Fahiş fiyat uygulaması nedeniyle Rekabet Kurulu bazı zincir marketlere toplam 2.7 milyar liralık para cezası uygulamıştı. Fahiş fiyatla mücadele kapsamında verilen yüklü miktar cezaya itiraz eden BİM, Carrefour ve Migros'tan Kurul’un itirazına yanıt geldi.

Tapu harcı cezasına itiraz edilir mi?

Tapuda harcın gerçek devir bedelinden daha düşük bir bedel üzerinden ödendiğinin tespit edilmesi halinde ilgili kimselere tapu harcı cezası kesiliyor. Peki, tapu harcı cezasına itiraz edilir mi?

Kaçak inşaat cezasına itiraz edilir mi?

İmar mevzuatında yer alan uyulması zorunlu kurallara uyulmadan yapılan inşaatlar kaçak olarak biliniyor. Kaçak yapı nedeniyle, para cezalarına karşı iptal davası açılabilir mi? Kaçak inşaat cezasına itiraz edilir mi?

Adres değişikliği idari para cezasına itiraz!

Adres değişikliği bildiriminin 20 iş günü içerisinde verilmemesi halinde para cezaları uygulanıyor. Peki, adres değişikliği idari para cezasına itiraz edilir mi? Adres değişikliği cezasına nasıl itiraz edilir?

İkametgah idari para cezası ne kadar?

İkametgah bilgileri değişen kimselerin 20 iş günü içerisinde adres değişikliği beyanını vermesi gerekiyor. Bu değişikliği yapmayanlara cezai yaptırım uygulanıyor. Peki, ikametgah idari para cezası ne kadar?

İkametgah cezası 2015!

İkametgah adresini değiştiren kimselerin ise 20 iş günü içinde değişikliği bildirmeleri gerekiyor. Bildirimde bulunmayan kimseler, ikametgah cezası ödemek zorunda oluyor. Peki, ikametgah cezası 2015 ne kadar?

Kaçak yapı cezasına itiraz dilekçesi!

Ruhsat alınmadan inşaat çalışmalarına başlanmış ya da ruhsatı alınmış ancak, ruhsata aykırı olarak inşa edilmiş yapılara kaçak yapı deniyor. Kaçak yapıların sahiplerine para cezası uygulanıyor. İşte, kaçak yapı cezasına itiraz dilekçesi!

Kaçak yapı para cezasına itiraz 2015!

Kaçak yapı para cezasına itiraz cezanın tebliğinden itibaren yedi gün içinde sulh ceza mahkemesine yapılabiliyor. İşte, kaçak yapı para cezasına itiraz 2015!

Tapu harcına itiraz edilir mi?

Taşınmaz malların alım satım işlemlerinde satış bedeli üzerinden tapu harcı oranında harç tahsil edilmesi isteniyor. Peki, ödenmesi istenen tapu harcına itiraz edilir mi? Tapu harcı cezasına itiraz edilir mi?

İkametgah cezasına itiraz!

İkametgah değişikliğini 20 iş günü içinde bildirmeyenlere idari para cezası uygulanıyor. Peki, ikametgah cezasına itiraz edilebilir mi? İkametgah cezasına itiraz nasıl yapılır? İşte ikametgah cezası itirazları..

İkametgah cezası indirimleri!

Nüfus Hizmetleri Kanunu ile ilgili kanun ve yönetmelikler gereğince, herkesin bir ikametgah adresinin olması gerekiyor. Bildirimde bulunmayanlara ceza kesiliyor. Peki hangi durumlarda ikametgah cezası indirimleri söz konusu oluyor?

İkametgah cezası nereye yatırılır?

Herkesin yasal olarak bir tek ikametgahının bulunması gerekiyor. İkametgah bildiriminde hiç bulunmayanları; veya ikametgahını değiştirdiği halde yeni ikametgahını bildirmeyenleri para cezası bekliyor. Peki, ikametgah cezası nereye yatırılır?

ikametgah cezası itiraz Haberi

ikametgah cezası itiraz

İkametgah cezasına itiraz!

İkametgah, bir kimsenin yerleşme yeri olan konutları ifade ediyor. Hukuki bir terim olan ikametgah, kişilerin yaşadığı adresin yasal olarak gösterildiği belgeye deniyor.


İkametgahını değiştiren kimselerin bu durumu beyan etmeleri gerekiyor. Aksi halde, ikametgah değişikliğini 20 iş günü içinde bildirmeyenlere idari para cezası uygulanıyor.


2014 yılı için adres bildirimlerinin süresi içinde yapılmaması halinde 436,00 TL, gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde ise, 875,00 TL idari para cezası uygulanıyor. İkametgah cezasının erken ödenmesi halinde bazı indirim avantajları uygulanıyor.


Bildirimin süresi içinde yapılmaması halinde cezanın tebliğinden itibaren 15 gün içinde ödeme yapılması halinde cezanın 3/4' ü uygulanarakindirime gidilir. Bu halde 292,50 TL ceza ödenir.


Gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde ise cezanın tebliğinden itibaren 15 gün içinde ödeme yapılması halinde cezanın 3/4' ü uygulanarak indirime gidilir....