30 / 04 / 2024

İki Be

İki Be

Maliye Bakanlığı'nın "Milli Emlak Genel Tebliği" (Sıra No:345) ile 2B arazilerinin değerlendirilmesine ilişkin usul ve esaslar düzenlendi

Hatay'da 370 kişiye mezar olan binanın müteahhitlerine yine deprem bölgesinde konut ihalesi verildi!

Hatay'daki depremde 370 kişiye mezar olan Emlak Bank Konutları'nı inşa eden şirketin beş ortağından, AK Parti'ye yakın olan ikisine deprem bölgesinde konut ihalesi verildiği ortaya çıktı.

Bursa, Sakarya ve Düzce’deki devre mülk dolandırıcılığına 5 tutuklama: 16 kişi dolandırıldı! 

Bursa, Sakarya ve Düzce’de düzenlenen devre mülk operasyonunda gözaltına alınan 10 şüpheliden beşi için tutuklama kararı verildi. Şimdiye kadar 16 kişinin dolandırıldığı belirtilirken, bu sayının artabileceği ifade edildi. İşte detaylar... 

ŞOK’ta çift kişilik yorgan 299 TL’ye, tek kişilik battaniye 165 TL’ye, katlanabilir uzanma minderi 1.629 TL’ye düştü!

​​​​​​​En fazla indirim yapan zincir marketlerden ŞOK’ta çok beğenilen indirim kampanyası devam ediyor. Buna göre, çift kişilik yorgan 299 TL’ye, tek kişilik battaniye 165 TL’ye, katlanabilir uzanma minderi 1.629 TL’ye düştü. İşte 25 Eylül 2023 Pazartesi ŞOK fiyat listesi...

KİPTAŞ Karanfilköy projesinde son durum ne? İstanbul'un göbeğine tam tamına 1.361 yeni konut geliyor!

KİPTAŞ Karanfilköy projesindeki son durum pek çok kişi tarafından merak ediliyor.  1.361 yeni konutun yer aldığı proje Beşiktaş ilçesinde hayata geçiriliyor. İşte KİPTAŞ Karanfilköy projesinde son durum...

Tüm dünyayı tedirgin eden rapor: Tam 263 milyon kişi risk altında

Oxfam'ın yayınladığı rapora göre Kovid-19 salgını ile birlikte milyarderler kulübe 573 isim katılırken, tam 263 milyon kişi açlık riskiyle karşı karşıya.

Eston Şehir Koru’da kişiye özel ödeme seçenekleriyle villa fırsatı!

Değeri her geçen gün artmaya devam eden Bahçeşehir’in en beğenilen projeleri arasında yer alan Eston Şehir Koru’da kişiye özel ödeme seçenekleriyle villa fırsatı sunuluyor...

Kuneytra'da 150 kişilik 30 aile yerlerinden edildi!

Beşşar Esed rejimi tarafından, ülkenin güneyinde bulunan Kuneytra'da bir kasabadan 150 kişilik 30 aile, ülkenin kuzeyinde konumlanan ve muhaliflerin kontrolünde olan İdlib'e zorla gönderildi.

Beşiktaş'ta kira kavgası: 4 yaralı!

İstanbul Beşiktaş'ta iki grup arasında dükkan kirası nedeniyle çıkan silahlı kavgada 4 kişi yaralandı. 

Beşir Derneğinden İdlib'deki 7 bin 500 kişiye briket ev!

Beşir Derneği, Suriye'nin İdlib şehrinde Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarından kaçan 7 bin 500 sivil için briket ev yapıyor.

Wilma Elles Beşiktaş'taki otelini 9 milyon TL'ye satıyor!

Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisiyle hayatımıza giren Wilma Elles, yatırım için Beşiktaş'ta aldığı 18 odalı apart otelini satışa çıkardı. Otel için 11 milyon lira isteyen Elles, otele alıcı çıkmayınca rakamda indirim yaptı ve fiyatı 9 milyon liraya düşürdü.

Evrim Kırmızıtaş Başaran, 500 kişiyle doğum gününü kutladı!

Lüks gayrimenkul danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, Akademideki Tecrübe Paylaşımı Programı üzerinden online olarak 500 kişiyle doğum gününü kutladı.

Kiğılı yurt dışında beş mağaza açacak!

Erkek giyim markası Kiğılı'nın patronu Abdullah Kiğılı, 100 milyon Euro ciroya sahip şirketin yurt dışıyla hızlı büyüme planladığını belirtiyor. Şirket, bu yıl yurt dışında beş mağaza açacak. Kiğılı, hedeflerinin 2023'te yurtdışında en az 200 mağazaya ulaşmak olduğunu söylüyor…

Trabzon'da 2 bin 300 kişilik yurt binaları açılacak!

Trabzon Meydan Parkı'nda düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl içinde Beşikdüzü'nde 500 kapasiteli, bir kaç yıl içinde de merkezde ve Arsin'de toplamda 2 bin 300 kişilik yurt binaları açacaklarını söyledi.

İki Be Haberi

İki Be

Tebliğe göre, 2B alanları kullanıcılarının hak sahibi olabilmesi için tapu kütüklerinin beyanlar hanesinde isimlerinin yer alması ve bu kişilerin 31 Aralık 2011 tarihinden önce kullanıcı veya muhdesat sahibi olduklarının belirtilmesi gerekiyor.


Taşınmazların doğrudan satışına defterdarlıklar ve mal müdürlükleri yetkili olacak. Başvuru sahiplerinden satış bedellerine mahsup edilmek üzere, belediye ve mücavir alan sınırları içinde olan taşınmazlar için 2 bin lira, dışında olan taşınmazlar için ise bin lira başvuru bedeli alınacak.


Tebliğde, iade işlemlerinin hangi şartlarda ve nasıl yapılacağı ile proje alanlarındaki işlemler ve 2B belirtmelerinin terkini işlemleri de yer aldı.


Tebliğ, bugünden itibaren yürürlüğe...