06 / 05 / 2024

iki nüsha düzenlenen sözleşmelerde damga vergisi

iki nüsha düzenlenen sözleşmelerde damga vergisi

488 sayılı Kanunun (1) sayılı tabloda yazılı kağıtlar Damga vergisine tabi tutuluyor. Peki, sözleşme iki nüsha halinde düzenlenirse ne olur? İki nüsha sözleşmelerde damga vergisi nasıl ödenir?

Altın 2 bin doların altına indi! Son 2 ayın en düşük rakamları! Yatırımcılar hemen bakın! 14 Şubat 2024 altın fiyatları

Altının onsu bugün 2 bin doların altına geriledi. Son iki ayın en düşük rakamları görüldü. Bugün altın fiyatları ne kadar? Güncel altın fiyatları kaç lira? 14 Şubat 2024 altın fiyatları.

Türkiye’de gıda fiyatları artarken küresel piyasalarda 2 yılın en düşük seviyesinde!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının iki yılın en düşük seviyesine gerilemesinin eylül ayında da değişmediğini açıkladı. Gıda Fiyat Endeksi Eylül'de bir önceki aya oranla 0,1 puan düşüşle 121,5 puan oldu.

ABD'de enflasyon son 2 yılın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) mayıs ayında yüzde 0,1 ile yüzde 0,2'lik beklentinin altında arttı. Yıllık TÜFE İSE yüzde 4'le iki yılın en düşüğüne geriledi.

Sivas'ın kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Sivas'ta düzenlenen Altyapı, Çevre ve Şehircilik Çalıştayı'nda, Sivas'ın şehir kimliği, şehirde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projeleri ve tarihi binalarda yapılan çalışmalar konuşuldu...

Kentsel dönüşümün, iki daire, bir dükkan kazanma meselesi olmadığını yine gördük!

Gazeteci Okan Müderrisoğlu, "Bir kez daha Türkiye"nin "deprem ülkesi" gerçeği ile yüzleştik. Kentsel dönüşümün, iki daire, bir dükkan kazanma meselesi olmadığını yine gördük." diyor...

Samsun'da hastane otoparkını yasa dışı işletenler yakalandı!

Samsun'da ücretsiz olan hastane otoparkını yasa dışı işletip vatandaşlardan ücret alan 7 şüpheli düzenlenen operasyonla yakalanıp gözaltına alındı.

AK Parti'liler Yassıada'nın beton yığınına dönmesinden şikayetçi!

Anadolu Ajansı (AA) Eski Genel Müdürü ve Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, 'Demokrasi ve Özgürlük Adası' olarak yeniden düzenlenen Yassıada'nın yeni görüntüsünden birçok AK Partilinin hoşlanmadığını belirtti. 

İGA gençler için iki yarışma düzenliyor!

İstanbul Yeni Havalimanı’nın inşa eden İGA, gençlere yönelik iki yarışma düzenliyor. Yarışma kapsamında toplamda 24 bin liralık ödül verilecek.

Vodafone Park, İspanya'da Yılın Projesi ödülünü kazandı!

Vodafone Park, İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen stat tasarımı ve gelişimi ödülleri 2017 organizasyonunda Yılın Projesi seçildi.

Birevim, Altın Kalite Ödülü'nün sahibi oldu!

Birevim, 22 Ekim 2017’de Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen ‘Altın Kalite Ödülü’ töreninde Altın Kalite Ödülü'nün sahibi oldu.

Bursa Yıldırım'ın standardı dönüşümle yükseliyor!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen ‘Bursa’da Nasıl Bir Kentsel Dönüşüm’ forumuna katıldı. Edebali Bursa Yıldırım'ın standardının dönüşümle yükseldiğini söyledi.

Ozan Tüzün: Kentsel dönüşümle konutlar küçülmeye başladı!

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Mimar Ozan Tüzün, 'Son dönemde yapılmakta olan Kentsel Dönüşüm ile bir iki odalı konutlar üretilmeye başlandı' diye konuştu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün betonu dünyanın en prestijli ödülünü aldı!

Akçansa, Amerikan Beton Enstitüsü tarafından her yıl düzenlenen ve beton dünyasındaki en yenilikçi projelerin ödüllendirildiği The ACI Excellence in Concrete Construction Yarışması’nda, Yavuz Sultan Selim Köprüsü Projesi ile alt yapı kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.

iki nüsha düzenlenen sözleşmelerde damga vergisi Haberi

iki nüsha düzenlenen sözleşmelerde damga vergisi

İki nüsha sözleşmelerde damga vergisi nasıl ödenir?

488 sayılı Kanunun (1) sayılı tabloda yazılı kağıtlar Damga vergisine tabi tutuluyor. Bu kanundaki kağıtlar terimi, yazılıp imzalamak veya imza yerine geçen bir işaret konmak suretiyle düzenlenen ve herhangi bir hususu ispat veya belli etmek için ibraz edilebilecek olan belgeler ile elektronik imza kullanılmak suretiyle manyetik ortamda ve elektronik veri şeklinde oluşturulan belgeleri ifade ediyor.


Peki, sözleşme iki nüsha halinde düzenlenirse ne olur? İki nüsha sözleşmelerde damga vergisi nasıl ödenir?


Damga vergisi kanunu 5. madde gereğince; Kağıtların bir nüshadan fazla düzenlenmesi halinde diğer ifade ile sözleşmenin bir nüshadan fazla düzenlenmiş olması halinde her bir nüsha için ayrı ayrı aynı miktar ve nispette Damga Vergisi ödenmesi gerekiyor.


Bir kağıtta birden fazla akit ve işlem bulunması:

Madde 6 –...