06 / 05 / 2024

iki tapuyu birleştirme işlemleri

iki tapuyu birleştirme işlemleri

İki tapunun birleştirilmesi tapuda yapılacak tevhit işlemi ile mümkün olabiliyor. İki tapuyu birleştirme işlemleri için gerekli belgeler ile birlikte tapuya müracaat edilebiliyor. İşte tapu birleştirme için gerekenler...

Farklı bankalardan uygun faiz ve vade seçenekleriyle borç kapatma kredileri

Türk bankalarının sunduğu borç birleştirme kredileriyle mali özgürlüğünüzü kazanın. Uygun faiz oranları ve geniş vade seçenekleriyle tüm borçlarınızı tek bir çatı altında toplayarak finansal sıkıntılarınızdan kurtulmak için borç kapatma kredilerinden yararlanabilirsiniz.

Faturalar cep yakarken iki dev birleşti muhteşem kampanya ortaya çıktı! İşte şartlar

Ziraat Bankası ve Türk Telekom iş birliği ile yapılan kampanya ilgili herkesi mutlu etti. Faturaların ateş pahası olduğu şu dönemde yapılan kampanya uygun fiyatlı paketi halka sunuyor. Peki kampanyadan nasıl faydalanılacak? kampanyanın şartları nedir?

Kimlik ve ehliyet birleştirme nasıl yapılır? Yeni çipli kimlik alacaklar dikkat!

Yapılan son düzenlemeler ışığında artık eski kimlik kartları yerine çipli kimlik kartlarına geçilmiş oldu. Ehliyetini hâlâ yenilememiş olanlar, 2022’nin sonuna kadar yenileyebilecek. Nüfus cüzdanını çipli olana geçmek için ise ilk 2023 yılına kadar süre tanındı fakat bu süre daha sonra kaldırılmış

Tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir?

Tapuda tevhit işlemi, tapu kütüğünde ayrı olarak belirtilen taşınmazların birleştirilmesi, tek bir parsel halini alması olarak ifade ediliyor. Peki, tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

PTT emekliye destek veriyor! 3 ay ertelemeli 80 bin TL...

Borcunu ödemekte zorluk çeken emekliler için PTT tarafından 3 ay ertelemeli PTT İçi Birleştirme Kredisi veriliyor. Bu kredi ile borcu olan emekliler derin bir nefes alacak. Kredinin ayrıntıları emekliler tarafından araştırılıyor İşte tüm merak edilenler...

Tapu birleştirme harcı 2022 ne kadar?

Tapu kütüğünde yapılabilen işlemlerden biri de tevhit yani birleştirme olarak karşımıza çıkıyor. Bu işlem için taraflar ne kadar masraf öder? Tapu birleştirme harcı 2022 ne kadar?

İki ildeki taşınmazların özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmesi sonuçlandı!

Ankara ve Erzincan'da yer alan iki adet taşınmazın özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmesi sonuçlandı

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'ndan özelleştirme kararları için dava!

Geçtiğimiz günlerde TCDD Fenerbahçe Eğitim ve Dinlenme Tesisleri için özelleştirme kararı çıkmıştı. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, kararın iptali için dava açıyor.

Niğde'deki iki taşınmazın özelleştirme ihalesi yapıldı!

 Niğde'de, Türkiye Şeker Fabrikaları adına kayıtlı iki ayrı taşınmazın özelleştirme ihalesi yapıldı.

Yeni Kömürhan Köprüsü'nün iki yakası birleşti!

Fiziki gerçekleşmenin yüzde 99 olduğu Yeni Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli tamamlandığında, mevcut yol 1 kilometre kısalacak, zaman ve akaryakıttan tasarruf edilerek ekonomiye katkı sağlanacak...

İzmir Narlıdere Metrosu’nda iki istasyon birleşti!

Çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımına devam ettiği Fahrettin Altay ile Narlıdere arasındaki 7,2 kilometrelik metro hattında ilk iki istasyon birbirine bağlandı.

Çankaya Belediyesi'nden ruhsat ve imar işlemi kolaylığı!

Çankaya Belediyesi’nin Hoş Geldiniz Masası’nda iş yeri açma, ruhsat başvurusu, emlak rayiç değeri ödeme, sicil birleştirme, borç ödeme, borcu yoktur belgesi alma, imar başvurusu ve imar durum bilgisi alma işlemleri kısa sürede gerçekleşti.

Hasankeyf-2 Köprüsü'nün iki yakası birleşti!

Batman Hasankeyf'te iinşa edilen ve Türkiye'nin en uzun köprülerinden biri olacak Hasankeyf-2 Köprüsü, Eylül sonunda tek yönlü hizmete açılacak.

iki tapuyu birleştirme işlemleri Haberi

iki tapuyu birleştirme işlemleri

İki tapuyu birleştirme işlemleri!

İki tapunun birleştirilmesi tapuda yapılacak tevhit işlemi ile mümkün olabiliyor. Birleştirme, tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halini alması işlemi olarak ifade ediliyor. 


Aynı kişiye ait taşınmaz mallar birleştirilebildiği gibi, değişik kimselere ait taşınmaz mallar da birleştirilebiliyor.


Birleştirilecek taşınmaz malların üzerinde, rehin ve irtifak hakları gibi kaydedilmemiş haklar ile taşınmaz mal mükellefiyeti gibi şerhler varsa, bütün hak sahiplerinin ve rehin alacaklarının muvafakatlarının alınması zorunlu oluyor.


Birleştirilecek taşınmaz mallar üzerindeki haklar ve mükellefiyetler, yeni oluşan taşınmazlara geçer. Dışarıda yerleşik kişilerin Tevhit talepleri Türkiye'de yerleşik Türk uyruklular gibi yerine getirilir.


İki tapuyu birleştirme işlemleri için gerekli belgeler ile birlikte tapuya müracaat edilebiliyor. İki tapunun birleştirilmesi için gerekenler şu şekilde sıralanıyor:

İSTENECEK BELGELER:

1. Taşınmazın bulunduğu yere...