14 / 05 / 2024

iki yılda türkiyeden kaç kişi göç etti

iki yılda türkiyeden kaç kişi göç etti

2015 yılında bin milyoner Türkiye’yi terk ederek başka ülkelere yerleşirken, son iki yılda bu rakama 12 bin kişi daha eklendiği saptandı.

Uzmanı açıkladı: Arazi ve toprak yatırımı 2 yılda 8 kat kazandırdı! İşte o iller

Konut piyasasındaki dalgalanma, yatırımcının arsa ve araziye olan ilgisini artırdı. Talebin arttığı toprak yatırımı piyasasında son iki yılda fiyatlar da neredeyse 10’a katladı. Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin, arazinin değerlendiği ve kazandırmaya deva edeceği illeri sıraladı.

Kıbrıs son iki yılda gayrimenkul yatırımcısının gözdesi oldu!

Kıbrıs, son 2 yılda gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi haline geldi. Dünya çapında yükselen gayrimenkul yatırım bölgelerinden biri olan Kıbrıs, dünyanın en yaşanılası ülkeleri listesinde de ilk 25 arasında yer alıyor. 

Kiralar çıldırdı! Son bir yılda kiralar yüzde 209, iki yılda ise yüzde 425 arttı! Kiralara acilen yasal düzenleme şart!

Kiralar son iki yıldır çıldırmış durumda. Son 2 yılda kiralardaki artış oranı yüzde 425’leri geçerken, aynı oranda geliri artmayan kiracılar ise geçim sıkıntısı çekiyor. Uzmanlar ise tıpkı yurt dışında olduğu gibi kira artış oranlarına yasal bir düzenleme getirilmesini öneriyor.

Asgari ücrette yeni dönem geliyor! Yılda iki kez zam yapılacak

Milyonlarca kişi yeni asgari ücretin belirlenmesi için Aralık ayını bekliyor. 2022 yılında iki kez zamlanan asgari ücrette yeni yılda yeni bir sistem üzerinde duruluyor. Peki yeni asgari ücret nasıl belirlenecek? İşte bütün detaylar…

2 yılda serveti hızla artan iş insanı şimdi dünyanın en zengin 5. ismi oldu! İşte inanılmaz hikayesi

Hindistan'da birçok alanda yaptığı yatırımlarıyla hızla büyüyen Adani Group’un patronu Gautam Adani, son iki yılda inanılmaz bir servet yaptı. Forbes dergisinin haberine göre Adani, 125,9 milyar dolarlık net servete sahip.

Son iki yılda açılan kamu hastaneleri meclis gündeminde!

Son iki yılda açılan kamu hastanesi, özel hastane ve eczane sayısı ile yapılan tedaviler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ 2 yılda 88 bini aşkın aileyi konut sahibi yaptı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) son iki yılda 88 bin aşkın aileyi ev sahibi yaptı.

Kahve Diyarı 2 yılda 300 yeni şube açacak!

Kahve Diyarı Grubu, pandemiye rağmen yatırım kararı aldı. Halen 110’u pastane olmak üzere 300 şubeyle hizmet veriyor. Grup, önümüzdeki iki yılda 300 yeni şube ile 1500 kişiyi daha iş sahibi yaparak istihdamını 5 binin üzerine çıkaracak...

Yabancılar Türkiye'den 5 yılda 127 bin konut aldı!

Yabancılar son 5 yılda Türkiye’den 127 bin konut satın aldı. Yabancı uyruklulara ait konut sayısının 1.5 milyona çıktığını dile getiren CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, “Ülke topraklarının yabancıya satışı Osmanlı’nın yıkılış nedenlerinden biri” diye konuştu.

Bu ilde evi olanlar kiradan kazandı! 1 yılda yüzde 26 arttı!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa'nın güncel verilerine göre, konut kiraları son bir yılda Türkiye genelinde yüzde 12 artış gösterdi. O illerde yaşayanlar kiradan kazandı...

İş yerleri ve sigortalılara iki yılda 83 milyar lira destek verildi!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "18 ayrı teşvik ve destek uygulamamızla son iki yılda 1 milyon 670 bin iş yeri ve aylık ortalama 10,9 milyon sigortalımıza yaklaşık 83 milyar lira destek sağladık." dedi.

Gayrimenkulde Ürdün, konutta İran ilk sırada!

EVA Gayrimenkul Değerleme, yabancıların son iki yılda Türkiye’de gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını inceledi. Buna göre; tüm gayrimenkul cinsinden yatırımlara bakıldığında Ürdün’ün Türkiye’yi tercih eden ülkeler arasında ilk sırada olduğu belirtildi...

Son 2 yılda 2 bin 805 yeni okul inşa ettik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Son iki yılda ilk ve ortaöğretimde 2 bin 805 yeni okul, 15 bin yeni derslik inşa ettik, 87 bin 681 öğretmen ataması yaptık." dedi.

iki yılda türkiyeden kaç kişi göç etti Haberi

iki yılda türkiyeden kaç kişi göç etti

Medya takip ve raporlama ajansı PRNet, dünyadaki milyonerlere yönelik yapılan araştırmayı inceledi. PRNet’in Yeni Dünya Zenginlik Raporu’nun yanı sıra medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, son iki yılda Türkiye’yi terk eden milyoner sayısı 12 bin olarak belirlendi. 2015 yılında ise bu sayı bin olarak görüldü. Her geçen gün ülkemizi terk eden milyoner sayısı artarken, geçen yıl Türkiye’yi terk eden milyoner sayısının toplam milyonerlere oranı yüzde 12 olarak saptandı. Böylelikle Türkiye yüzde 12’lik oranla ülkesini terk eden milyonerler sıralamasında, büyük ekonomiler arasında birinci sıraya yerleşti. Venezuela ise milyonerlerin yüzde 16’sını kaybederek küçük hiperenflasyon ekonomisine sahip ülkeler arasında Türkiye’nin ardından ikinci sıraya yerleşti.


3 YILDA 12 BİNİN ÜZERİNDE HABER ÇIKTI

PRNet ve Ajans Press’in medyada gerçekleştirdiği araştırmada, milyonerlerle ilgili yazılı basına yansıyan haber...