05 / 05 / 2024

ikinci İnönü Mahallesi kentsel dönüşüm

ikinci İnönü Mahallesi kentsel dönüşüm

İzmir’in en güzel körfez manzarasına sahip mahallelerden biri olan Narlıdere’deki 2. İnönü Mahallesi’nde, çoğunluğu Doğu kökenli yaklaşık 10 bin kişi yaşıyor. Mahalle, lüks sitelerin yanı sıra gecekonduları da barındırıyor

Kaş’ta 5 senede 3 bin 700 kaçak yapı inşa edilmiş! En çok kaçak yapı Bezirgan Mahallesi'nde!

Kaş’ta 5 yılda 3 bin 700 kaçak yapı yapıldığı belirlendi. En çok kaçak yapı Kalkan sırtları ile Kaputaş Plajı arasındaki bölgeyi de kapsayan Bezirgân Mahallesi sınırlarında yer alıyor. İşte detaylar...

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreliler, nükleer yatırım için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali konusunda düşünülen Sinop için görüşme yapan Güney Koreliler Türkiye’ye gelecek.

Ataşehir'deki 200 bin 700 metrekarelik rezerv yapı alanının imar planı plan notu ilavesi askıda!

İstanbul İli, Ataşehir İlçesi, Kayışdağı ve İnönü Mahallesi Yaklaşık 20,07 ha Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu İlavesi askıya çıkarıldı.

Fatih Hacıkadın Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı çıktı!

Fatih ilçesi, Hacıkadın Mahallesi, 2899 ada, 5 ve 6 parsellerin bir kısmında Voynuk Şucuattin Camii?nin ihyasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 24.11.2020 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

TOKİ Trabzon 38 konut ihalesi yarın!

Trabzon İli Ortahisar İlçesi İnönü Mahallesi 38 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 10:30'da yapılacak.

Sarıyer Mirgün'de 10 milyon TL'ye icradan satılık bina!

İstanbul 10. İcra Dairesi Müdürlüğü, İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Mirgün Mahallesi 103 Ada, 33 Parselde yer alan binayı 10 milyon TL'ye icradan satıyor...

Yıldırım Çınarönü'nün geleceği masaya yatırıldı!

Mevlana, Ulus, Arabayatağı, Yavuzselim, Çınarönü ve Hacivat mahallelerinde yapılan imar planı değişikliği sonrası Çınarönü Mahallesi'nde bir toplantı gerçekleştirildi.

Bağcılar İnönü Mahallesi Cami'nin temeli atıldı!

Bağcılar’da inşa edilecek olan İnönü Mahallesi Camii’nin temeli atıldı. Temel atma törenine Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da katıldı.

TOKİ Sivas 82 konut ihalesi bugün!

TOKİ Sivas İli Altınyayla İlçesi Aydın Mahallesi 82 Adet Konut ve 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi ihalesi bugün gerçekleştirilecek.

Bursa Değirmenönü'ne yeni spor tesisi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yeterli yeşil alan ve oyun alanı bulunmayan Değirmenönü Mahallesi’ndeki şantiye alanının bir bölümünü futbol sahası olarak hizmete sunacak.

Ankara Aydın Mahallesi'nin imarı hakkındaki iddialar mecliste!

BAĞIMSIZ Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara'nın Kahramankazan ilçesine bağlı Aydın Mahallesi’ndeki imar düzenlemesi ile ilgili iddiaları meclis gündemine taşıdı..

Bingöl İnönü'deki dönüşümde tapu devri yapıldı!

Bingöl İnönü Mahallesi’nde kentsel dönüşüm alanı ilan edilen alandaki gayrimenkullerin TOKİ'ye devri yapıldı. Bingöl Belediyesi Emcümen kararı şöyle..

Bingöl İnönü Mahallesi TOKİ başvuruları başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Bingöl İnönü mahallesi Toplu Konut Uygulaması kapsamındaki 7 adet konut; ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut seçme ve alma olanağı ile açık satışa sunuluyor.

ikinci İnönü Mahallesi kentsel dönüşüm Haberi

ikinci İnönü Mahallesi kentsel dönüşüm

İzmir'in en güzel manzarasına sahip ilçelerden olan Narlıdere'deki 2. İnönü Mahallesi'nde, ultra lüks sitelerle yanyana hayata tutunmaya çalışan gecekondu evler dikkat çekiyor. Göçlerle birlikte kurulan ve genellikle Doğu ve Güneydoğu'dan İzmir'e gelen vatandaşların oturduğu 2. İnönü Mahallesi'nde 10 bin kişi yaşıyor. Narlıdere'nin yamaçlarında kurulan mahalle, körfez manzarasıyla dikkat çekiyor. Ancak lüks sitelerin yanı sıra çok sayıda gecekondunun da yer aldığı mahallenin en önemli sorunu ise dik ve eğimli yollar ve çökmeye yüz tutmuş istinat duvarları.


2017'de ilk kazma vurulacak


Lüks sitelerle giderek gelişen 2. İnönü Mahallesi'nin kentsel dönüşüm beklediğini belirten Latif Aslan, "Burada çok sayıda gecekondu olduğu gibi tapusu olan ev sahipleri de var. Bizlere evinde numara taşını alan vatandaşlara 90-95 metrekare ev verileceği söylendi. Arsası olanlar ise zaten ülke genelinde...