13 / 05 / 2024

ikinci kot altı nedir

ikinci kot altı nedir

Binaların yoldan kotlandırılmasında genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden kot veriliyor. Yapılarda kot; zeminin altında yer alan dairelere deniyor. Peki, ikinci kot altı nedir?

ABD'de ikinci el konut satışları beklentilerin altında kaldı...

ABD'de ikinci el konut satışları, mart ayında yüzde 4,3 azalış ile beklentilerin altında seyretti. Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR), mart ayına ilişkin ikinci el konut satış verilerini duyurdu.

400 bin TL’nin altında araçlar nelerdir? Uygun fiyatlı ikinci el araç listesi

Her zaman gündemde olan ikinci el araçlar bu kez de haberlere konu oluyor. Şimdi de 400 bin TL’nin altında olan araçlar dikkat çekti. 400 bin TL'nin altında ikinci el bir araç arıyorsanız, Fiat, Dacia, Renault, Opel, Peugeot, Ford ve Volkswagen gibi popüler markalara yönelebilirsiniz.

Dolar ve Altın Fiyatları Yükselmeye Devam Edecek mi? Uzman İslam Memiş'in 2023 İkinci Yarı Tahminleri Ne Diyor?

Dolar ve altın fiyatlarının gelecekteki durumu yatırımcılar içim merak konusu olmaya devam ediyor.  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş 2023'ün Temmuz ayında da altın fiyatı, dolar ve TL kurları hakkında tahminlerini paylaştı. İşte yılın ikinci yarısındaki altın ve dolar fiyatları tahmini…

Volkswagen'den bir haftada ikinci zam! 700 bin TL altı araç kalmadı

Volkswagen, sıfır km otomobil fiyatlarına bir kez daha zam yaptı. 2023 Haziran ayının ikinci zammını uygulayan markanın güncel fiyat listesine göre, 700 bin TL altı Volkswagen modeli kalmadı. İşte detaylar...

İslam Memiş ikinci tur seçimlerinde doların ve altının akıbetini anlattı!

İslam Memiş, 28 Mayıs'taki ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce altın ve dolar hakkında konuştu. İşte detaylar!

Seçimin ikinci turu öncesi piyasa sallantıda! İslam Memiş gram altındaki bombayı patlattı!

İslam Memiş, seçimin ikinci turu öncesi, dolar, borsa ve gram altın altına dair bazı uyarılarda bulundu. İşte detaylar!

Altın, döviz, borsa paranız nerede ise dikkat! İslam Memiş uçuşa geçecek tarihi açıkladı

 Altın üzerine her tahmini tutan Uzman isim İslam Memiş, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu aşamasında borsa ve dolar üstünde ki tahminlerini açıkladı. İkinci kez şaşırmaya hazır olun ifadeleri kullanılırken Memiş'ten değerlendirme geldi.

Gram altın 154 TL birden düştü! Alan aldı, alamayan yarın alır! Altının efendisi İslam Memiş olacakları açıkladı!

Altının efendisi İslam Memiş, ikinci tur öncesinde altın fiyatlarındaki değişimleri değerlendirerek, ''Alan aldı, alamayan yarın alır'' diyerek altında olacakları peş peşe açıkladı.

Yastık altı altınları olanlar dikkat! Seçimlerin ikinci turunda altın tam bu kadar olacak!

14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalınca para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın ve dolar sahiplerini bilgilendiren önemli ikazlarda bulundu.

16 Mayıs 2023 çeyrek altın kaç TL? Gram altın, ons altın ne kadar? 16 Mayıs 2023 tam altın fiyatı!

Altın bugün ne kadar? şeklindeki soruların cevabı merak ediliyor. Gram altın 1.266,72 liradan satılıyor. 16 Mayıs 2023 yani haftanın ikinci işlem gününde gram altın tam altının ne kadar? İşte merak edilen 16 Mayıs altın fiyatları!

Altın bilezik fiyatları düştü! Kuyumcular doldu taştı! Düğünü olanlar müjde! 16 Mayıs altın bilezik fiyatları

Altın fiyatları haftanın ikinci işlem gününe düşüşle başladı. Altının gramı tekrar 1300'lü seviyelere gerilerken altın bilezik fiyatları da düştü. Kuyumcular doldu taştı! Düğünü olanlar müjde! Altın bilezik fiyatları ne kadar oldu? 16 Mayıs altın bilezik fiyatları.

İslam Memiş "Paniğe kapılmayın" diyerek uyardı! İşte 2 haftalık süreçte altını bekleyen kader

Cumhurbaşkanlığı yarışında adayların yeterli oy alamaması nedeniyle seçimler ikinci tura kaldı. Siyasi alanda ortaya çıkan belirsizlik piyasaları da bozdu. Finans Analisti İslam Memiş elinde TL olanlar için en karlı yatırımı açıklayarak altın ve dövizle ilgili öngörülerini açıkladı.

Altın ve dolar ikinci turda ne olacak? İslam Memiş yeni trendi açıkladı! Görenlerin ağzı açık kaldı!

Piyasaların gözü 14 Mayıs seçimlerine çevrilmişti. Seçim sonrası altın ve dolar kurunda hareketlilikler görülürken, Altın ve piyasa Kahini İslam Memiş, ikinci turda altın ve doların nasıl olacağını açıkladı. İşte yeni trend...

ikinci kot altı nedir Haberi

ikinci kot altı nedir

İkinci kot altı nedir?

Kotlandırma işlemlerine dair esaslar, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde açıklanıyor. Binaların yoldan kotlandırılmasında genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden kot veriliyor.


Yönetmeliğe göre; siyah kot İmar planında gösterilen yolun doğal zeminini ifade ediyor.


Kırmızı kot ise, İmar planında gösterilen yolun gerekli hesaplar yapıldıktan sonra kullanıma hazır haline deniyor.


2. kot altı..

Yapılarda kot; zemin katının altında yer alan dairelere deniyor. Buna göre birinci kot altı, zemin katının altındaki ilk daireye deniyor. 


İkinci kot altı ise birinci kot altı dairenin de altında yer alan daireyi ifade ediyor.


İmar planında aksine bir açıklama getirilmediği takdirde, binanın en düşük kottaki görünen yüksekliği 60,50) m. ise yan ve arka parsel sınırından en az 15,00) m. çekilmek durumundadır. 


60,50 m. yükseklikten sonra artan her kat için...