05 / 07 / 2024

iklim değişikliğine göre ısıtma sistemleri

iklim değişikliğine göre ısıtma sistemleri

Türkiye’ nin dört mevsimi yaşayan bir ülke olması, ısıtma soğutma sistemlerinde pazarı çeşitlendirdiği gibi ihtiyaçlar da büyümenin motoru oluyor. Kriz dönemleri hariç sektör sürekli büyüdü...

Murat Kurum yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 32590 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum oldu.

Konut sitesi aidatlarıyla ilgili yasa değişikliği yolda!

Hükümet, enflasyonla mücadele adımları ve vatandaşlardan gelen şikâyetler sonrasında son dönemlerde sık sık gündeme gelen konut sitesi aidatlarıyla ilgili bir çalışma başlatmıştı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre önümüzdeki süreçte bu konuda bir yasa değişikliğinin gündeme gelmesi bekle

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Binaların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ruhsat aldıkları tarihteki imar kurallarına göre inşa edilmiş yapıların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirdi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi komisyonda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uyardı! TOKİ sosyal konut başvurularınız iptal olabilir! İşte detaylar!

TOKİ sosyal konut projesi gündemde yer alan konulardan biridir. 81 ilde hayata geçecek olan sosyal konut başvuruları hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uyardı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan 3 yeni atama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda üç yeni atama gerçekleştirildi. İşte o atamalar...

Kanal İstanbul’a komşu Hoşdere'deki imar değişikliğine mahkemeden 2. ret!

Kanal İstanbul projesine komşu bölge olan Başakşehir Hoşdere'de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın konut ısrarı mahkemece ikinci defa haksız görüldü. 

Binaların mantolaması iklim değişikliğinde büyük önem taşıyor!

Avrupa’nın mantolama devleri arasında yer alan Baumit, gerçekleştirdiği İklim Değişikliğine Karşı Mantolama Zirvesi’nde, ülkenin dört bir yanındaki bayileri ve inşaat sektörünün ilgilileriyle buluştu.

İklim değişikliğiyle mücadelede en büyük rol binaların!

VERİMDER Dernek Başkanı Çağdaş Korkmaz iklim değişikliğiyle mücadelede en büyük rolün binaların olduğuna dikkat çekti.

Amerika'da iklim değişikliğine karşı ilk yerleşim yeri kuruldu!

New Orleans’ın 70 kilometre güneybatısında ilk defa bir yerleşim planı, iklim değişikliği sebebiyle federal kaynak desteğiyle hayata geçirildi.

İklim değişikliği ile mücadelede kentsel tasarım büyük önem taşıyor!

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Bengi Korgavuş, kentsel tasarımın doğru yapılması ile iklim değişikliğinin yaratacağı zararlarının önüne geçilebileceğini dile getirdi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 18 ilde 128 arsayı satışa sunuyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 18 ilde yer alan 128 arsayı satışa sunuyor. Açık artırma 14 Aralık Salı günü saat 10:30'da gerçekleştirilecek. 

Halil Erdoğan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı oldu!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü 31644 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Halil Erdoğan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı oldu...

iklim değişikliğine göre ısıtma sistemleri Haberi

iklim değişikliğine göre ısıtma sistemleri

Türkiye’nin dört mevsimi yaşayan bir ülke olması, ısıtma soğutma sistemlerinde pazarı çeşitlendirdiği gibi ihtiyaçlar da büyümenin motoru oluyor.  Kriz dönemleri hariç sektör sürekli büyüdü.


Türkiye, Akdeniz ikliminin özelliklerini taşıdığı için, yazları sıcak, kışları ise soğuk geçmektedir. Bu iklim özelliği ise ısıtma ve soğutma sistemleri cihazlarının yaygın kullanımını zorunlu kılmakta. Sektör 1950’lerden beri canlılığını korumakta ve istikrarlı bir şekilde büyümektedir. Kriz dönemleri hariç, Türk ısıtma ve soğutma sektörü üretim ve kapasite itibarı ile sürekli büyüdü. Nüfus artışı ve yaşam standartlarının gelişimi de sektörün ürünlerinin üretimini uyarıcı faktördür. Firma sayısı ve pazara sunulan ekipman çeşidi 1990’lardan itibaren hızlı artış göstermiştir. Ürünler bazında ihracata baktığımızda en yüksek paya sahip olan ürünler klima cihazları, buzdolapları, dondurucular ve buhar kazanları. Ülkeler bazında sektörü ele aldığımızda...