09 / 05 / 2024

iklim dostu projeler 2022

iklim dostu projeler 2022

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İller Bankası eliyle belediyelerin "iklim dostu" projelerine 2022 yılı içerisinde 37 milyar lira kaynak aktaracaklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Afet konutları deprem yönetmeliğine uygun, güvenli ve iklim dostu olarak yapılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı bir son dakika açıklamasında "Konutlarımız deprem yönetmeliğine uygun, güvenli, sıfır atık uyumlu ve iklim dostu olarak inşa edilecek" dedi ve vatandaşların hiçbir endişe duymadan bu konutlarda yaşayacağının altını çizdi. 

Gaz mı? Elektrik mi? Hangisi daha çevre dostu?

25 ülkede gazlı ve elektrikli pişirme ve ısıtmanın neden olduğu karbon emisyonlarının analizi, iklim dostu olduğunu gösterdi.

Bakan Murat Kurum açıkladı! İklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada su kaynaklarını koruyacak ve atık su miktarını azaltacak iklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilmesi ve bu kapsamda teşviklerin artırılmasını karar verdiklerini dile getirdi.

İklim dostu projelere 37 milyar TL kaynak ayrılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İller Bankası eliyle belediyelerin "iklim dostu" projelerine 2022 yılı içerisinde 37 milyar lira kaynak aktaracaklarını vurguladı.

Konya'da iklim dostu sanayi dönüşümü gerçekleşiyor!

Konya'da inşa edilen sanayi sitesinde inceleme gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, iklim dostu sanayi siteleri hakkında açıklamada bulundu. 

Enerjide yüzde 40 tasarruf sağlanacak

Çevre Bakanı İdris Güllüce, Türkiye genelinde atık yönetimi, iklim dostu teknoloji ve enerji kaynaklarının kullanımı, hava, su, toprak kalitesinin iyileştirilmesi yönünden önemli gelişmeler kaydedildiğini söyledi.

Marmarabirlik'in çevre dostu projeleri en başarılı projeler içinde yer aldı!

Marmarabirlik tarafından İznik, Orhangazi ve Erdek Kooperatifleri için geliştirilen atık su arıtma ve depolama tesislerinden oluşan 3 ayrı çevre dostu projeleri BEBKA ve GMKA tarafından destek programlarına alındı.

MARSİFED, İnegöl OSB'yi çevre dostu ilan etti!

Marmara ve İç Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MARSİFED), Dünya Çevre Günü dolayısıyla Türkiye'de tek sanayi dostu arıtma tesisine sahip olan İnegöl Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğünü ziyaret etti

Serkan Emin: Türkiye’de 62 adet çevre dostu bina var!

Türkiye’de halen 62 adet çevre dostu bina bulunuyor. 200 bina da sertifika alma hazırlığında. Kamuda ise sadece bir bina çevre dostu bina sertifikası aldı, iki kamu binasında hazırlık sürüyor.

Capatect, Dünya Çevre Günü’nde iklim değişikliği ile mücadele ediyor!

Yalıtım sektörünün lideri Filli Boya Yalıtım; çevreye ve de sürdürülebilir enerjiye verdiği önem çerçevesinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde iklim değişikliği ile mücadeleye dikkat çekiyor.

NiColl çevre dostu drenaj kanalı satışına başladı!

Temizlik, sıcak ve soğuk su, yağmur suyu boşaltma, endüstri ve kamusal kanalizasyon alanında faaliyet gösteren Fransız şirketi Nicoll, Türkiye'deki yetkili distribütörü Korur İnşaat Malzemeleri aracılığı ile çevre dostu drenaj kanalının satışına başladı..

Veryeriler İnşaat ahşap ile taşı buluşturan niş projeler üretiyor!

Türkiye'nin en popüler mekanlarından biri olan Alaçatı, taş evleri ile öne çıkıyor. Hatta Egeliler'in Ege özlemini gidermek üzere İstanbul'daki projeler bile bu taş evlerden esinleniyor...

Nicoll, çevre dostu drenaj kanalının satışına başladı!

Avrupa’daki ilk kamusal bina ve çalışmalar için sentez ürünleri üreten Fransız devi Nicoll, tek yetkili distribütörü olan Korur İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. aracılığı ile çevre dostu drenaj kanalının satışına başladı.

iklim dostu projeler 2022 Haberi

iklim dostu projeler 2022

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İller Bankası eliyle belediyelerin "iklim dostu" projelerine 2022 yılı içerisinde 37 milyar lira kaynak aktaracaklarını ve belediyelere çevreyi kirletmeyen, egzoz gazı üretmeyen, vatandaşın sağlığına zarar vermeyen elektrikli ve hibrit motorlu araç hibe edeceklerini söyledi.

Kurum, "2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma Vizyonu" kapsamında, bakanlık merkez ve taşra teşkilatı ile bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşların katılımıyla "Yeşil Kalkınma Yolunda Türkiye" temasıyla Antalya Belek'te düzenlenen istişare toplantısının sonuç bildirgesini açıkladı.

Kurum, konuşmasına Kovid-19 testleri pozitif çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a acil şifalar dileyerek başladı.

Doğaya dokunurken tutarlı ve tutumlu davranılması, kalkınmaya dair kararlarda etkin ve en verimli yolun tercih edilmesi gerektiğini belirten Kurum, "İşte bunun için bizim kalkınma davamızın...