04 / 05 / 2024

ilaç firmaları

ilaç firmaları

Alman kimyacılık devi Bayer, dünyanın en büyük tarım ilacı ve genetiği değiştirilmiş tohum üreticisi Amerikalı Monsanto'yu satın almak için 62 milyar dolarlık teklifte bulundu.

İlaç firmaları artık kamuya indirim uygulamıyor!

İlaç sektöründe bazı şirketler tarafından kamuya uyguladıkları indirimi kaldırmaya başladıklarını açıkladılar. Konu ile ilgili detaylar ve merak edilen ayrıntılar...

Eczaneye ilaç almaya giden vatandaşlar dikkat! Eczacılar ilaçta korkunç senaryoyu açıkladı: 1000 TL fark çıkabilir

Türk Eczacıları Birliği tarafından yapılan açıklamada, bazı ilaç firmalarının ilaç alımında gerekli ıskontoları yapmadığı ve bu durumun da ilaç temininde sorun çıkardığı belirtildi. Özellikle böbrek yetmezliği ilaçlarında farkın 1000 TL'ye çıkabileceğinin altı çizildi.

Hint firmaları için inşaat cazip sektör!

Hint firmaları son dönemlerde çelik, bakır, madencilik, ilaç, otelcilik, köprü-otoyol inşaatı gibi alanlara yatırım yapıyor.

ABD’li yetkililerden Türk çelik firmalarına vergi kararı!

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, “ABD’li yerli üreticiler Türk çelik firmalarına engel olmaya çalışıyor” dedi. ABD’li yetkililer Türk çelik firmalarına yüzde 5,24 ila yüzde 7,07 oranları arasında vergi kararı verdi.

Embil İlaç, İspanyollar’a satılıyor!

Türkiye’nin köklü ilaç firmalarından biri daha yabancılar ile ‘satış’ masasında. Temeli 94 yıl önce atılan Embil İlaç ve bağlı iki şirket İspanyol bir firmaya satılıyor.

Türk lojistik firmalarının enerji yatırımları hızla artıyor!

Türk lojistik firmalarının enerji sektörüne yönelik yatırımları hızla artıyor. Firmalar, milyonlarca dolar yatırdıkları ekipmanları ve uzman kadrolarıyla artık Türkiye bağlantılı olmayan enerji projelerini de dünyanın bir ucundan diğer ucuna taşıyor

Faizlerin yükselmesi inşaat firmalarını iflasa sürüklüyor!

İzmir'de pek çok projeye imza atan firmalar, borçları yüzünden mahkemeye iflas erteleme başvurusu yaptı İnşaat sektöründe beklenen krizinin,ilk sinyalleri gelmeye başladı. Sektörde iflas erteleme talepleri çığ gibi büyüyor.

Gayrimenkul firmaları için Azerbaycan Emlak Fuarı büyük fırsatlar sunuyor!

Kafkasların Dubai’si olmaya hazırlanan ve ekonomisi günden güne büyüyen Azerbaycan, Türk gayrimenkul firmaları için büyük fırsatlar sunuyor. Fuara, yakından tanımak isteyen, gayrimenkul ve emlak sektöründen Türk firmalar katılıyor.

İzmir'in önde gelen müteahhitleri ve inşaat firmaları Güçsan Yapı Anonim Şirketi'ni kurdu!

14 şirket ve müteahhit, kentsel dönemiş güçlerini birleştirdi, Güçsan Yapı Anonim Şirketi'ni kurdu Kuruluşu uzun süredir gündemde olan İzmir'deki inşaat firmalarının çok ortaklı şirketi hayata geçti...

Kürşat Tuncel: İnşaat firmalarının satabilecekleri konutları üretmeleri lazım!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde Anthill B Kule Kat:54'te gerçekleşen, 7. Konutta Satış ve Pazarlama toplantısında Satış Küpü Danışmanlık A.Ş Kurucusu Kürşat Tuncel firmaların ürettikleri konutlar hakkında fikirlerini dile getirdi.

Yerli asansör firmaları yükselen pazardan pay alamadı!

Kentsel dönüşüm ile dikey yapılaşmanın yükselişiyle asansör ve yürüyen merdiven sektörü de yükselişe geçti. Gökdelenlerin hızla arttığı İzmir’de, yerli asansör firmaları büyüyen pazardan yeterince pay alamamaktan şikayetçi.

Deva İlaç 15 milyon TL'lik yatırımla Tekirdağ Çerkezköy'de yeni tesis kurdu!

DEVA İlaç' ın yeni ilaç üretim tesisi, Tekirdağ Çerkezköy' de hizmete girdi. Bin 700 metrekare büyüklüğündeki dev tesisin yıllık üretim kapasitesi yaklaşık 500 milyon kutu...

Riskli yapı tespiti için yapı denetim firmaları nelere takıldı?

Kentsel dönüşümde riskli yapı tespiti için lisans talebinde bulunan yapı denetim kuruluşlarından 19 firmanın lisans işlemlerine başlanamadı. Peki neden? Yapı Denetim Komisyon Başkanlığı, o firmaları ve işleme başlanamamasının gerekçelerini açıkladı...

ilaç firmaları Haberi

ilaç firmaları

Alman kimyacılık devi Bayer, tarihinin en büyük şirket satın alma operasyonunun altından holding şubelerini elden çıkarmadan kalkabilmeyi umuyor. Bayer'in Yönetim Kurulu Başkanı Werner Baumann, büyük şirket birleşmesinin finansmanı için 'portföy önlemleri' almaya gerek olmadığını söyledi. Baumann Bayer'in borçlarının geçici olarak artabileceğini ve sermaye artırımı yapabileceklerini belirtti. Monsanto'yu satın aldığı takdirde Bayer dünyanın en büyük kimyevi tarım ilaçları kuruluşu olacak. Birleşmeden sonra holdingin satış hasılatı 46.3 milyardan 60 milyar euroya, personel sayısı da 117 binden 140 bine...