28 / 04 / 2024

İlamların icrası talih uyar

İlamların icrası talih uyar

İlamların icrası hükümlerine göre, taşınmaz üçüncü bir şahıs tarafından davadan sonra ve hükümden evvel tapuya tescil edilmiş bir akte müsteniden işgal edilmekte ise alacaklı borçlunun o şahsa karşı malik olduğu hakları haiz oluyor...

Talih Özcan: 1999 Düzce depreminde evini kaybedenlerden geçmişe dönük kira isteniyor!

1999'daki Düzce'de meydana gelen depremin ardından, evsiz kalan vatandaşlardan geçmişe dönük kira bedeli istendiği gündeme geldi. İşte Cumhuriyet Halk Partisi Düzce Milletvekili Talih Özcan'ın konuya ilişkin o açıklaması...

Benzin, motorin ve LPG alacakların başına talih kuşu kondu! Bu fırsat 40 yılda bir gelir!

Son günlerde benzin ve motorine peş peşe zam gelirken benzin 36 TL’yi, motorin ise 37 TL’yi aştı. Dün gece LPG’ye 1 lira 31 kuruşluk zam geldi ve 17 TL’yi aştı. Bunun üzerine, Yapı Kredi ise akaryakıt alımlarına yönelik yeni bir kampanya hazırlayarak akaryakıt alacak kişileri sevindirdi.

Benzin ve motorinde yılın müjdesi! Akaryakıt alacakların başına talih kuşu kondu!

Akaryakıta son dönemlerde gelen zamların ardından benzin ve motorin fiyatı 38 TL’ye dayandı. Bu nedenle akaryakıt alamaz hale gelen araç sahipleri çareyi bankaların akaryakıt kampanyalarında bulurken İş Bankası’ndan bu kapsamda güzel bir haber geldi.

İş Bankası müşterilerinin başına talih kuşu kondu! 30 Haziran’a kadar adınıza tam bu kadar yatacak!

Kampanya denildiği zaman akla ilk gelen bankalardan biri olan İş Bankası, yeni bir kampanyayla daha yine müşterilerinin yüzünü güldürdü. İş Bankası, kampanyaya katılım sağlayan müşterilerin tam 200 TL kazanacağını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı 1377 personel alacak! İş arayanların başına talih kuşu kondu!

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını paylaştı. Bakanlık, yaptığı açıklamada toplam 1377 personel alımı yapılacağını duyurdu. İlgili kadrolara başvurmak isteyen adaylar için başvuru koşulları netleşti. 

Ev hanımlarının başına talih kuşu kondu! 7500 TL aylık alacaklar!

Devlet aracılığı ile verilen destek ödemelerine bir yenisi daha eklendi. İnternet üzerinde en çok araştırılan konular içinde kadınların emeklilik hakları yer alıyor. Peki ev hanımları nasıl emekli olabilir? Tüm ayrıntılar haberimizde.

O belediye çok sayıda temizlik personeli alacak! İş arayanların başına talih kuşu kondu!

Nizip Belediyesi, kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. Geçici süreli 70 kamu temizlik personeli alımı gerçekleştirilecek. Personel alımı ile ilgili gerekli koşullar ve başvuru detayları da açıklandı.

Devlet Su İşlerinden son dakika personel alımı! İş arayanların başına talih kuşu kondu!

İş arayan vatandaşlara müjdeli haber Devlet Su İşleri’nden geldi. Devlet Su İşleri, bünyesinde istihdam etmek üzere büro personeli alacağını duyurdu. Başvuracak adaylar için başvuru şartları ve detaylar da paylaşıldı.

SEDDK çok sayıda personel alacak! İş arayanlar hemen baksın!

İş arayanların başına talih kuşu kondu. Güzel haber, SEDDK’dan geldi. SEDDK 60 memur alımı gerçekleştireceğini açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan rekor sayıda personel alımı! İş arayanların başına talih kuşu kondu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın, "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Uygulamalarında Sözleşmeli Personel Çalıştırılması" esaslarında düzenlemeye gidildi. Bu çerçevede 895 personel alımı gerçekleştirileceği duyuruldu.

Devlet Su İşleri'nden rekor sayıda personel alımı! İş arayanların başına talih kuşu kondu!

Personel alımlarına ilişkin araştırmalar devam ederken son açıklama DSİ’den geldi. Sözleşmeli personel alımı yapacağını duyuran DSİ, 1273 personel alınacağını duyurdu.

Emeklinin başına talih kuşu kondu! Yılbaşından önce 10 bin TL hesabınızda!

Promosyon için henüz başvurmamış ve emekli maaşını başka bir bankaya taşımamış olanlara yıl sonuna kadar süre tanınıyor. Peki, "Hangi banka ne kadar promosyon veriyor? İşte, detaylar....

Sağlamlar Proje Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sağlamlar Proje Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te Orhan Sağlam ve Ünal Kayan ortaklığında kuruldu.

İlamların icrası talih uyar Haberi

İlamların icrası talih uyar

İlamların İcrası nedir?

Bir taşınırın teslimine dair olan ilam icra dairesine verilince icra memuru bir icra emri tebliği suretiyle borçluya yedi gün içinde o şeyin teslimini emrediyor. 


İcra emrinde; alacaklı ve borçlunun ve varsa mümesillerinin adları ve soyadları ile şöhret ve yerleşim yerleri hükmü veren mahkemenin ismi ve hükmolunun şeyin neden ibaret olduğu, ilamın tarih ve numarası ve icra mahkemesinden veya istinaf veya temyiz yahut iadei muhakeme yoliyle ait olduğu mahkemeden icranın geri bırakılması hakkında bir karar getirilmedikçe cebri icraya devam olunacağı yazılır.

İcra ve İflas Kanunu İlamların İcrası hükümlerine göre borçlu, bu emri hiç tutmaz veya eksik bırakır ve hükmolunan taşınır veya misli yedinde bulunursa elinden zorla alınıp alacaklıya verilir. 

Yedinde bulunmazsa ilamda yazılı değeri alınır. Vermezse ayrıca icra emri tebliğine hacet...