04 / 05 / 2024

ilave istihdam ücret desteği 2021

ilave istihdam ücret desteği 2021

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ucuz konut kredisi uygulamasının müjdesini vermişti. İlave istihdama ucuz kredi desteği bayram sonrası başlıyor. İşe alınan her işçinin primi, kamu bankalarından bir yıl süreyle kullanılacak krediden düşülecektir.

Asgari ücretliye çifte bayram! 3000 TL ilave ödeme yatırılacak

En az emekli aylığında olan zam ile beraber asgari ücretliler zam umuduna girdi. Zam umudu içerisinde olan asgari ücretli işçilere ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den müjdeli haber geldi. Asgari ücretli çalışanların aylığına ilave ücret yansıtılacak.

Deprem bölgesine 25 bin ilave istihdam geliyor! Resmen açıklandı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, deprem felaketinden etkilenen 11 kent için yeni istihdam paketini devreye sokacaklarını açıkladı. Bakan Bilgin, "Deprem bölgesinde 25 bin istihdam paketini açacağız” dedi.

Dikkat! Asgari ücret desteği artırıldı! Peki bundan kimler nasıl faydalanacak?

Devlet tarafından ödenen asgari ücret desteği ödeme tutarı, çalışanlar ve işverenleri ilgilendiriyor. Ülkede işgücü maliyetini düşürmek ve istihdamı korumak gayesiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sağlanan asgari ücret desteği 6 ay süreyle uygulanacak. Peki yeni zamlı bu destek hak

Mithat Yenigün: İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün Ekonomi Reformu Paketi hakkında yaptığı değerlendirmede "İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız" dedi.

Asgari ücret zammı ile birlikte artacak!

Son dakika haberine göre; Asgari ücret zammı ile ilgili yeni haberler gelmeye devam ediyor. 2021 yılından itibaren geçerli olacak yeni asgari ücret Aralık ayında belirlenecek. Hükümetin işvereni teşvik ederek, istihdamı korumak için büyük önem verdiği işe dönüş seferberliğinde ise son 20 güne girild

Mustafa Varank: Haziranda 859 belgeyle teşvik tarihimizin rekorunu kırdık!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Haziran ayında yatırım iştahının çok güçlü olduğuna dikkat çekerek, düzenlenen 859 belgeyle teşvik tarihi rekoru kırıldığını, 15,6 milyar TL'lik yatırım ve 23 binin üzerinde ilave istihdam beklediklerine dikkat çekti. 

104 milyar liralık yatırıma tamamlama vizesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ocak-Kasım 2019 döneminde 104 milyar liralık yatırıma tamamlama vizesi verildiğini ve 157 bin 374 kişilik istihdam oluştuğunu belirterek "116 milyar liralık yatırıma yeni teşvik belgesi verdik,186 bin 394 ilave istihdam bekliyoruz" dedi.

Kamu bankalarından İstihdam Odaklı İşletme Kredisi!

Kamu bankaları tarafından  ilave istihdam sağlama potansiyeli olan firmalara uzun vadeli işletme kredisi kullandırılmasına yönelik dört yeni ürün hayata geçirildi.

64 OSB projesi tamamlanacak! 

11. Kalkınma Planı döneminde 64 OSB projesi tamamlanacak. Proje maliyeti 4.5 milyar TL olacak. 440 bin ilave istihdam sağlanacak. Plan döneminde 31 küçük sanayi sitesi, 18 endüstri bölgesi kurulacak...

Ankara OSB'de 300 yeni fabrika kurulacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ankara Organize Sanayi Bölgesi’nin büyütüleceğini ifade etti. Bakan Varank “Bu alanda 300 yeni fabrika kurulacak. Bu 50 bin kişilik ilave istihdam demek’’ diye konuştu.

Sanayiciye bedelsiz arsa tahsisi 200 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın açıkladığı "OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisi" uygulamasıyla, yaklaşık 200 bin kişiye ilave istihdam sağlanacağı düşünülüyor.

İnşaat sektöründe brüt ücret-maaş arttı!

2017 yılının üçüncü çeyreğinde inşaat sektöründe istihdam ve çalışılan saat azalırken, brüt ücret-maaş arttı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023'e kadar 65 yeni OSB kuracağız!

ATO Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2023 yılına kadar 65 yeni organize sanayi bölgesi kurarak, sadece buralarda 1 milyon ilave istihdam hedefliyoruz. " dedi.

ilave istihdam ücret desteği 2021 Haberi

ilave istihdam ücret desteği 2021

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamış olduğu ekonomi paketinde yer alan ilave istihdama ucuz kredi desteği hayata geçiyor.  AK Parti'nin sunduğu kanun teklifinde yer alan düzenleme ile, çalışanlarını Mart ayında ücretsiz izne çıkaran ve ek işçi alan işletmelere ucuz kredi desteği başlıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı işçi başına 100 bin liraya varan kredi teminatının detaylarını açıklayacak.

A Haber'de yer alan habere göre; işletmeler tarafından işe alınan her işçinin primi, kamu bankalarından bir yıl süreyle kullanacakları krediden düşülecektir.

Kesilecek 12 aylık prim tutarı 610 TL olacak. Krediye, temettü desteği bir yıl süreyle uygulanacak. Haziran ayı sonunda uzatılan işten çıkarma yasağının ardından, Bayram'dan hemen sonra istihdamı desteklemek ve işletmelerin finansman ihtiyacını karşılamak için devreye girecek desteklerle ilgili 10 sorunun cevabı şöyle:

KİMLER YARARLANACAK, İLAVE İSTİHDAM...