12 / 05 / 2024

ilave kat ruhsatı nasıl alınır

ilave kat ruhsatı nasıl alınır

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 2013 yılı faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunarak, 12 aylık süre zarfında toplam 387 bin 421 metrekare yeni yapı ve ilave kat ruhsatı verildiğini belirtti...

Kayseri'deki kat mülkiyeti tapusu sorunu Meclis'te: Vatandaşlar mağdur edilmesin!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri'de pek çok yoksul vatandaşın seneler önce yapı ruhsatı alarak ev yaptırdığını şimdi ise arsa tapularını kat mülkiyeti tapusuna çevirmek istediklerini ancak bunu yapmak için istenen bedeli ödeyemediklerini belirtti. İşte Ataş'ın o açıklaması...

AK Parti Avcılar Belediyesi Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu'ndan dönüşümde ilave 1 kat vaadi!

AK Parti’nin Avcılar Belediyesi Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu, 1999 yılında yaşanan Marmara depreminde yüzlerce binanın yıkıldığı Avcılar'a kentsel dönüşüm kapsamında ilave 1 kat daha vadetti.

1952 yılında İstanbul'da 570 konuta kat ilavesi ruhsatı verilmiş!

1952 yılında İl Genel Meclisi tarafından İstanbul'un bazı semtlerine kat ilavesi ruhsatı verilmesine karar verilmiş. 

Maltepe Belediye'sinden 6 mahalle için kentsel dönüşüm müjdesi! 2 ilave kat artışı verilecek!

Maltepe Belediyesi resmi sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 6 mahalle için  2 ilave kat artışı verileceğinin müjdesini açıkladı.

Fiyat sabitleme kampanyasına o sektör de katıldı! Haberi alan vatandaşlar mağazaların önünde kuyruk oluşturacak!

Yeni yıldan itibaren bazı sektörlerde indirim kampanyaları ve bu kampanyalara ilave olarak fiyat sabitleme kampanyaları düzenlenmişti. Özellikle ocak ayı boyunca sabit fiyat uygulaması, tüketiciyi oldukça rahatlatmıştı. Şimdi bir sektör daha bu kampanyaya katılacağını duyurdu. İşte detaylar...

İzmir Karaburun'da çatı katı krizi!

İzmir Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan göreve geldikten sonra konut şeklinde çatı katı inşaatını yasaklamıştı. İddialara göre; Karaburun kendi döneminden önce yapılan binalar için 40 bin TL ruhsat ücret istendi. 

Kumburgaz'daki 14 katlı projenin ruhsatı iptal edildi!

İstanbul 12. İdare Mahkemesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Büyükçekmece'de yazlık bölgesi olan ve 2-3 katlı yapılaşmanın olduğu Kumburgaz'da bir inşaat projesine verdiği 14 kat izinli ruhsatı iptal etti.

Trend GYO, Nilüfer'deki yeni projesi için yapı ruhsatı aldı!

Trend GYO, Bursa Nilüfer'de 6 bin 329 metrekare büyüklüğündeki 7561 ada 2 numaralı parsel de kayıtlı arsa üzerinde kat karşılığı "Konut ve Ticari" alanlardan oluşacak proje geliştirilmesi amacıyla yapı ruhsatı alındı.

Tunç Soyer: 1999 yılından önce ruhsat almış binalar kontrol edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir'de 1999 yılından önce ruhsat almış tüm binaları kontrol edeceğiz. Özenle de zemin katı ticarethane olan yani spor salonuna, markete, otoparka çevirmiş bu apartmanların tamamını kontrol edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Kat mülkiyeti olmayan daire için dava açılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '2005’te gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi ile daire aldım. sözleşmede satış bedelinin tamamının alındığı yazılı olduğu halde ilave para istenildi. Kat irtifak tapusu var ama kat mülkiyeti tesis olunmadı. Bunun için ne yapabilirim?' sorusunu yanıtladı.

Aydın'daki binalara imarda ilave 1 kat verilmeli!

NAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Erdemci, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a yaptığı ziyarette, Aydın'daki binalara imarda tam bodrum yapılarak müştemilat ve sığınaklar için, zemin katların ise otopark alanı olarak kullanılması için ilave 1 kat verilmesi gerektiğini belirtti...

İzmit Belediyesi'nden kaçak yapılara ceza!

İzmit Belediyesi haftalık encümen toplantısı Derya Sokak’taki kaçak yapı için mülk sahibine 4 bin 16 lira, Alikahya Atatürk Mahallesi’ndeki  ilave kat inşaatına 5 bin 648 lira para cezası kesildi.

Pendik Taşlıbayır’a kentsel dönüşümde yeni müjde!

Pendik Taşlıbayır bölgesinin uygulama imar planlarında değişikliğe gidildi. Yaklaşık 30 bin kişinin yaşadığı bölgede hak sahipleri 2 ilave kat hakkına sahip oldu...

ilave kat ruhsatı nasıl alınır Haberi

ilave kat ruhsatı nasıl alınır


Tekirdağ’a bağlı Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 2013 yılı faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Başkan Ertem, 12 aylık süre zarfında toplam 387 bin 421 metrekare yeni yapı ve ilave kat ruhsatı verildiğini belirtti.


2013 yılının Ocak ayında 9 bin 897 metrekarelik yeni yapı ve ilave kat ruhsatı verildiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Şubat ayında yüzde 100’den fazla bir artış yaşandı ve toplam 26 bin 192 metrekarelik yeni yapı ve ilave kat ruhsatı verildi. Mart ayında 25 bin 699 metrekare yeni yapı ve ilave kat ruhsatı verilirken, Nisan ayında ise 29 bin 432 metrekare yeni yapı ve ilave kat ruhsatı verildi. 2013 yılının ilk altı aylık bölümünde en fazla yeni yapı ve ilave kat ruhsatı verilen...