05 / 05 / 2024

İlber Ortaylı maraş eleştirisi

İlber Ortaylı maraş eleştirisi

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı için şehre gelen tarihçi-yazar İlber Ortaylı, şehirdeki betonlaşmaya yönelik eleştiriler yaptı.

İlber Ortaylı: İstanbul'da beklenen deprem için gerekli tedbirler alınmıyor! Anadolu'ya taşınma başlamalı!

Beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili yorumlar peş peşe geliyor. Türk tarihçi, akademisyen ve yazar İlber Ortaylı da İstanbul'da beklenen deprem için gerekli tedbirlerin alınmadığına dikkat çekerek, yapılması gerekenleri tek tek açıkladı.

Yılber Proje Taahhüt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yılber Proje Taahhüt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Berke Yılmaz tarafından kuruldu.

Mara Green Life'ta yüzde 40 peşinatla 4+1 villa! Yeni proje!

NZM İnşaat imzası ile hayata geçirilen Mara Green Life projesinde 24 villa bulunuyor. Satış sürecinin devam ettiği Mara Green Life projesi Kocaeli İzmit'te hayata geçiriliyor. 

İlber Ortaylı'dan asgari ücret tepkisi: İstanbul’da asgari ücret yasak olmalı!

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı katıldığı bir sosyal medya kanalında ''İstanbul’da asgari ücret yasak olmalıdır” diyerek tepki gösterdi.

Özge Bulut Maraşlı hangi alanlarda üst düzey yöneticilik yaptı? İş Girişim Sermayesi’nde hangi alanda çalışıyor?

Özge Bulut Maraşlı hangi pozisyonlarda çalıştı? Hangi şirketlerde yönetim kurulu üyesi oldu? Şu an ne iş yapıyor? İşye Özge Bulut Maraşlı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Özge Bulut Maraşlı kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu?

Akmerkez GYO Yönetim Kurulu Bağımsız Üyesi olan Özge Bulut Maraşlı kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu?

Özge Bulut Maraşlı Kimdir? 

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A. Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Özge Bulut Maraşlı Kimdir? Özge Bulut Maraşlı daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Özge Bulut Maraşlı'nın biyografisi..

İstanbul için ürküten uyarı! Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu tek tek açıkladı! Maraş depreminin benzeri İstanbul'da olursa...

Milyonlarca kişi merak ediyor. İstanbul için ürküten uyarı! Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu tek tek açıkladı! Maraş depreminin benzeri İstanbul'da olursa...

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği'nden Maraş Depremi açıklaması!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Maraş Depremi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. İşte o basın açıklaması...

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

Maraş depreminden sonra İstanbul'da deprem bekleniyor mu? İki deprem profesöründen korkutan uyarı!

Maraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremin ardından, İstanbul depremi de yeniden gündem oldu. Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Ahmet Ercan peş peşe açıkladı. İstanbul depremi yakın mı?

Dondurma deyip geçmeyin! Dünyada 48 ülkeye ulaşan Maraş dondurması bakın ne kadar döviz kazandırdı?

Dondurma deyince artık sadece Türkiye’de Kahramanmaraş akla gelmiyor. Çünkü lezzetiyle de ünlenen bu şehir artık tam 48 ülkeye yaptığı dondurma ihracatıyla döviz rekorları kırıyor ve dünya genelinde de biliniyor. Peki Maraş dondurması geçen sene ihracattan ne kadar gelir elde etti?

Ortaylı İnşaat Metal Hafriyat Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ortaylı İnşaat Metal Hafriyat Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde ÖZcan Özel tarafından kuruldu.

İlber Ortaylı maraş eleştirisi Haberi

İlber Ortaylı maraş eleştirisi


Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı için şehre gelen tarihçi-yazar İlber Ortaylı, Tarihi Ulu Cami, Kahramanmaraş Kalesi ve Sütçü İmam türbesini ziyaret etti. İlber Ortaylı, şehirdeki betonlaşmaya yönelik eleştirisini, "Bilmiyorum bizim bu memleketin üzerinden beton faciası ne zaman kalkar" şeklinde dile getirdi.

Sözcü'de yer alan habere göre, Kahramanmaraş'a 1966'da geldiğini ve o dönemde kentin siluetinin mütevazi bir yapıda olduğunu dile getiren Ortaylı, her yerde olduğu gibi Kahramanmaraş'ta da betonlaşmanın olduğunu belirtti.

AKP’li Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile beraber kenti gezen Ortaylı, yapılarda betonlaşmanın ortadan kalkması gerektiğini savundu ve şunları söyledi:

-Ben 1966 yılında geldim Kahramanmaraş’a. Dışişleri Bakanlığının daveti üzerine gazeteci ve eşinin mihmandarlığını yaptım.
-O zamanlar tabi, biraz toz ve toprak içinde mütevazi bir hallice Anadolu şehriydi ve nüfusu...