23 / 12 / 2024

ilhan koman eserleri

ilhan koman eserleri

İlhan Koman, İstanbul Levent'teki Yapı Kredi Binası önündeki Akdeniz Heykeli'nin mimarıdır. Peki 'Türk Da Vinci'si' lakaplı İlhan Koman kimdir? İşte detaylarıyla İlhan Koman'ın biyografisi ve özgeçmişi...

İşyurtları Kurumu mimari eserleri ihya edecek! 

Pek çok iş kolunda faaliyet gösteren Adalet Bakanlığı Cezaevleri İşyurtları Kurumu, mimari eserleri ihya etmeye hazırlanıyor. Kurum, Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumu olarak kullanılan kışlanın içerisindeki talim avlusu girişini ve Piyade Kışla-ı Hümayun Camii’ni restore edecek. 

Vakıflar Malatya Bölge Müdürlüğü, kira gelirleriyle eski eserleri onarıyor!

Vakıflar Malatya Bölge Müdürlüğü, vakıf mülklerinden aldığı kira gelirleriyle hem eski eserleri onarıyor hem de bazı sosyal yardımlar yapıyor.

Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi'nin inşaatı durdu mu?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in 200 milyon liralık maliyetli dev projesi 30 bin kişilik Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi inşaatı durdu mu?

İstanbul Kartal'da onarılan vakıf eserleri ve tarihi yapılar TBMM'de!

İstanbul'un Kartal ilçesinde son on yılda onarılan vakıf eserleri ve tarihi yapılara ve tarihi hamamın onarılmasına ilişkin sorunlar meclise taşındı...

Makedonya'daki Osmanlı eserleri restore edilecek!

Makedonya'nın güneydoğusundaki Ustrumca şehrindeki Osmanlı eserleri restore edilmeyi bekliyor. Şehrin adının, içinden geçen Struma Nehri'nden ya da "Üstü Rumca" ifadesinden geldiğine ilişkin iki rivayet bulunuyor.

Yunanistan’daki tarihi Osmanlı eserleri ziyarete açılacak!

Yunanistan, Yanya şehrindeki tarihi Osmanlı eserlerini ziyarete açma kararı aldı. Ziyarete açılacak Osmanlı eserleri arasında, 16. yüzyıldan kalma tarihi Sultan Süleyman Camii ve üç türbe bulunuyor.

Çamlıca Camii'nin altına İslam Eserleri Müzesi yapılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Klasik Sanatlar sergisinde yaptığı konuşmada sanatın önemine değinerek İstanbullulara müjde verdi. Büyük Çamlıca'da inşaa edilmekte olan caminin altına dev bir İslam eserleri müzesi inşaa ediliyor

İlhan Gültekin, Ardahan Göle'nin 2015 projeleri anlattı!

Ak Parti İlçe binasında yapılan Ak parti Göle ilçe danışma meclis toplantısına Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay Göle İlçe Başkanı ilhan Gültekin Göle Belediye Başkanı Akın Ismailoğlu gibi isimler katıldı.

1976 yılında Mimar Sinan'ın eserleri kaderlerine terkedilmiş!

1976 yılında Mimar Sinan'ın eserleri kaderlerine terkedilmiş. Süleymaniye civarındaki eserleri yıkılmaya yüz tutarken, medreselerin içi ise çöplük olmaktan kurtulamamış. Sinan'ın bir hamamı ise makara fabrikası olarak kullanıyormuş.

Türk ve İslam Eserleri Müzesi 100 yaşında!

Restorasyonu tamamlanan ve bu yıl 100. Yaşını kutlayan Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nin açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından yapıldı.

İlhan Koman kimdir?

İlhan Koman, İstanbul Levent'teki Yapı Kredi Binası önündeki Akdeniz Heykeli'nin mimarıdır. Peki 'Türk Da Vinci'si' lakaplı İlhan Koman kimdir? İşte detaylarıyla İlhan Koman'ın biyografisi ve özgeçmişi...

Çifte Minareli Medrese Vakıf Eserleri Müzesi olacak!

Hüdavent Hatun tarafından 1253 yılında yaptırılan, Erzurum'un tarihi simgelerinden Çifte Minareli Medrese'nin, yıl içerisinde restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Vakıf Eserleri Müzesi olarak hizmet vereceği bildirildi.

Erzurum'daki Çifte Minareli Medrese Vakıf Eserleri Müzesi olacak!

Anadolu Selçuklu Sultanı 1. Alaeddin Keykubad'ın kızı Hüdavent Hatun tarafından 1253 yılında yaptırılan Erzurum'daki Çifte Minareli Medrese, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Vakıf Eserleri Müzesi olacak.

ilhan koman eserleri Haberi

ilhan koman eserleri

İlhan Koman kimdir?


İlhan Koman, 1921'de Edirne'de doğdu. Edirne Lisesi'ni bitirdikten sonra, 1941'de İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'ne girdi. Bir yıl sonra heykel bölümüne geçti, Rudolf Belling'in öğrencisi olarak 1945'te bu okulu bitirdi.


1947-50 arasında Fransa'da Academie Julian ve l'Ecole du Louvre'da çalışmalar yaptı ve ilk sergisini Paris'te açtı. 1958'e kadar İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi'nde öğretim üyeliği yaptı, daha sonra İsveç'e yerleşti ve ölümüne kadar orada yaşadı.


1967'de Stokholm Uygulamalı Sanatlar Yüksek Okulu'na öğretim üyesi olarak kabul edildi. Bu dönemde yeni geometrik türevler ve yel değirmenleri gibi bilimsel buluşları tescillendi. Anıtkabir'in büyük rölyeflerinden doğu kanadını yaptı. 1954 Ankara Devlet Sergisi'nde ikincilik, 1955 Ankara Devlet Sergisi'nde birincilik ödüllerini aldı.


1969'da İsveç'te Sundsvall'da bir alan düzenlemesi için açılan yarışmada birincilik ödülü, 1970'te de Örebro...