10 / 05 / 2024

İlhan Tekeli kitapları

İlhan Tekeli kitapları

Prof. Dr. İlhan Tekeli, ODTÜ ve Türkiye'nin sevilen Şehir Planlaması hocalarındandır. Tekeli, İTÜ İnşaat Mühendisliği'nden mezunudur; ODTÜ'de Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde öğretim üyeliği yapmaktadır. Peki İlhan Tekeli kimdir? İşte cevabı...

Hazine ve Maliye Bakanlığı binasının Mimarı Tekeli: ‘Bina en az 500 yıl dayanır’

Mimar Doğan Tekeli, Hazine binasının inşaatının bilimsel veriler çerçevesinde tamamlandığını ve 500 yıl dayanabileceğini söyledi. Tekeli, sanat eseri olarak tanımladığı binanın sağlamlığı ile öğrencilere yıllar boyu gösterildiğini belirtti.

Özel okullarda şok! MEB’in ücret dağıttığı ders kitapları geri dönüşüm tesislerine satılıyor!

MEB'in dağıttığı ders kitaplarının bazı özel okullarca kapağı dahi açılmadan geri dönüşüm tesislerine satıldığı, öğrencilerine de kendi kitaplarını 10-25 bin lira arasında fiyata satıldığı ifade edildi.

Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Görevi nedir? Başarıları nedir?

Fenerbahçe Futbol A.Ş  Genel Sekreter Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Kaç yaşında? Burak Çağlan Kızılhan daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Burak Çağlan Kızılhan'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Burak Çağlan Kızılhan'ın  hayatına dair merak edilenler.

İşte Türkiye'de en çok satan kitaplar ve fiyatları... 

Türkiye'de en çok satan kitaplar hangileri? Bu kitapların fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Apple, kitapları yapay zeka ile bir araya getiriyor!

Apple, yapay zeka tarafından seslendirilen sesli kitap özelliğini kullanıma sundu. Apple Books'taki tüm kitaplar seslendirilecek.

Kitap fiyatları ne durumda? İşte en çok satan kitaplar ve 1 Ocak 2023 fiyat listesi...

Artan kağıt maliyetleri nedeniyle kitap fiyatları da oldukça artmıştı. Peki  1 Ocak 2023 itibariyle en çok satan kitaplar hangileri ve fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Kitap kurtları bu kampanyaya bayılacak! Bu kitaplar 9,90 TL’den başlıyor!

Enflasyonun kağıt fiyatlarına da yansıması kitapseverleri üzerken,  yayınevlerinin ve online kitap satış sitelerinin zaman zaman yaptığı indirimler bütçeleri rahatlatıyor. İndirimli bütçe dostu kitaplar nerede bulunur? Kitap fiyatları ne kadar? İşte yanıtlar…

İdefix'ten çocuk kitaplarında 150 TL ve üzerine 15 TL indirim! İşte 14 Ekim 2022 fiyat listesi

İdefix 150 TL ve üzeri çocuk kitabı alışverişlerinde 15 TL indirim uyguluyor. Peki çocuk kitaplarının fiyatları ne kadar? İşte detaylar..

Ahmet Ümit'in kitapları ne kadar? 14 Ekim 2022 fiyat listesi

Türkiye'nin önde gelen yazarlarından Ahmet Ümit'in kitapları kaç TL? İşte detaylar..

17 maddede kitaplarımızdaki anlatım tarzımızın farkının sebebi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "17 maddede kitaplarımızdaki anlatım tarzımızın farkının sebebi" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Antalya'daki 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın simge camileri arasında olan 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor, çalışmalar tamamlandığında cami müze işlevi görecek.

Serik Tekeli Ortaokulu'nun yıkımı başladı!

Antalya Serik’te gerçekleşen kontroller sonrasında depreme dayanıksız olduğu belirlenen 3 okuldan biri olan Tekeli Ortaokulu'nun yıkımı gerçekleşti.

Doğan Tekeli: Mimarlık tek değil toplumsal bir sanattır!

Cumhuriyet tarihinin en önemli mimarlarından olan Doğan Tekeli, “Mimarlık zor bir sanattır çünkü müzik gibi, resim gibi tek başına değildir. Mimarlığın içinde işveren, toplum ve koşullar vardır. Mimarlık toplumsal bir sanattır” dedi.

İlhan Tekeli kitapları Haberi

İlhan Tekeli kitapları

İlhan Tekeli kimdir?


İlhan Tekeli, 1937 yılında İzmir'de doğdu. İlk ve Ortaöğrenimini İzmir’de yaptı. 1960'da İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. 


1964'te ODTÜ'de Şehir ve Bölge Planlama alanında yüksek lisans yaptı. Bu formasyonu 1966'da Pennsylvania üniversitesi'nde yaptığı "science in city and regional planning" ile pekiştirdi. 1968'de İTÜ'ye dönüp şehir planlama doktoru oldu. 1970'den sonra ODTÜ'ye alanında öğretim üyesi oldu.


1968’de İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Şehir Planlama konusunda doktora yaptı. 1970’den bu yana, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde öğretim üyeliği yapmaktadır. 


Yurtdışındaki çeşitli üniversitelerde konuk profesör olarak ders veren Tekeli, birçok belediyede ve kuruluşta danışma kurulu üyeliği de yapmıştır.


Tarih Vakfı’nın kurucusu ve başkanı olmasının yanı sıra, World Academy for Local Government and Democracy (Yerel Yönetim ve Demokrasi için Dünya Akademisi)’de...