07 / 05 / 2024

ılısu hes için nikah kıyılması

ılısu hes için nikah kıyılması

Botan Çayı üzerinde yapımı devam eden Ilısu ve Çetin HES'in Botan Vadisi'ne zarar vereceğini gerekçe gösteren Fatma Tektaş ve Fırat Aytaş, dikkati çekmek için soğuk hava ve kara rağmen Taşbaşı mevkisinde nikah töreni düzenledi...

Dünya devi altın için yeni tahminini resmen açıkladı! Altın yıl sonunda işte tam bu kadar olacak!

Dünya devi Goldman Sachs, bu yılın sonu için altın fiyat hedefini 2300 dolardan 2700 dolar/ons seviyesine yükseltti. İşte dünya devinin yayımladığı o raporda yer alan detaylar...

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

1939 yılında binalar için iskan kararı: Her bina için önceden iskan belgesi alınacak!

1939 yılında her yeni yapılan bina için kritik karar alınmış. Binalara yerleşilmeden önce iskan belgesinin alınması gerekliymiş.

2024 konut almak için doğru yıl mı? Fiyatlar ne zaman düşecek?

Emlak piyasasında durgunluk devam ederken, konut fiyatlarında da artış hızı yavaşladı. Broker İlker Şenocak, x sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, yatırımcılar için “2024 yılı konut almak için doğru yıl mı?” sorusunun cevabını verdi.

3 il için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bingöl’de HES için GES üretim tesisi, Çanakkale ve Balıkesir'de rüzgar enerji santralleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan acele kamulaştırma kararları bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

GYODER 18’inci Gayrimenkul Zirvesi başlıyor! Deprem için özel alan kurulacak!

GYODER’in ulusal ve uluslararası panelistlerin bulunacağı ‘Gayrimenkul Zirvesi’ bugün başlıyor. İki gün boyunca devam edecek zirvede ana tema ‘Şehrini Vicdanla Tamamla’ olmasına karar verildi. Aynı zamanda, İstanbul Kongre Merkezi’nde deprem için özel alan da kurulacak.

Asgari ücret için ilk kez net rakamı verdi, yüzde 40 oranında zam kapıda! 2024 yılında asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücretli çalışan milyonlarca kişinin merak ettiği 2024 yılı maşları için yeni rakam geldi. Peki, 2024 yılında asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak? İşte merak edilen tüm detaylar...

TOKİ'nin Eylül 2023 kampanyası için son 3 gün! 14 bin TL'den az maaş alanlar 4 bin TL taksitle 3+1 evleri kaçırmayın!

TOKİ'nin Eylül 2023 kampanyası için son 3 güne girildi. Sadece 4 bin lira taksitle 3+1 konut fırsatı için bu fırsatı sakın kaçırmayın...

Vekalet nasıl verilir? Vekalet için hangi belgeler gerekli?

Vekalet verme, noterlik tarafından gerçekleştirilen bir işlemdir. Bu işlem için gereken bazı belgeler vardır. Vekalet verme süreci birçok çeşitte olduğu için belgeler de buna bağlı olarak farklılık göstermektedir. Peki vekalet nasıl verilir ve hangi belgeler gereklidir?

TÜRSAB Başkanı: ‘Bu yıl saç ektirmek için gelenlerde yüzde 20 artış olacak’

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, saç ekimi ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Başkan Bağlıkaya, "2023 yılında saç ekimi için gelenlerin geçen yıla göre yüzde 20 civarında artacağını tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Güncel iOS ve iPadOS sürümü yayınlandı! Fakat yazılım casusuluk için kullanılabilir

Veri hırsızlığı ve diğer kötü niyetli faaliyetler için hem siber suçlular hem de "ticari" casus yazılım üreticileri tarafından sıklıkla hedef alınır.  Bir bilgisayar korsanının, Apple'ın iPhone ve iPad işletim sistemleri için yaptığı son güncellemeyle düzelttiği gibi WebKit'te bir güvenlik açığı bul

Microsoft yanlışlıkla Windows için yeni bir kullanıcı ara yüzü yayınladı!

Yazılım devi Microsoft, Ignite 2022 etkinliğinde yanlışlıkla Windows 12 ara yüzünü paylaşmış olabileceği gündeme bomba gibi düştü! Ayrıntılar için buraya tıklayın!

GS Store’da Sarı Kırmızı renklere gönül verenler için Eylül fırsatları! Son gün yarın! İşte 11 Eylül 2022 fiyat listesi

Sarı Kırmızı renklere sevdalı Galatasaray taraftarının tek adresi GS Store’un Eylül ayı kampanyası için yarın son gün. GS Store online mağazasında yer alan 64 ürün yüzde 41’e varan indirimlerle taraftarın ilgisine sunuluyor.

ılısu hes için nikah kıyılması Haberi

ılısu hes için nikah kıyılması


Siirt'te bir çift, Botan Çayı üzerinde devam eden hidroelektrik santrallerine (HES) tepki göstermek amacıyla Botan Vadisi'nde nikah kıydı.


Botan Çayı üzerinde yapımı devam eden Ilısu ve Çetin HES'in Botan Vadisi'ne zarar vereceğini gerekçe gösteren Fatma Tektaş ve Fırat Aytaş, buna dikkati çekmek için soğuk hava ve kara rağmen vadiye hakim Taşbaşı mevkisinde nikah töreni düzenledi.


Çiftin nikahını Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak kıyarken, nikah şahitliğini ise Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Fehremez Kaya ve sanatçı Ali Geçimli yaptı.


Törende konuşan Sadak, Botan Vadisi'nin tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmasının yanı sıra, doğal güzelliği ile de cazibe merkezi olduğunu söyledi.


Yapımı süren barajların vadinin doğal güzelliğini sular altında bırakacağını savunan Sadak, şöyle dedi:


"Çiftin hayatlarının en mutlu anı olan nikah törenlerini Botan doğasında yaşanan bu tahribata...