07 / 05 / 2024

ilk çip fabrikası

ilk çip fabrikası

Milli Savunma Bakanı Yılmaz "Kurulacak fabrikayla Türkiye'nin elini kolunu bağlayan iplerden birini daha kesiyoruz. Türkiye düne göre bir adım daha özgür, bir adım daha güçlü, bir adım daha kendine güvene sahip olacak"

Türkiye'nin ilk çip fabrikasının temeli atıldı!

İlk çip fabrikasında temel atıldı. Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Türkiye’nin elini kolunu bağlayan iplerden birini daha kestiklerini belirterek, ürün bağımsızlığını sağlamaya yönelik önemli adımlardan birisinin atıldığını vurguladı.

Türkiye'nin ilk çip fabrikasının temeli atılıyor!

Savunma, uzay, haberleşme ve enerji sektörleri için Türkiye'nin ilk çip fabrikası kuruluyor. Aselsan ve Bilkent Üniversitesi ortaklığındaki fabrikanın temeli yarın atılacak..

Dünyanın en büyük çip fabrikası geliyor! 473 milyar dolarlık dev yatırım için ilk adım atıldı!

Güney Kore, dünyanın en büyük çip fabrikasını kurmaya hazırlanıyor. Toplam 473 milyar dolar değerindeki çip fabrikası merkezi  21 milyon metrekarelik bir alanda inşa edilecek. 

İlk insansız fabrikada robotlar robot üretecek!

Amazon’un desteklediği Agility Robotics adlı şirket, sadece insansı robotların çalışacağı dünyanın ilk fabrikasını 2024’te Amerika’da açıyor. İnsanın olmayacağı RoboFab adlı fabrikada robotları robotlar üretecek.

Azerbaycan’ın ilk ilaç fabrikasını Türk şirketi kuracak!

Türk ilaç sektörünün önemli oyuncularından GEN, Azerbaycan Yatırım Şirketi (AIC) ve ilaç şirketi SIA Pharmaceutical LLC ile birlikte, Azerbaycan’ın ilk ilaç fabrikasını kurmak üzere anlaşma imzaladı.

TOGG’un batarya nerede üretiliyor? TOGG hangi bataryayı kullanacak?

TOGG ilk batarya fabrikasını bugün itibaren attı. Bu haber sonrası da vatandaşlar, TOGG bataryasına dair sorular sormaya başladı. İşte detaylar!

Togg sonrası kritik adım! Türkiye'de bir ilk

Togg'un T10X modelinin seri üretim bandından indirilmesinin ardından Türkiye kritik bir adım daha geliyor. Türkiye'nin ilk batarya fabrikasının temeli Bursa'da atılacak. İşte tüm detaylar...

İlk emekli maaşınız yattı mı? kaç TL maaş alacaksınız? İşte emekli maaşı sorgulama adımları!

Toplam 13 milyon emekliye çok yakında EYT düzenlemesinden emekli olacaklarla birlikte yaklaşık 2,5 milyon kişi daha katılacak. Peki ilk emekli maaşınızın hesabınıza geçip geçmediğini nasıl öğrenirsiniz? Emekli maaşı nereden sorgulanır, hangi adımlar izlenir? İşte yanıtlar…

Dolar yeni ayın ilk gününde ne kadar oldu? Elinde 1 doları bile olan buz kesilecek! Dolar/TL kurunda son dakika...

Yeni yılın gelmesiyle birlikte doların ne kadar olacağı merak konusu oldu. Milyonlarca vatandaş yeni yılda dolar artacak senaryolarının gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine yanıt arıyor. Dolar yeni ayın ilk gününde ne kadar oldu? Elinde 1 doları bile olan buz kesilecek!

Şeker krizi! Karaborsaya düştü

Vatandaş ve esnafla bir araya gelen CHP Ekonomi Masası; Türkiye'deki ilk şeker fabrikasının kurulduğu ilde şu anda Uşaklıların kendi ürettikleri şekere ulaşamadığını ve ilde karaborsa yaratıldığını belirtti.

Türkiye'nin ilk elektrikli ticari aracı Ford E-Transit görücüye çıktı! İşte aracın fiyatı ve teknik özellikleri

Ford'un ilk elektrikli ticari modeli E-Transit, firmanın Kocaeli'ndeki fabrikasında üretilerek yollara çıkmaya hazır hale getirildi. Ford E-Transit'in fiyatı ve teknik özellikleri şimdiden merak konusu oldu. İşte detaylar...

Bayburt'a 300 milyon dolarlık reaktör yatırımı! Türkiye'de ilk kez kurulacak

Türkiye'de ilk kez Bayburt'a şarj istasyonu reaktörü fabrikası kurulacak. İlk etapta 250-300 kişiye istihdam sağlaması planlanan fabrika dünyadaki tüm şarj istasyonlarına reaktör üretecek.

Osmanlı'nın ilk kibrit fabrikası için kamulaştırma talebi!

Osmanlı'nın ilk kibrit fabrikası geçtiğimiz günlerde 70 milyon TL'den satışa çıkarılmıştı. Satış kararını eleştiren İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Kültür Mirası Yönetimi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İlknur Türkoğlu, fabrikanın kamulaştırılması gerektiğini dile getirdi.

Osmanlı'nın ilk kibrit fabrikası satışa çıkarıldı!

İstanbul Küçükçekmece'de 19. yüzyılda inşa edilen Osmanlı'nın ilk kibrit fabrikası satışa çıkarıldı. Fabrika için 70 milyon TL bedel belirlendi. 

Tesla'nın Avrupa'daki ilk fabrikasının inşaatı durduruldu!

2021 yılının yaz aylarında ilk kez Avrupa’da faaliyete geçmeye hazırlanan ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın fabrika inşaat çalışmaları, kış uykusundaki yılanlara ve kertenkelelere zarar verdiği gerekçesiyle mahkeme kararı ile durduruldu.

ilk çip fabrikası Haberi

ilk çip fabrikası

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Bilkent yerleşkesinde kurulacak çip fabrikasıyla Türkiye'nin elini kolunu bağlayan iplerden birinin daha kesildiğini belirterek, "Türkiye düne göre bir adım daha özgür, bir adım daha güçlü, bir adım daha kendine güvene sahip olacak" dedi. 


ASELSAN ve Bilkent Üniversitesi'nin ortaklığında kurulan savunma, uzay, haberleşme ve enerji sektörleri için teknolojilerin geliştirileceği Türkiye'nin ilk çip fabrikası "AB-MikroNano" şirketinin temeli Bilkent yerleşkesinde yer alan Bilkent Cyberpark Teknokent bölgesinde düzenlenen törenle atıldı.


Törene, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Canpolat, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar ve davetliler katıldı.


Bakan Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, temel atma töreninde bulunmaktan memnun olduğunu belirterek, "Çünkü Türkiye'nin elini kolunu bağlayan iplerden...