03 / 05 / 2024

imar affının kullanım yerleri

imar affının kullanım yerleri

İmar affı kapsamında ruhsatsız ve ruhsatına aykırı yapılara Yapı Kayıt Belgesi alınabiliyor. Peki, bu belge ne işe yarıyor? İşte imar affının kullanım yerleri..

İstanbul'daki kentsel dönüşüm için öneri! Binalarda izolatör kullanımı teşvik edilmeli!

Deprem İzolasyon Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emre Özcanlı,  dünyada en fazla kullanılan deprem izolatörü olduğuna dikkati çekerek, kentsel dönüşüm projelerinde binalarda izolatör kullanımının önemine değindi.

Hisseli arsada imar affı var mı?

Bir gayrimenkulün birden çok ortaklarını gösteren resmi belgeler hisseli tapu olarak adlandırılıyor. Hisseli arsa sahibi olanlar "Hisseli arsada imar affı var mı?" sorusuna yanıt arıyor. İşte hisseli tapulara ilişkin merak edilenler...

İnşaat Mühendisler Odası'ndan kritik açıklama: Yeni bir imar affı çıkabilir!

İnşaat Mühendisler Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, son 21 yılda 9 kez imar affı çıkarıldığını belirterek, yerel seçimlere sayılı günler kala yeni imar affının çıkabileceğini belirtti.

Kredi kartı kullanımına sınırlama geliyor! OVP'de çarpıcı detay: Uluslararası standartlarda yeniden düzenlenecek!

Önümüzdeki 3 yılın ekonomi politikalarına şekil verecek Orta Vadeli Plan’da kredi kartları için düzenleme sinyali de verildi. Peki kredi kartı kullanımı sınırlanacak mı? İşte ayrıntılar...

BDDK’dan DASK teminatlarının kullanımı konusunda kolaylık talebi! Öncelik işyerlerinin olsun!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), deprem bölgesindeki DASK teminatlarının kullanımı konusunda kolaylık sağlanmasını istedi. 

TBMM Deprem Komisyonu'ndan kentsel dönüşüm için imar affı önerisi! İmar affı gelecek mi?

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu raporunda 6.7 milyon konutun dönüştürülmesi gerektiği bildirdi. Ayrıca komisyon kaçak yapıların mülkiyet sorununun çözümü için kentsel dönüşümle sınırlı olmak üzere imar affı düzenlemesi istedi.

Türkiye Müteahhitler Birliği: İmar affı ülke gündeminden çıkartılmalıdır

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda "Ülkenin gündeminden imar affı ve benzeri uygulamalar tümden çıkartılmalı, cezaların caydırıcı olması sağlanmalıdır" ifadesi kullanıldı.

Migros’tan herkese 60 TL! Son kullanım tarihi 17 Şubat 2023! Sakın kaçırmayın!

Migros herkese 60 TL veriyor. Son kullanım tarihi ise 17 Şubat 2023! Bu fırsatı sakın kaçırmayın!

İmar barışının binanın sağlamlığıyla ilgisi var mı? Affedilen binadan müteahhitler sorumlu mu?

Depremin ağır bilançosunda imar aflarının da etkili olup olmadığı tartışılıyor. 2018'de uygulanan imar affındaki 9'uncu maddenin müteahhitleri sorumluluktan kurtarmadığı belirtildi. İşte ayrıntılar...

The Economist'ten Kahramanmaraş depremi analizi: İmar affı durumu kötüleştirdi!

The Economist, Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 10 şehri etkileyen depremden sonra Türkiye'deki inşaat endüstrisi ile ilgili bir analize imza attı. Analizde, imar affının durumu kötüleştirdiğine dikkat çekildi. İşte ayrıntılar...

Temassız kartların ilk kullanımında şifre istenecek!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) son dakika açıklaması geldi. Temassız kartların ilk kullanımında şifre istenecek. İşte ayrıntılar..

İmar affı bekleyenler aman dikkat! 2023 yılında imar affı çıkacak mı? Hemen bu detaya bakın!

İmar affı bekleyenler aman dikkat... 2023 yılında imar affı çıkacak mı? Hemen bu detaya bakın...

2023 imar affı son dakika! İmar affı çıktı mı? İmar affı ne zaman başlayacak? 2023 imar affı çıkacak mı?

İmar affına dair sorulan sorular hız kazandı. Vatandaşlar imar affının çıkıp çıkmayacağını sorguluyor. İşte 2023 imar affına dair detaylar!

imar affının kullanım yerleri Haberi

imar affının kullanım yerleri


İmar affı kapsamında ruhsatsız ve ruhsatına aykırı yapılara Yapı Kayıt Belgesi alınabiliyor. Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. 

Yapı Kayıt Belgesi için müracaatın 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılması ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gerekiyor. Başvuru ve ödeme süresini bir yıla kadar uzatmaya Bakanlar Kurulu yetkili oluyor. Peki, imar affının kullanım yerleri nelerdir?

İmar affının kullanım yerleri

Yapı Kayıt Belgesi verilen yapıların malikleri, bu belgenin bir örneğini belediye ve mücavir alan sınırları içinde ilgili belediyesine, bu sınırlar dışında il özel idaresine vermek zorunda oluyor.

Yapı Kayıt Belgesi verilen yapılara, talep halinde ilgili mevzuatta tanımlanan ait olduğu abone grubu dikkate alınarak geçici olarak su, elektrik ve doğalgaz bağlanabiliyor.

Yapı Kayıt Belgesi verilen...