03 / 05 / 2024

İmar Arşivi

İmar Arşivi

S-Belediye, E-Belediye, E-İmar hizmetleri vatandaşa, işlerini belediye gelmeden halletme kolaylığı sağlarken Yenimahalle Belediyesi'nin mobil belediyecilik uygulaması Akos Cep ile Yenimahalleliler, belediye ile ilgili haberleri takip edebiliyor.

Marıne Dynamıcs Patentli Sistemler Teknoloji Ve İnovasyon Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Marıne Dynamıcs Patentli Sistemler Teknoloji Ve İnovasyon Ticaret Anonim Şirketi Sarıyer'de Tareq Alı Mohammad Abulaban, M. Abdulrahman H Almuhana ve Zeki Arıtürk ortaklığında kuruldu.

İTÜ Ayazağa Arı Teknokent-1 alanı 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Sarıyer ilçesi, İTÜ Ayazağa Arı Teknokent-1 alanına ilişkin 20.01.2021 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı değişikliği askıya çıkarıldı.

Bulgur Palas'taki çalışmalar yaz sonuna kadar tamamlanacak!

İBB tarafından satın alınan, İstanbul Fatih'te uzun seneler bankaların arşivi olarak kullanılan tarihi Bulgur Palas binasındaki çalışmalar yaz sonuna kadar tamamlanacak.

Çar Mar Yapı İnşaat Metal Hırdavat Nakliyat Limited Şirketi kuruldu!

Çar Mar Yapı İnşaat Metal Hırdavat Nakliyat Limited Şirketi Kadıköy'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Osman Yanık tarafından kuruldu.

Osmanlı Arşivi Külliyesi risk altında mı?

Osmanlı Arşivleri Bâb-ı Âli'deki tarihi binasından alınarak Kağıthane'deki Milli Arşiv Sitesi'ne taşınmıştı. Dere yatağı yakınlarında yer aldığı için risk altında olan Osmanlı Arşivi Külliyesi'ndeki 100 milyon belge ve 370 bin defterden oluşan tarihi belgeleri kurtarmak için “susuzlaştırma” ihalesi

Erdal Arıkan: İmarda radikal kararlar alındı!

İmar alanında radikal kararlar alındığını kaydeden Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, imarda hiçbir yanlış uygulamanın hayata geçmesine izin vermediklerini kaydetti.

Hanedanın miras talebi İngiliz arşivlerinde!

İngiliz Ulusal Arşivi’nde erişim yasağı kaldırılan 47 belgeye göre, İngilizler 1947 yılına kadar 2. Abdülhamid’in varislerini takibe almış. Hazırlanan istihbarat raporlarında hanedan mensuplarının veraset hakkı için İngiliz makamlarına yaptığı müracaat belgeleri de bulunuyor...

Mimar Nevzat Sayın’ın yeni kitabı okuyucu ile buluştu!

Türkiye modern mimarlık tarihinin kurucu mimarları arasında bulunan Nevzat Sayın’ın son on beş yıllık üretiminin arşivi niteliğinde yer alan "Düşünceler/İşler" isimli yeni kitabı düzenlenen etkinliğe katıldı.

İmar barışında başarı sağlayacak 11 çözüm önerisi!

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği imar barışı hakkında açıklamalarda bulundu. İşte Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen'den İmar barışında başarı sağlayacak 11 çözüm önerisi.. 

Mısır Çarşısı'nda çivi çakılması yasaktı, şimdi dev panolar kuruldu!

Restorasyon çalışmaları tamamlanan Tarihi Mısır Çarşı'nın dış duvarı, 2 metre boyundaki 45 elektrik panosu ile kaplandı. Çalışmalar kapsamında çarşının elektrik trafosu yeraltına yerleştirildi.

İstanbul 1. Konut Kurultayı başladı!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kağıthane'deki Osmanlı Arşivi Kongre Salonu'nda düzenlenen İstanbul 1. Konut Kurultayı'nda açıklamalar yaptı.

Kentsel dönüşümde başarının formülü: Fizibilite raporu!

İmpo İmar Kentsel Dönüşüm Müdürü Mehmet Aydemir kentsel dönüşümde başarılı olabilmek ve ilerde yaşanacak sorunları önceden tespit etmek için mutlaka fizibilite raporunun hazırlanması gerektiğini belirtti.

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın finali 8-9 Mayıs'ta!

3. DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın finali 8-9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Final İstanbul Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı'nda yapılacak.

İmar Arşivi Haberi

İmar Arşivi

Teknolojinin sunduğu bütün olanakları kullanan Yenimahalle Belediyesi, vatandaşa hızlı ve rahat bir hizmet ağı sunuyor. S-Belediye, E-Belediye, E-İmar hizmetleri vatandaşa, işlerini belediye gelmeden halletme kolaylığı sağlarken Yenimahalle Belediyesinin mobil belediyecilik uygulaması Akos Cep ile Yenimahalleliler, belediye ile ilgili haberleri, projeleri, etkinlikleri takip edebiliyor. 


Yenimahalle Belediyesi'nin girişinde vatandaşları 5 yıldızlı bir resepsiyon karşılıyor. Tek noktada toplanan belediye hizmetlerinin, güler yüzlü ve konusunda uzman personeller aracılığıyla hızlı bir şekilde gerçekleştiği resepsiyon servisi, paylaşan, katılan, denetleyen, şeffaf, uygar bir belediyecilik hizmeti veriyor. Belediye birimlerine ait evrak kayıt işlemleri, istek, şikayet başvurularının alındığı merkez, ayrıca vatandaşı ilgili birimlere yönlendirerek gereksiz vakit kayıplarını engelliyor. 


HİZMETTE SMS DÖNEMİ 

S-Belediye hizmeti ise vatandaşa belediyeye gelmeden vergi borçlarını öğrenebilme imkanı sunuyor. Vergi mükellefleri, bulundukları yerden cep telefonu ile 3172'ye kısa...