05 / 05 / 2024

İmar artışı geliri

İmar artışı geliri

İmar artışı geliri fonunda biriken para, yasanın içeriğinde olduğu gibi, bir kısmı Belediyelere, bir kısmı da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına aktarılmasıyla, Kentsel dönüşüm şaha kalkacak.

Kira geliri elde edenler acil bakın! Kira gelirleri nasıl beyan edilir, nasıl hesaplanır Mart 2024?

Tapu sahiplerini oldukça yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresinin dolmasına artık sayılı günler kaldı. Peki Kira geliri nasıl beyan edilir, nasıl hesaplanır Mart 2024?

Kira geliri elde edenler hemen bakın! Kira geliri nasıl hesaplanır, nasıl beyan edilir 2024?

Artık sayılı günlerin kaldığı kira gelir vergisi ile ilgili detaylar pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kira geliri nasıl hesaplanır 2024?

Ev sahiplerine son dakika uyarısı: 'Emsaller değişti, enflasyon var' diye fahiş artışlar yapan yandı!

Maliye kira geliri konusunda ciddi bir denetime start verdi. Avukat Oğuzhan Aslan, X sosyal medya hesabından kira geliri denetimi ile ilgili paylaşım yaptı ve "Kiracıların yakasına yapışıp emsaller değişti, enflasyon var diye fahiş artışlar yapan ev sahipleri yandılar" dedi. İşte gelen yorumlar...

Hane geliri 100 bin TL olanlar bile artık takasla yeni otomobil alabiliyor!

Gazeteci Emre Özpeynirci, hane halkı geliri ile otomobil fiyatlarını karşılaştırarak bir açıklamada bulundu. Peki vatandaşlar sıfır otomobil alabilecek durumda mı? İşte o açıklama ve gelen yorumlar...

Kira geliri getiren ev nasıl seçilmeli?

Kira geliri getiren evleri seçerken dikkat edilmesi gereken birçok faktör bulunuyor. Özellikle de apart ve dairelerde bazı detayları göz önünde bulundurmak, gelecek olan kiracılar için artı bir durumdur. Peki kira getiren ev nasıl seçilmeli ve nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Türkiye'nin turizm geliri 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 23,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'nin turizm geliri, 2023'ün 2. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 23,1 artış göstererek 12 milyar 975 milyon 307 bin dolar şeklinde oldu.

Çalışanların maaşlarına asgari ücret düzenlemesi! Zam yapılmayanın da maaşı artacak! İşte o artış rakamları...

Geçtiğimiz sene başlayan yeni vergi sistemiyle, asgari ücrete yapılan artıştan ücret ve maaş geliri elde eden diğer çalışanlar da faydalanabilecek. Peki çalışanların maaşları ne kadar artacak? 

Kiralar çıldırdı! Son bir yılda kiralar yüzde 209, iki yılda ise yüzde 425 arttı! Kiralara acilen yasal düzenleme şart!

Kiralar son iki yıldır çıldırmış durumda. Son 2 yılda kiralardaki artış oranı yüzde 425’leri geçerken, aynı oranda geliri artmayan kiracılar ise geçim sıkıntısı çekiyor. Uzmanlar ise tıpkı yurt dışında olduğu gibi kira artış oranlarına yasal bir düzenleme getirilmesini öneriyor.

Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli ve büyük rezidanslara geçiyor!

İstanbul’da beklenen büyük deprem Boğaziçi İmar Kanunu’na tabi bölgelerde yer alan konutların sahiplerini de korkuttu. Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli dairelere geçiyor! 

Emlak Konut GYO, Nişantaşı Koru projesindeki gelirini 9 ayda 2 kez artırdı! 

Emlak Konut GYO, Nişantaşı Koru projesindeki gelirini 9 ayda 2 kez artırdı. Peki Emlak Konut GYO'nun Nişantaşı Koru projesindeki geliri ne kadar oldu? İşte merak edilen ayrıntılar...

Düzenli geliri olmayanlara müjde! Artık derin bir nefes alabilirsiniz! İşte detaylar!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu. Düzenli geliri olmayan, ihtiyaç sahiplerine devlet yardımı başladı. İşte detaylar!

TOKİ başvuru şartında istenen hane halkı geliri nedir, kimleri kapsar? 

TOKİ 2022 Sosyal Konut başvuruları başladı. Ucuz fiyata ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar ise başvuru şartlarını mercek altına aldı. Koşullar arasında bulunan ve kafaları karıştıran en büyük soru ise hane halkının gelir düzeyi oldu. Peki TOKİ başvurusunda istenen hane halkı geliri nedir, kimleri k

Akfen GYO 2021'de 17.7 milyon Euro kira geliri elde etti!

Akfen GYO'nun kira gelirleri 2021 yılında 17.7 milyon Euro oldu. Bu rakam şirketin kuruluşundan itibaren elde ettiği en yüksek kira geliri oldu. Şirketin kira gelirleri bir önceki yılın kira gelirlerine oranla Euro bazında yüzde 128 artış sağlandı. 

İmar artışı geliri Haberi

İmar artışı geliri

İmkon Genel Başkanı Tahir Tellioğlu imar artışı gelirlerinin kentsel dönüşüme etkisini yazdı. 


İmar artışı geliri, oluşturulacak bir fon’a aktarılmalı. Bu fonda biriken para, yasanın içeriğinde olduğu gibi, bir kısmı Belediyelere, bir kısmı da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına aktarılmasıyla, Kentsel dönüşüm şaha kalkacaktır.

Türkiye’de mevcut imar parsellerinin, iş ve konut projelerine dönüşümündeki emsal ve değer artışlarının, yenilenen imar çalışmaları sonrasında ortaya çıkan değer artışından kazanılan geliri, mevcut yasalar çerçevesinde vergilendirilmek imkansızdır. Özellikle İstanbul ve Ankara’da geçerli olan bu kayıtsız ve haksız kazançların, mevcut vergi düzenlemeleri ile bütçeye aktarılamadığı ve vergi dışı kaldığı bilinmektedir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hazırlamış olduğu ve emsal artışlarında doğan imar gelirinden, %40’ından pay alma talebine, olumlu bakıyoruz. Ancak, söz konusu değer artışlarını belirleyecek ölçütler, yoruma açık olmamalıdır. 

İmar artışından doğan...