18 / 05 / 2024

imar barışı fazla ödeme

imar barışı fazla ödeme

İmar barışında fazla ödeme yapıldıysa ne olacak? İmar barışında fazla ödemenin iadesi nasıl olacak? İşte yasal düzenleme..

Ahmet Ercan'dan imar barışı tepkisi!

Hükümet, imar barışıyla mülkiyet, imar, ruhsat sorunu yaşayan 10 milyondan fazla vatandaşın memnun olmasını sağladı. Ünlü deprem bilimci Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İmar barışında mutlu son!

Hükümet, imar barışıyla mülkiyet, imar, ruhsat sorunu yaşayan 10 milyondan fazla vatandaşı memnun etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından imar barışından 7 milyon 238 bin bağımsız birimin faydalandığını, toplanan paranın da 25 milyar 592 milyon liraya ulaştığını duyurdu.

İmar barışı son ödeme tarihi ne zaman?

Ülkemizde son dönem en fazla araştırılan konular arasında yer alan İmar Barışında başvuru süresnn ne zaman sona ereceği oldukça merak ediliyor. Peki imar barışında son gün ne zaman? İmar barışı hangi tarihe kadar uzatıldı? İşte merak edilen soruların yanıtları...

İmar barışında son ödeme tarihi ne zaman?

10 milyon 250 bin başvuru alınan imar barışı uygulamasında son başvuru tarihi Cumhurbaşkanlığı kararıyla 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatıldı. İmar barışı uygulamasına şimdiye kadar en fazla başvuru İstanbul'dan geldi. 

İmar barışı en fazla Beyoğlu ve Zeytinburnu'nda konut fiyatlarını artırdı!

Toplamda 10 milyon 250 bin vatandaşın başvurduğu ve bir yıldan fazla süren imar barışı düzenlemesi süresince İstanbul'da konut fiyatları en çok yüzde 12,77 ile Beyoğlu'nda arttı...

İmar barışına en fazla talep Kepez ve Manavgat’tan geldi!

Antalya'da en fazla gecekondunun bulunduğu Kepez ile otel sayısının en fazla olduğu Manavgat ilçeleri imar barışına en çok başvuru yapan bölgeler oldu.

İmar barışına en fazla başvuru İstanbul'dan geldi!

10 milyonun üzerinde başvurunun yapıldığı imar barışına en yoğun talep İstanbul'dan geldi.

Antalya’da imar barışına 144 bin 514 başvuru geldi!

Antalya’da ‘imar barışı’ kapsamında 144 bin 514 yapı kayıt belgesi verildi. En fazla belge Manavgat'ta düzenlenirken, Manavgat'ı Kepez ve Alanya takip etti.

İmar barışında para yatırma zamanı!

Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan imar barışına 25 binden fazla müracaat yapan vatandaşların ‘yapı kayıt belgesi’ bedelini 31 Aralık 2018 tarihine kadar yatırmasının gerektiğini dile getirdi. 

Batman'da imar barışı başvuruları 25 bini geçti!

Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan, Batman'da imar barışına 25 binden fazla başvuru geldiğini ifade ederek vatandaşları ‘yapı kayıt belgesi’ bedelini 31 Aralık 2018 tarihine kadar yatırması gerektiği konusunda uyardı.

İmar barışı başvurularının çoğu yanlış!

İmar barışının sona ermesine yaklaşık 1 ay kala, uygulamadan yararlanmak isteyen vatandaşların başvuruları giderek artıyor. Şimdiye kadar 8.5 milyondan fazla kişi imar barışı için başvururken, bu sayının ikiye katlanması bekleniyor. 

İmar barışında fazla kat beyan edildiyse ne olacak?

İmar barışına e-devlet üzerinden müracaat edenler yanlışlıkla fazla kat beyan edebiliyor. Peki, imar barışında fazla kat beyan edildiyse ne olacak?

Bursa'da imar barışına 180 bin kişi başvurdu!

Yaklaşık 13 milyondan fazla konutu ilgilendiren imar barışına başvurular devam ediyor. Bursa'da imar barışına 180 bin kişi başvuruda bulundu.

imar barışı fazla ödeme Haberi

imar barışı fazla ödeme

İmar barışı başvurularında, ödenmesi gereken bedel başvuru formunda beyan edilen bilgilere göre hesaplanıyor. Bilgilerin yanlış ve fazla girilmesi durumunda ödenmesi istenen bedel de yüksek çıkabiliyor.

Bu kapsamda imar barışında fazla ödeme yapanları ilgilendiren düzenleme bugün yürürlüğe girdi.

Peki, buna göre, imar barışında fazla ödeme yapıldıysa ne olacak? İmar barışında fazla ödemenin iadesi nasıl olacak?

İmar barışında fazla ödemenin iadesi

Yapı Kayıt Belgesi bedeli fazla ödenmiş ise, fazla ödenen kısmın iadesi için Müdürlüğe başvurulabilecek. 

Müdürlükçe yapı mahallinde inceleme yapılarak Bakanlık resmi internet sitesinden yayımlanan düzeltme formu iki nüsha olarak doldurulmak suretiyle müracaat sahibine iade edilecek tutar belirlenecek. 

Düzeltme formunun bir nüshası müracaat sahibinin talep dilekçesi ile birlikte resmi yazı ekinde iade işlemi yapılmak üzere il defterdarlık muhasebe müdürlüğüne gönderilecek. 

İade işleminden sonra yeni Yapı Kayıt Belgesi düzenlenmeyecek....