29 / 04 / 2024

İmar barışı konut fiyatları

İmar barışı konut fiyatları

Tapusuz konut ve işyerinin imar sorununu ortadan kaldırmak amacı ile gündeme getirilen imar barışı için başvurular 31 Aralık'ta sona erecek. İmar barışı uygulaması kapsamında geçen 5 ayı aşkın sürede konut fiyatları da yükselişe geçti. 

İmar barışında peşinatı olmayana kredi imkanı!

İmar barışı ödemeleri için son 10 günün içine girildi. İmar barışı için peşinatı bulunmayan vatandaşlara bankalar yüzde 1.55’den başlayan faiz oranları ile imar barışı konut kredisi kullandırıyor.

İmar barışı konut kredisi kullandıran bankalar!

İmar Barışının sona ermesine çok kısa bir süre kaldı. Yapı kayıt belgesi bedeli için peşinatı bulunmayan vatandaşlara hangi bankalar İmar Barışı Konut Kredisi kullandırıyor?

Kocaeli'de imar barışı ile 3 bin 500 vatandaşın sorunu çözüldü!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İmar barışı ile 3 bin 500 vatandaşımızın sorununu çözdük. Kocaeli'nde Çayırova, Derince, Kandıra, Körfez, İzmit, Gölcük'te 80 hektar büyüklüğünde riskli alan belirledik. Yaklaşık 9 bin adet konut ve iş yerinin yıkımını gerçekleştirdik" dedi...

İmar barışı konut fiyatlarını artırdı!

Edirne Çevre ve Şehircilik Müdürü Abdullah Bülbül, imar barışı vasıtasıyla yapı kullanım belgelerini alan konut veya iş yeri sahiplerinin mülklerinin değerlendiğini ifade etti.

İmar barışının konut fiyatlarını artırdığı 5 il!

Tapusuz konut ve işyerinin imar sorununu ortadan kaldırmak amacı ile gündeme getirilen imar barışı için başvurular 31 Aralık'ta sona erecek. İmar barışı uygulaması kapsamında geçen 5 ayı aşkın sürede konut fiyatları da yükselişe geçti. 

İmar barışı en çok o illerdeki konut fiyatlarını artırdı!

İmar barışı uygulaması kapsamında geçen 5 ayı aşkın sürede konut fiyatları hızla arttı. Konut fiyatları en çok 6,7 ile Zonguldak'ta artarken, Zonguldak'ı bu alanda yüzde 6,6 ile Giresun, Yozgat ve Edirne takip etti. 

Fabrika imar barışı başvurusu!

İmar barışına yalnız konut ve işyeri yapıları için değil, fabrika yapıları için de imar barışına müracaat edilebiliyor. Peki, fabrika imar barışı başvurusu nasıl yapılır?

İmar barışı kaçak konut üretiminin önüne geçecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından vatandaşların imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıları kayıt altına alması için başlatılan İmar Barışı düzenlemesi 13 milyon yapıyı ilgilendiriyor. 

İskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışı ile, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, iskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışında yapı sınıfı nedir?

İmar barışı başvuru formunda doldurulması gereken bilgiler arasında yapı sınıfı da yer alıyor. Peki, imar barışında yapı sınıfı nedir? 

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi?

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi? İmar barışı kapsamında kat irtifakından kat mülkiyetine geçilebilir mi?

İmar barışı başvuru sorgulama!

İmar barışına e-devlet kapısından başvurulabiliyor. Peki, imar barışı başvurusu nereden, nasıl sorgulanabiliyor?

İmar barışında muvafakatname gerekli mi?

İmar barışına başvurularak, mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınabiliyor. İmar barışına başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Peki, imar barışında muvafakatname gerekli mi?

İmar barışı konut fiyatları Haberi

İmar barışı konut fiyatları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından vatandaşın devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması ve imara aykırı, ruhsatsız yapıların kayıt altına alınması için yapılara yasallık kazandırılması planlanan "imar barışı" düzenlemesine başvurular hızla devam ediyor. 

31 Aralık'ta başvuruların sona ereceği imar barışına  e-devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. İmar barışına yaklaşık 8 milyon 600 bin başvuru geldi bu sayısının son güne kadar dahada artması bekleniyor. İmar barışında şimdiye kadar ekonomiye 6 milyar TL kazandırıldı. İmar barışından  toplamda ise 40-50 milyar TL  gelir bekleniyor.

Aradan geçen 5 aydan fazla sürede konut fiyatları da yükselile geçti. Ülke ekonomisine de katkı sağlayan imar barışı konut fiyatlarında doping etkisi yarattı. Coldwell Banker Türkiye ve Reidin tarafından hazırlanan verilere göre Türkiye genelinde emlak fiyatları 5 ayda uçuşa geçti. Mayıs-Eylül dönemi fiyat artış şampiyonu...