04 / 05 / 2024

İmar Barışı Kredisi Hesaplama 2019

İmar Barışı Kredisi Hesaplama 2019

İmar barışı uygulaması başladığında beri birikimi olmayan vatandaşların en çok sorduğu husus "imar barışına taksitlendirme gelecek mi" sorusu oldu...

İmar barışında peşinatı olmayana kredi imkanı!

İmar barışı ödemeleri için son 10 günün içine girildi. İmar barışı için peşinatı bulunmayan vatandaşlara bankalar yüzde 1.55’den başlayan faiz oranları ile imar barışı konut kredisi kullandırıyor.

İmar barışı konut kredisi kullandıran bankalar!

İmar Barışının sona ermesine çok kısa bir süre kaldı. Yapı kayıt belgesi bedeli için peşinatı bulunmayan vatandaşlara hangi bankalar İmar Barışı Konut Kredisi kullandırıyor?

Düşük faizli imar barışı kredisi veren bankalar!

Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank imar barışından faydalanmak isteyip finansal desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlara yüzde 1.33’den başlayan faiz oranları ile imar barışı kredisi kullandırıyor...

İmar barışı kredi kampanyası devam ediyor mu?

Başvuruların resmen uzadığı açıklanan İmar Barışı için Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank indirimli faiz oranlarıyla İmar barışı kredisi kullandırmaya devam ediyor.

Bankalar hala düşük faizli imar barışı kredisi veriyor mu?

Yaklaşık 13 milyon yapıyı yakından ilgilendiren İmar Barışı için Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank düşük faizli kredi kampanyasıyla İmar Barışı Kredisi kullandırmaya devam ediyor...

İndirimli imar barışı kredisi veren bankalar!

Yaklaşık 13 milyon yapıyı yakından ilgilendiren İmar Barışı için Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank düşük faizli kredi kampanyasıyla İmar Barışı Kredisi kullandırmaya devam ediyor. Kamu Bankalarının uyguladığı indirimli İmar Barışı Kredisinin detaylarını Kredi Pazarı araştırdı.

Kamu bankaları indirimli imar kredisi kullandırmaya devam ediyor!

Yaklaşık 13 milyon yapıyı yakından ilgilendiren İmar Barışı için Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank indirimli kredi faizi kampanyasıyla imar barışı kredisi kullandırmaya devam ediyor. Kamu bankalarının uyguladığı indirimli imar barışı kredisinin detaylarını Kredi Pazarı  araştırdı.

İndirimli imar barışı kredisinin detayları!

Yaklaşık 13 milyon yapıyı yakından ilgilendiren İmar Barışı için Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank indirimli kredi faizi kampanyasıyla imar barışı kredisi kullandırmaya başladı. 

Düşük faizli imar barışı kredisi başvuruları başladı!

Ruhsatsız ve imara aykırı binlerce yapıyı ilgilendiren imar barışı için 3 kamu bankası düşük faizli "imar barışı kredisi" verecek. Başvurular bugün başladı...

Düşük faizli imar barışı kredisi başvuruları yarın başlıyor!

Ruhsatsız ve imara aykırı binlerce yapıyı ilgilendiren imar barışı için başvurular devam ediyor. Yapı Kayıt Belgesi almak isteyen vatandaşlara düşük faizli imar barışı kredisi başvurularını yarından itibaren gerçekleştirebilecek.

Düşük faizli imar barışı kredisi başvuruları ne zaman başlıyor?

Ruhsatsız ve imara aykırı binlerce yapıyı ilgilendiren İmar Barışı için başvurular devam ederken, Yapı Kayıt Belgesi almak isteyen vatandaşlara da bankalar yardım eli uzattı. Peki düşük faizli imar barışı kredisi başvuruları ne zaman başlıyor?

İmar barışının kredisi de hazır!

Hükümet imara aykırı yaklaşık 13 milyon yapıyı ilgilendiren İmar Barışı sürecini başlattı, ödemeler 31 Aralık'a kadar yapılacak. Bankalar bu ödemelere özel, düşük faizli kredi paketleri açıklıyor...

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi?

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi? İmar barışı kapsamında kat irtifakından kat mülkiyetine geçilebilir mi?

İmar Barışı Kredisi Hesaplama 2019 Haberi

İmar Barışı Kredisi Hesaplama 2019

31 Aralık 2017 öncesinde yapılan imara aykırı yapıların affını sağlayan imar barışı düzenlemesi 2019 yılbaşında son bulacakken üçüncü kez ertelendi. İmar barışında son tarih başvuru için 15 Haziran 2019, ödemelerin yapılması için ise 30 Haziran 2019 olarak belirlendi.

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; İmar barışı kapsamında açıklanan son verilere göre 9.5 milyon vatandaş yararlandı ve toplam da 10 milyarın üzerinde gelir toplandı. İmar barışında hedef 14 milyon yapının aftan yararlanması yönünde.

Komşu Sorunu

İskansız yapılarda oturmakta olup imar barışından faydalanmak isteyen bir çok vatandaşın başvurusu onaylansa da komşuların tamamının barıştan yararlanmaması sebebiyle sorunlar yaşanıyor. Kayıtsız yapılara Yapı Kayıt Belgesi bedelinin tamamı ödenmeden Yapı Kayıt Belgesi düzenlenmiyor. Bu durumda 20 daireli bir binada 19 komşu ödemesini yapsa da bir kişi ödeme yapmazsa...