09 / 01 / 2025

imar barışı taksitlendirme var mı

imar barışı taksitlendirme var mı

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi bedeli 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenebiliyor. Peki, imar barışında taksitlendirme var mı?

İş dünyası imar barışında taksitlendirme istiyor!

Tamamlanan başvuru sürecinin ardından imar barışı ödemeleri için son gün 30 Haziran olarak belirlendi. Fakat ödemelerin yüksek olması gerekçe gösterilerek iş dünyası temsilcileri ödemeler için uzatma ve taksitlendirme kolaylığı istedi.

İSO Başkanı'ndan imar barışını uzatma çağrısı!

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, imar barışı ödemeleri için uzatma ve taksitlendirme kolaylığı sağlanması çağrısında bulundu. 

İmar barışına taksitlendirme gelecek mi?

İmar barışı uygulaması başladığında beri birikimi olmayan vatandaşların en çok sorduğu husus "imar barışına taksitlendirme gelecek mi" sorusu oldu...

İmar barışı başvuruları 4 ay uzatılsın!

Yeniden İnşa Derneği (YENİDER) Genel Başkanı Eşref Küçükateş, imar barışı başvuruları ve ödeme süresinin 4 ay uzatılması gerektiğini söyledi. Küçükateş, uygulamada vatandaşlara kolaylık için taksitlendirme sisteminin getirilmesi gerektiğini belirtti.

İmar barışında ek süre olur mu? 

31 Aralık’ta başvuruları sona erecek imar barışı uygulamasında kamuoyunun süre uzatımı ve taksitlendirme beklentisi sürüyor. Vatandaşlar, bakanlıktan yeni bir adım bekliyor.

İmar barışında taksitlendirme yapılıyor mu?

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi bedeli 31 Aralık tarihine kadar ödenebiliyor. Peki, imar barışında taksitlendirme yapılıyor mu?

İmar barışı başvuru evrakları!

İmar barışının e-devlet üzerinden yapılması halinde bazı bilgiler gerekli oluyor. İşte imar barışı başvuru evrakları..

Hangi yapılar imar barışından faydalanamayacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan imar barışı düzenlemesi vatandaşlar tarafından oldukça ilgi gördü. İmar barışından faydalanmak isteyenler yapı kayıt belgesi almak için başvurularını hızla yapıyorlar. 

İmar barışı hangi yapıları kapsar?

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Peki, imar barışı hangi yapıları kapsıyor?

Sosyal donatı alanlarındaki yapılar için imar barışına başvurulur mu?

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışına başvurulabiliyor. Peki, sosyal donatı alanlarındaki yapılar için imar barışına başvurulur mu?

Gecekondular için imar barışına başvurulabilir mi?

Mevzuata aykırı yapılar imar barışı kapsamında kayıt altına alınıyor. Peki, gecekondular için imar barışına başvurulabilir mi?

Eklentiler için imar barışına başvurulabilir mi?

İmar mevzuatına aykırı yapılar için imar barışına müracaat edilerek yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, eklentiler için imar barışına başvurulabilir mi?

İskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışı ile, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, iskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

imar barışı taksitlendirme var mı Haberi

imar barışı taksitlendirme var mı

İmar barışı kapsamında ruhsatsız veya ruhsatına aykırı yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Bu belge ile yapıya abonelikler bağlanabildiği gibi kat mülkiyeti de tesis edilebiliyor.

Ayrıca yapı kayıt belgesi alınan yapıların para ve yıkım cezalarından da vazgeçiliyor. Bu yapılarda işyeri ruhsatı alınabiliyor.

Yapı kayıt belgesi almak için e-devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. Başvurular 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılırken, ödemeler ise 31 Aralık 2018 tarihine kadar yapılabiliyor.

Yapı kayıt belgesi başvuru bedeli ise; arsa emlak değeri ile yapı yaklaşık maliyeti toplamı üzerinden konutlarda yüzde 3, ticari kullanımlarda yüzde 5, karma kullanımlı yapılarda; konut ve ticari olarak kullanılan alanlar ayrı ayrı ve arsa payları da dikkate alınarak belirlenen katsayı ile çarpılması suretiyle hesaplanıyor. 

Yapı Bedeli;
•Tarımsal Amaçlı Basit Binalar İçin: 200 TL/m2
•1-2 Katlı binalar...