04 / 05 / 2024

imar barışı tarihi yarımada

imar barışı tarihi yarımada

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapılar için yapı kayıt belgesi düzenlenebiliyor. Ancak bazı alanlar ve yapılar imar barışı kapsamına girmiyor. Peki sizin eviniz kapsam içinde mi? İşte imar barışına girmeyen yerler...

İmar barışı son ödeme tarihi ne zaman?

Ülkemizde son dönem en fazla araştırılan konular arasında yer alan İmar Barışında başvuru süresnn ne zaman sona ereceği oldukça merak ediliyor. Peki imar barışında son gün ne zaman? İmar barışı hangi tarihe kadar uzatıldı? İşte merak edilen soruların yanıtları...

İmar Barışı son ödeme tarihi ne zaman?

Cumhurbaşkanlığı kararıyla imar barışı uygulamasında son başvuru tarihi 31 Aralık 2019 olarak belirlendi. Kamu bankaları hafta sonunda yoğunluk yaşanmaması için olacak.

İmar barışında son ödeme tarihi ne zaman?

10 milyon 250 bin başvuru alınan imar barışı uygulamasında son başvuru tarihi Cumhurbaşkanlığı kararıyla 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatıldı. İmar barışı uygulamasına şimdiye kadar en fazla başvuru İstanbul'dan geldi. 

İmar barışında son iki hafta!

31 Aralık 2017 tarihinden önce mevzuata aykırı yapılmış yapıları kapsayan imar barışında sona gelindi. Başvurular 15 Haziran'da sona erecek. Peki başvuru tarihi yeniden uzatılır mı?

Antalya’da imar barışına başvurular 151 bine ulaştı!

Antalya’da imar barışı uygulamasıyla oluşturulan ‘Yapı Kayıt Belgesi’ sayısı 151 bin 708’e denk geldi. Uygulamada başvurular alınmaya devam ederken son başvuru tarihi ise 15 Haziran olarak açıklandı.

İmar barışı son başvuru tarihi ne zaman?

Hükümet tarafından yürürlüğe konan imar barışı kapsamında 13 milyon yapının imar ve ruhsat sıkıntısı son bulacak. Peki, imar barışı başvurusu için son tarih ne zaman ve şartları nelerdir? İşte bu soruların cevapları...

İmar barışı için son tarih ne zaman? 

İmar barışından faydalanmak isteyen vatandaşlar merakla imar barışına dair detayları araştırmaya başladı. Peki, imar barışı için son tarih ne zaman? İmar barışı son ödeme tarihi ne zaman? İmar barışına nasıl başvurulur?

Tarihi Yarımada imar barışından nasıl etkilenecek?

Tarihi Alan Başkanlığı, ‘imar barışı’nın İstanbul’da tarihi yarımadayı nasıl etkileyeceğiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan rapor istedi. Başkanlık, raporun UNESCO rehberine göre hazırlanmasını talep etti.

İmar barışının bitiş tarihi!

31 Ekim 2018 tarihinde sona ermesi beklenen imar barışında başvurular Bakan Kurum'un açıklamasına göre uzatılacak. İşte imar barışının bitiş tarihi..

İmar barışı 2019'da var mı?

İmar barışında kaçak yapılar kayıt altına alınıyor. Başvuruların e-devlet üzerinden yapıldığı imar barışında son başvuru tarihi uzatıldı. Peki, imar barışı 2019'da var mı? 2019'da da başvuru yapılabilecek mi?

İmar barışı uzatıldı! Yeni tarih 31 Aralık 2018!

İmar mevzuatına aykırı yapıların kayıt altına alındığı imar barışında son başvuru tarihi uzatıldı. Yeni son başvuru tarihi 31 Aralık 2018 oldu..

İmar barışı son başvuru tarihi uzatıldı mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışında başvurunun uzatılmasına yönelik gelen taleplere kayıtsız kalamayacaklarını belirtmişti. Peki, imar barışı son başvuru tarihi uzatıldı mı?

Tarihi yarımada için imar barışı başvurusu!

12. yüzyılda inşa edilen Molla Zeyrek Camisi ve çevresi, Yedikule surları ve zindanı, Sultanahmet bölgesinin yarısı, Küçük Ayasofya ile Acemoğlu Hamamı, tarihi sarnıçlar gibi yarımada içerisinde bulunan kaçak yapılar için imar barışına başvuruldu. 

imar barışı tarihi yarımada Haberi

imar barışı tarihi yarımada

31 Aralık 2017 tarihinden önce mevzuata aykırı yapılmış yapılar imar barışı kapsamına kayıt altına alınıyor. Devlet imar barışına başvuran imara aykırı yapı sahipleri ile barışıyor. Bu yapılar hakkında varsa yıkım ve para cezalarından vazgeçiliyor.

Yapıya abonelikler alınabiliyor. Ayrıca alınan bu yapı kayıt belgesi ile kat mülkiyeti de tesis edilebiliyor.

Yapı Kayıt Belgesi, yapının yeniden yapılmasına veya kentsel dönüşüm uygulamasına kadar geçerli oluyor. Yapı Kayıt Belgesi düzenlenen yapıların yenilenmesi durumunda yürürlükte olan imar mevzuatı hükümleri uygulanıyor. 

İmar barışı başvuruları 31 Ekim 2018 tarihine kadar e-devlet veya Bakanlığın yetkilendirdiği kurum ve kuruluşlardan yapılabiliyor. 

Kanunen bazı alanlar ve yapılar imar barışı kapsamına girmiyor. İmar barışına girmeyen yerler şu şekilde sıralanıyor:

İmar barışına girmeyen yerler

1- Üçüncü kişilere ait özel mülkiyete konu taşınmazlarda bulunan yapılar
2- Hazineye ait sosyal...