05 / 05 / 2024

imar barışı toplantıları

imar barışı toplantıları

Hekimhan Belediyesi, öğretmenevi Konferans Salonunda imar barışı ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Kocaeli Büyükşehir'den imar barışı toplantısı!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi “İmar Barışı” ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.

İzmir'de imar barışından yararlanan yapılar meclis gündeminde!

İzmir'de imar barışından yararlanan yapılar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer,, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

 Uzungöl’de imar barışına aykırı yapıların yıkımı için bekleyiş sürüyor!

Trabzon’un Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl’deki imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için son tarih 5 Ekim olarak belirlenmişti. Yapıların sahiplerinin binaları boşaltmaması üzerine yıkım gerçekleştirilemedi. Yıkım için bekleyiş sürüyor…

İmar barışı fırsatçıları uyduya takıldı!

Türkiye’nin akciğerleri olan ormanlık alanlara imar barışı fırsatçılarının göz diktiği ortaya çıktı. İzmir'in Buca ilçesinde uydu görüntüleriyle belirlenen talanın boyutu ise şaşkınlık yarattı.

Vatandaşlar imar barışının uzamasını istiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar mevzuatına aykırı yapıların kayıt altına alındığı imar barışında süre uzatımı yapılıp yapılmayacağına ilişkin olarak 31 Aralık'ta kararın açıklanacağını söyledi.

Boğaz'daki yalılar imar barışına dahil değil!

İmar barışı hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Boğaz sınırları içerisindeki ve sahil şeridindeki yalılar imar barışı düzenlemesine dahil değil." dedi. 

Büyükçekmece'de imar barışını suistimal eden yapılar yıkıldı!

Büyükçekmece'de imar barışını suistimal eden yapılar tek tek yıkıldı. Büyükçekmece ilçesi Eskice köyünde belirlenen 18 kaçak yapının yıkımı gerçekleşti.

Sarıyer'deki yüzlerce gecekondu için 'imar barışı' şoku!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sarıyer'deki yüzlerce gecekondu için karar verdi. Bakanlık, ilçedeki kaçak yapıların imar barışı kapsamında yıkım kararının devam edeceğini açıkladı.

İmar barışı hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar!

Yaklaşık olarak 14 milyon yapıyı kapsayan imar barışı başvuruları kısa zaman sonra sona eriyor. İşte imar barışı hakkında bilinmesi gereken ayrıntılar...

Ruhsatsız yapıların sahiplerine imar barışı çağrısı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Faruk Çolak, imar barışı uygulaması kapsamında vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Çolak, yurttaşların bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini söyledi.

İmar barışında para yatırma zamanı!

Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan imar barışına 25 binden fazla müracaat yapan vatandaşların ‘yapı kayıt belgesi’ bedelini 31 Aralık 2018 tarihine kadar yatırmasının gerektiğini dile getirdi. 

Batman'da imar barışı başvuruları 25 bini geçti!

Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan, Batman'da imar barışına 25 binden fazla başvuru geldiğini ifade ederek vatandaşları ‘yapı kayıt belgesi’ bedelini 31 Aralık 2018 tarihine kadar yatırması gerektiği konusunda uyardı.

İmar barışı başvurularının çoğu yanlış!

İmar barışının sona ermesine yaklaşık 1 ay kala, uygulamadan yararlanmak isteyen vatandaşların başvuruları giderek artıyor. Şimdiye kadar 8.5 milyondan fazla kişi imar barışı için başvururken, bu sayının ikiye katlanması bekleniyor. 

Batman'da imar barışına 25 bin kişi başvurdu!

Kaçak ve ruhsatsız yapıların kayıt altına alınma için başlayan imar barışı uygulamasına başvurular devam ediyor. Batman'da bugüne kadar 25 bin kişi imar barışı başvurusu yaptı.

imar barışı toplantıları Haberi

imar barışı toplantıları

Hekimhan İlçesine bağlı Mahalle Muhtarlarına yönelik olarak, 6 Temmuz 2018 tarihinde Öğretmenevi Konferans Salonunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Hekimhan Belediyesi'nde yer alan habere göre, açılış konuşmasını yapan Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları; “Genel seçim öncesi imar barışı çıkmıştı. Bize de bu konuda vatandaşlarımız devamlı soru soruyorlardı. Bizde bu nedenle başta muhtarımız olmak üzere, sivil toplum kuruluşlarımız ve siyasi parti başkanlarımıza bilgi vererek İmar Barışı konulu bir toplantı organize ettik. Kaçak yapılar, hazine üzerine yapılmış yapılar sürekli sorunlu oluyor. Vatandaşlarımız elektirik ve su abonesi almakta zorlanıyor. Bu nedenle, bunu bir fırsat bilerek yapı ruhsatı olmayan, arsasında cins tashihi yaptıramayanlar için büyük bir fırsat vatandaşlarımızın iyi değerlendirmeleri gerekiyor. Bu vesileyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’müze çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik İl...