28 / 04 / 2024

imar barışında aykırılık

imar barışında aykırılık

İmar barışı uygulaması ile imar mevzuatına aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Başvurular e-devlet üzerinden alınıyor. Peki, hangi aykırılıklar için imar barışına başvurulabilir? İşte 12 maddede imar barışına giren aykırılıklar..

İmar barışında aykırılık nasıl tarif edilecek?

İmar barışına başvuru esnasında imara aykırılığın tarif edilmesi isteniyor. Peki, imar barışında aykırılık nasıl tarif edilecek?

İmar affı geliyor mu? Yeni imar barışında son dakika! İmar affı bekleyenler dikkat! 

'Yeni imar affı çıkacak mı?' sorusunun yanıtı sık sık araştırılıyor. İmar affı kanun teklifi, 11 Ekim 2022'de TBMM Başkanlığı tarafından komisyona sevk edilmişti. Peki yeni imar affı geliyor mu? İşte detaylar...

İmar barışı mağdurları açlık grevinde!

Son dönemde sık sık gündeme gelen yapı kayıt belgesi mağdurları seslerini yetkililere duyurmak için açlık grevine başladı...

Sayıştay: İmar barışında uydu görüntüsü doğru sonuç vermez!

10 milyon 79 bin vatandaşın yararlandığı imar barışı ile ilgili Sayıştay tarafından yayınlanan raporda, imar barışında uydu görüntüleri için ortofoto ya da Google Earth gibi programların kullanıldığını ve bu programların doğru sonuç vermediği belirlendi.  

İmara aykırı yapılar için 'ceza' düzenlemesi!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, TBMM Genel Kurulu'nda onaylandı. Buna göre, İmar Kanunu kapsamında aykırılıklar eylem-ceza dengesine uygun olarak, aykırılığa konu yapının büyüklüğüne göre değerlendirilecek.

Ali Babacan: İmar planlarına aykırı yapılaşmaya izin vermeyeceğiz!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, imar ve kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. Babacan, imar planlarına aykırı yapılaşmaya ve kentleşmeye kesinlikle izin verilmeyeceğine dikkat çekti...

İmar barışında 7 milyon 436 bin 354 bağımsız bölüm için başvuru yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2018'de hayata geçirilen imar barışı uygulaması kapsamında, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılaşmaya gidilen 7 milyon 436 bin 354 bağımsız bölüm için başvuru yapıldığını açıkladı...

İmar barışında 'güçlendirme' izni!

Kat Mülkiyeti Kanunu’nda yapılan değişiklikle, imar barışı kapsamına alınan binalara güçlendirme yapılması için izin çıktı. DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, "Bu binaların bazılarının yıkılana kadar ayakta kalması riskliydi. İlgili değişiklik, kentsel dönüşümü hızlandıracak" dedi...

İmar barışında 30 bini aşkın yapı kayıt belgesi iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen uygulama kapsamında, 81 şehirde mevzuata aykırılığı tespit edilen 20 bin 158 kişi ile belge bedelinin tamamını verilen zaman içerisinde yatırmayan 10 bin 300 kişinin belgelerinin iptali yapıldı.

Ebru Gündeş’in Kanlıca’daki yalısında aykırılıklar giderildi mi?

Ebru Gündeş, Kanlıca'daki yalısında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na aykırı tadilat yapıldığı iddiasıyla dava açılmıştı. 7 ay önce, aykırılıkların giderilmemesi durumunda yıkım yapılacağı belirtilmişti, aykırılıklar henüz giderilmedi...

İmar barışına aykırı 4 bin 333 kaçak yapıdan 519'u yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca korunan alanlarda yapılan denetimlerde tespit edilen "İmar Barışı"na aykırı 4 bin 333 kaçak yapıdan şimdiye kadar 519'u yıkıldı.

Uzungöl ve Ayder'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bulunan yaylalarda imar barışına aykırı kaçak yapılar yıkılıyor. Uzungöl ve Ayder'de kentsel dönüşüm başlıyor.

İmar barışında doğru bilinen yanlışlar!

Çarpık yapılaşmanın önüne geçmek ve imar hatalarını düzeltmek için başlatılan imar barışı uygulamasında doğru bilinen birçok yanlış bulunuyor. İşte o haber...

Aksaray'da imara aykırı 20 yapı yıkıldı!

Aksaray'da maliyenin arazisinde inşa edilen ve yıkım kararı alınan imar barışına aykırı 20 kaçak yapının yıkımı gerçekleşti.

imar barışında aykırılık Haberi

imar barışında aykırılık

8 Haziran'da başvuruların alınmaya başlandığı imar barışı uygulaması ile imar mevzuatına aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Başvurusu onaylanan ve yapı kayıt belgesi alınan yapılara su, elektrik ve doğalgaz abonelikleri bağlanabileceği gibi, yıkım ve para cezalarından da vazgeçiliyor. 

Ayrıca yeniden proje çizilmesi ve tüm kat maliklerinin de onayının alınması halinde kat mülkiyeti tesis edilerek tapunun alınması da mümkün oluyor.

İmar barışı başvuruları e-devlet üzerinden alınıyor. İsteyenler e-devlet şifresi ile online bir şekilde başvurabiliyor, isteyenler Bakanlığın yetkilendirdiği kurum ve kuruluşlara giderek başvurularını tamamlayabiliyor.

Ruhsatsız yapılan yapılar, ruhsatlı olup ruhsata aykırı imalatlar, ruhsata uygun olup iskan alamamış yapılar, iskanlı fakat daha sonradan değişiklik ve ilaveler yapılmış yapılar vb. yapılar için imar barışına başvurulabiliyor. İmar barışı başvuru sırasında imara aykırılığın tarif edilmesi isteniyor.  

İmar barışına giren...