09 / 05 / 2024

imar barışının başvuru süresi

imar barışının başvuru süresi

İmar barışı kapsamında 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için Yapı Kayıt Belgesi alınabiliyor. Peki, başvurular ne zamana kadar yapılabiliyor? İmar barışı başvuru süresi uzatıldı mı?

Gaziantep'teki Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 12 bine yakın başvuru geldi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Gaziantep'te Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 12 bine yakın başvuru geldi. Söz konusu proje kapsamında, depremlerden en çok etkilenen İslahiye ve Nurdağı ilçesinden ise 5 bin 284 başvuru geldi.

Aile Bakanlığı 7.910 TL destek ödemesi yapacak. Para için son başvuru tarihini kaçırmayın

Aile Bakanlığı tarafından ailelere yönelik yapılan ödemelere de zam geldi. Parayı almak isteyen vatandaşların başvuru tarihini kaçırmamaları gerekiyor.

Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) ön başvuru sonuçları açıklandı

Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO), giriş sınavı aday belirleme ön başvuruları için toplam 54 bin 548 aday başvuru yaptı. 25 bin aday sınav aşamalarına katılmaya hak kazandı. İşte detaylar...

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında 1 milyonu aşkın başvuru!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında 1 milyonu aşkın başvuru geldi. Söz konusu kampanya bugün sona erecek...

PTT bu ay 15 bin personel alımı yapacak mı? PTT 18-36 yaş arası personel alımının başvuru detayları neler?

İş arayan binlerce aday Posta Telgraf Teşkilatı'nın personel alımı yapıp yapmayacağını sorguluyor. Peki, PTT bu ay 15 bin personel alımı yapacak mı? PTT 18-36 yaş arası personel alımının başvuru detayları neler? İşte ayrıntılar...

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alıyor! Bu tarihleri aman kaçırmayın! Başvuru şartları belli oldu! 

Sahil Güvenlik Komutanlığı, uzman erbaş alımı yapılacağını açıkladı. Peki Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımı başvuru şartları neler? 

Yarısı Bizden kampanyasının başvuru sayısı 83 bine ulaştı!

Yarısı Bizden kampanyasına ilgi gün geçtikçe artıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, toplam başvuru sayısının bina bazında 83 bine ulaştığını duyurdu.

İŞKUR duyurdu! TYP alımları bugün sona eriyor! Başvuru yapmak isteyenler hemen baksın! Son gün!

İŞKUR, TYP kapsamında deprem bölgesindeki bazı illere personel alımı yapılacağını duyurdu. Başvurular başlamış olup son tarih 2 Mayıs Salı günü. Başvuru yapmak isteyenler hemen bakın! Son gün!

Meb 45 bin öğretmen ataması ön başvuru süreci başladı! Öğretmen ataması ön başvuru nasıl yapılır? 103 branşta atama!

'Öğretmen ataması ön başvuru ne zaman, nasıl yapılır?' sorularının yanıtları merak ediliyor. Öğretmen atamaları ön başvuru işlemleri bugün resmen başladı. Peki öğretmen ataması ön başvuru nasıl yapılır?

İmar barışının binanın sağlamlığıyla ilgisi var mı? Affedilen binadan müteahhitler sorumlu mu?

Depremin ağır bilançosunda imar aflarının da etkili olup olmadığı tartışılıyor. 2018'de uygulanan imar affındaki 9'uncu maddenin müteahhitleri sorumluluktan kurtarmadığı belirtildi. İşte ayrıntılar...

İmar affında son dakika! Uzman isim peş peşe açıkladı! İmar barışının yıkımlardaki rolü ne?

10 ili etkileyen depremlerin ardından imar barışı konusu yeniden tartışmaya açıldı. İmar affında son dakika! Uzman isim peş peşe açıkladı! İmar barışının yıkımlardaki rolü ne?

KPSS’den 50 puan alan herkes başvurabilir! Çok sayıda sözleşmeli personel alımının başvuru şartları ve kadro dağılımı!

KPSS’den 50 puan alan herkes başvurabiliyor. Aydın’da yaşayanlar dikkat! Adnan Menderes Üniversitesi 117 sözleşmeli personel alacağını duyurdu. İşte başvuru şartları ve kadro dağılımı! Son başvuru 3 Şubat 2023. Sakın kaçırmayın…

O cezalar tamamen silinecek! Ödemeden bakın! Başvuru yapmaya gerek var mı?

Covid-19 salgını döneminde kısıtlama kararlarını ihlal edenlere verilen para cezalarının iptal edilmesi işleminin nasıl uygulanacağı belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yayınladığı tebliğe göre, söz konusu cezalar vatandaşların başvurusuna gerek kalmadan ilgili idareler tarafından silinecek.

imar barışının başvuru süresi Haberi

imar barışının başvuru süresi

Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. İmar barışına yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından müracaat edilebiliyor.

İmar barışı başvurusu e-Devlet üzerinden Yapı Kayıt Sistemindeki Yapı Kayıt Belgesi formunun doldurulması suretiyle yapılabildiği gibi, kurum ve kuruluşlara başvurulmak suretiyle de başvuru yapılabiliyor. 

Müracaatın e-Devlet üzerinden yapılması durumunda, Yapı Kayıt Belgesi formunun eksiksiz olarak doldurulmasından ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yatırılmasından sonra, Yapı Kayıt Sistemi tarafından oluşturulan Yapı Kayıt Belgesi talepte bulunan yapı sahibince e-Devlet üzerinden alınıyor.

Müracaat kurum ve kuruluşlara yapılmış ise, Yapı Kayıt Belgesi formu müracaat sahibinin beyanına göre eksiksiz olarak doldurulur, Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yatırılması sağlanır, Yapı Kayıt Belgesi formu sistem üzerinden onaylanmak üzere Müdürlüğe gönderiliyor ve formun Müdürlükçe onaylanmasından sonra bir örneği talepte...