04 / 05 / 2024

imar cezaları imar barışı

imar cezaları imar barışı

İmar barışı kapsamında verilen Yapı Kayıt Belgesi, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için düzenleniyor. Peki, imar barışının yıkım kararına etkisi nedir?

Türkiye Müteahhitler Birliği: İmar affı ülke gündeminden çıkartılmalıdır

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda "Ülkenin gündeminden imar affı ve benzeri uygulamalar tümden çıkartılmalı, cezaların caydırıcı olması sağlanmalıdır" ifadesi kullanıldı.

2022 imar affı kimleri affedecek? Yıkım kararı çıkan TOGO kuleleri de affedilecek mi?

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından Meclis'e sunulan imar affı iki maddeden oluşuyor. Bir önceki imar affından yararlanıp parasal yükümlülüklerini yerine getirmeyenler ve yapı kayıt belgesi iptal edilenler de çıkacak yasadan yararlanabilecek. Para cezaları ise affedilecek.

Boğaziçi imar barışı düzenlemesinde son durum!

Anayasa Mahkemesinin, Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesindeki bazı alanların imar barışından faydalandırılmasına, bu bölgelerde önceden alınmış yıkım kararları ve tahsil edilemeyen para cezalarının iptal edilmesi imkanı sunan kanun hükmünün iptalinin gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmit Belediyesi imar barışında cezaları iptal etti!

İzmit Belediyesi encümeninde imar barışı uygulamasından yararlananların para cezası ve mühür işlemleri iptal edildi.

İmar barışında tapu verilecek mi?

Yapı kayıt belgesi alan kimselerin yapısında varsa yıkım kararından ve para cezalarından vazgeçilecek. Daireye abonelikler bağlanabilecek. Peki, imar barışında tapu verilecek mi? 

İmar barışıyla 13 milyon konuta büyük fırsat!

İmar barışı ile 13 milyon konutun imar ve iskan sorunu çözüme kavuşuyor. 31 Ekim’e kadar başvuranların yıkım kararları iptal edilecek, para cezaları silinecek, abonelik sorunu çözülecek.

Bodrum Belediyesi İmar Müdürlüğü'ne eğitim verildi!

Abdurrahman Keleş,imar müdürlüğü personeline “İmar Denetimi ve Cezalar”, “Kat Mülkiyeti”, “Kaçak Yapı”, “Kıyılarda İmar Planları ve Yapılaşma”, “Arsa ve Arazi Düzenlemesi” konularında eğitimler verdi.

İmar Kanunu aykırılık cezaları!

3194 sayılı İmar Kanunuda yer alan hükümlere göre imar mevzuatına aykırı olarak tespit edilen işlere, işin niteliğine ve aykırılık derecesine göre ceza veriliyor. İşte İmar Kanunu aykırılık cezaları...

Kentsel dönüşümde imar hakkı başka yerde kullanılabilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm sürecinde Türkiye'ye, imar hakları transferi kavramını kazandıracak...

Kentsel Dönüşüm sürecinde imar haklarında transfer uygulaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm sürecinde, Türkiye'ye ''imar haklarının transferi'' kavramını kazandıracak...

Antalya Varsak'taki imar sorunu çözüldü, konut yapılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Varsak’ta tarım alanı vasfındaki bölgenin imar sorununu çözdüklerini açıkladı

Erdoğan Bayraktar: Boğaziçi ile ilgili imar çalışmamız yok!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: ''Bakanlık olarak İstanbul Boğaziçi ile ilgili, imarıyla ilgili bir çalışmamız yok. Sadece talepler var. Varsa Bakanlığın bir imzası getirin bakalım. Bize ait değil''...

Kuştur Turizm, Kuşadası arazilerinin imar düzenlemesi yapıldı!

Kuştur Kuşadası Turizm Kuşadası arazilerinde imar durum belgesi alabilmek için park, yol ve dere terkleri yapılarak miktar düzeltmesi yaptırıldı

imar cezaları imar barışı Haberi

imar cezaları imar barışı

İmar barışı kapsamında verilen Yapı Kayıt Belgesi, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için düzenleniyor. Yapı Kayıt Belgesi için müracaatın 31/10/2018 tarihine kadar yapılması ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gerekiyor.

Yapı Kayıt Belgesi için yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından, e-Devlet üzerinden Yapı Kayıt Sistemindeki Yapı Kayıt Belgesi formunun doldurulması suretiyle müracaatta bulunulabileceği gibi kurum ve kuruluşlara başvurulmak suretiyle de müracaatta bulunulabiliyor.

Yapı Kayıt Belgesi verilen yapıların malikleri, bu belgenin bir örneğini belediye ve mücavir alan sınırları içinde ilgili belediyesine, bu sınırlar dışında il özel idaresine vermek zorunda oluyor.

Yapı Kayıt Belgesi verilen yapılara, talep halinde ilgili mevzuatta tanımlanan ait olduğu abone grubu dikkate alınarak geçici olarak su, elektrik ve doğalgaz bağlanabiliyor. 

Ayrıca, Yapı Kayıt...