07 / 05 / 2024

imar durumu süresi

imar durumu süresi

İmar durumu belgesi, herhangi bir arsanın söz konusu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteriyor. Peki, imar durumu geçerlilik süresi ne kadardır? İşte imar durumu geçerlilik süresi..

2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar?

Durumu olmayan kişilerin kamu arazisi üzerine gecekondu inşa etmesi üzerine verilmiş hak sağlayıcı bir belgeye Tapu tahsis belgesi denir. Peki, 2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar? İşte detaylar..

Askı süresi nedir?

İmar planları birçok taşınmaz, tarla ve arsa sahibini ilgilendiren bir konudur. Bu nedenle imar planları ile ilgili süreçlerin öğrenilmesi elzemdir. Askı süresi de bunlardan biridir ve imar planlarında sıklıkla bahsedilen bir süreçtir. Peki askı süresi nedir ve en fazla ne kadardır?

İmar planı değişikliği askı süresi!

İmar planları; onay tarihinin ardından belediye başkanlığı tarafından belirlenen ilan yerlerinde ve ilgili idarelerin internet sayfalarında askıya çıkıyor. Peki, imar planı değişikliği askı süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

İmar planına itiraz dava açma süresi 2021!

Bir bölgenin imar planları belli bir süreliğine askıya çıkıyor. Bu bir aylık ilan süresi içerisinde planlara itiraz ediliyor. Peki imar planına ne zaman itiraz ediliyor? İşte imar planına itiraz dava açma süresi 2021...

İmar barışında ilk taksit ödeme süresi yarın son!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen imar barışından faydalanmak için başvuran vatandaşların Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yüzde 25'ini yatırma süresi yarın bitiyor...

İmar affı ödeme süresi 31 Aralık'a uzatıldı!

İmar affının ödeme süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı. İmar affına başvuru yapanlar, bedelin en az yüzde 25’ini 31 Temmuz’a kadar, kalan kısmını ise 31 Aralık tarihine kadar taksitle yatırabilecek....

İmar barışı ödeme süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı!

İmar barışında ödeme süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı. Yapı Kayıt Belgesi için başvurmuş olanlar, bedelin en az yüzde 25’ini 31 Temmuz’a kadar, kalan kısmını ise 31 Aralık tarihine kadar taksitle yatırabilecek....

İmar barışı süresi için verilen yeni son tarih!

İmar barışı başvuru süresi 31 Ekim 2018 tarihinde sona erecekti. Ancak vatandaşların beklediği imar barışı süre uzatımı kararı geldi. İşte imar barışı süresi için verilen yeni son tarih..

İmar barışı süresi uzatıldı! İşte yeni tarih!

İmar barışı başvuru süresinin uzatılmasını bekleyen vatanşdaşlara müjde Bakanlıktan geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imar barışı süresinin uzatıldığını açıkladı..

İmar affı süresi uzatıldı!

8 Haziran 2018 tarihinde başlayan imar affında başvuru tarihi 31 Ekim 2018'de sona erecekti. Vatandaşların yoğun talebi üzerine imar affı süresi uzatıldı..

İmar barışı süresi uzatıldı mı?

İmar barışında başvurular 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılıyor. Peki, imar barışı süresi uzatıldı mı? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklaması..

İmar barışının süresi ne zaman bitiyor?

Başvuruların 8 Haziran'da alınmaya başlandığı imar barışında mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Peki, imar barışının süresi ne zaman bitiyor?

İmar barışının süresi ne zamana kadar?

Mevzuata aykırı yapılar imar barışı ile kayıt altına alınıyor. Peki, imar barışının süresi ne zamana kadar? Yapı kayıt belgesi ne zamana kadar geçerli?

imar durumu süresi Haberi

imar durumu süresi

İmar durumu geçerlilik süresi ne kadardır?

İmar durumu belgesi, herhangi bir arsanın söz konusu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteriyor.


İmar parselinin kullanım şeklini ve yapılması istenen yapının özelliklerini; örneğin teknik şartlarının ne olması gerektiğini, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri belirten kadastral durumu da işleniyor.


İmar durumu geçerlilik süresi ne kadar?

İmar durum belgesinin geçerlilik süresi, herhangi bir plan tadilatı olmaması halinde 1 yıl olarak belirleniyor. Son 1 yıl içinde imar durum belgesine binaen yapı ruhsatı verilmemesi halinde, yeniden imar durum belgesi alınıyor.


İmar durumu sorgulama:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 3194 Sayılı Kanunun 8.maddesine göre ilan edilen imar planları da İBB'nin web sayfasında açıklanıyor. 


Sorgulama kriterleri:

İlçesi :

Mahallesi :

Plan Türü :

Plan...