06 / 05 / 2024

imar düzenlemsi

imar düzenlemsi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, imarla ilgili geçtiğimiz günlerde yapacaklarını açıkladığı düzenlemeye ilişkin "Rant vergisi gibi bir şey değil bu" dedi. İşte Davutoğlu'nun konuya ilişkin yaptığı açıklama...

Muğla'da imar düzenlemeleri için 189 çevre davası açıldı!

Tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Muğla'nın doğal koylarında sit dereceleri değiştirilerek yapılan imar düzenlemelerine karşı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından dört sene içerisinde 189 çevre davası açıldı.

İstanbul Karaburun’a Kanal İstanbul ayarı geldi! 2.8 milyon metrekarelik alanın imar planları düzenlendi!

İstanbul'un Karadeniz kıyısındaki sevimli sahil kasabası Karaburun’a imar düzenlemesi yapıldı. İşte ayrıntılar...

Mamak'ta e-imar dönemi başladı!

Ankara'ya bağlı Mamak Belediyesi, kent genelinde imar işlemlerini kolaylaştıracak e-imar uygulamasını başlattı.

Mudanya'nın Çağrışan ve Göynüklü bölgesinde imar düğümü!

Sınırları Mudanya’ya bağlı olan Çağrışan-Göynüklü bölgesinin imar planları yılan hikayesine döndü. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bölge için hazırladığı imar planları 7 defa mahkemeden döndü. Yeni planlar ise Haziran ya da Temmuz gibi hazır olacak...

Adana Reşatbey'deki eski stadyumun yerine ne yapılacak?

Adana 5 Ocak Stadı yeni yerine taşındı. Her ne kadar yeri ile tartışmalar olsa da dönemin Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis’inin, bu yerin imar düzenlemesini yaparak Spor İl Müdürlüğü’ne devretmesi önemliydi. Peki Reşatbey'deki eski stadyumun yeri ne olacak?

Serdar Sandal: Yeni imar düzenlemesi için çalışıyoruz!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Kovid-19 ve depremden etkilenen bölge esnafını ziyaret etti ve "Yeni imar düzenlemesi üzerinde çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı hak kaybı olmadan sağlam ve modern yapılara kavuşturmak istiyoruz. Tüm ihtiyaçlarınızda yanınızdayız" dedi.

Gemlik Belediyesi'nde e-imar dönemi başlıyor!

Dijital dönüşüm çalışmalarına hız veren Bursa Gemlik Belediyesi, e-imar uygulamasını başlatıyor. Uygulama ile ilçenin imar bilgileri Gemliklilerin bilgisayar ve telefonlarına taşınacak.

Karatay'da imar ve mülkiyet sorunları çözülüyor!

Karatay Belediyesi, ilçede yaşanan imar ve mülkiyet sorunlarının çözmek için imar düzenlemelerine ve 18. madde uygulamalarını hızlandırdı.

Konya Karatay’da imar uygulamaları hız kesmiyor!

Karatay Belediyesi, ilçedeki imar ve mülkiyet sorunlarının çözümü amacıyla imar düzenlemelerine ve 18. madde uygulamalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Çiğli’de E-imar dönemi başladı!

Koronavirüs ile mücadele sürecinde gerekli tedbirlerin alınması ve uygulanmasına dair çalışmalar yapan Çiğli Belediyesi, yurttaşların imar işlemlerini belediyeye gelmeden yapabilecekleri elektronik sistemin müjdesini verdi.

Turizm bölgelerinde yeni imar düzenlemesi!

Koronavirüsle mücadele kapsamında tedbirlerin yasalaştığı kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Bu kapsamda trurizm bölgelerinde imar planlarına ilişkin Turizm Bakanlığı yönetmelik çıkarabilecek.

Gaziantep'e imar düzenlemesi müjdesi!

Çalışmalarına devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, mahalle ziyaretleri kapsamında Şehitkamil'e bağlı Seyrantepe Mahallesi’ne gitti. Mahallede yer alan taş ocağı olarak kullanılan mağaraların yıkılarak imar düzenlemesi yapılacağını da müjdeledi.

Bülent Kerimoğlu: Bakırköy'deki yapıların çok acil dönüşüme ihtiyacı var!

İBB Meclisi'nin Şubat ayı oturumunda alınan Bakırköy'de yapılacak imar düzenlemesinin reddedilmesi kararı tepki çekti. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Bakırköy'deki binaların ortalama ömrünü aştığını belirtti...

imar düzenlemsi Haberi

imar düzenlemsi

NTV-Star TV ortak yayınında Oğuz Haksever'in gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, imar düzenlemesiyle ilgili şunları söyledi:


"Kesinlikle bu vergi değildir. Bir vatandaşımızın binası ya da arsası olduğu yerde değer kazanıyorsa, o değer ona aittir. Kimse ona müdahil olamaz. Rant vergisi gibi bir şey değil bu. Vatandaşın arsasında, eğer bir kamu kararı alınarak değer artışı olmuşsa arsanın sahibinin kazanıp ürettiği bir şey değil. Kamu otoritesinin, belediye meclisinin aldığı kararla kazanılan bir şey. O kazancın, kaynağı olan kamuya dönmesi lazım. Ondan sonra imar planı yapıldıktan sonra arsada değer artışı olmuşsa, o da onun hakkı, helali hoş olsun. Kamuya ait karardan kaynaklanan değer artışının kamuda değerlendirilmesi gerekir. Bu, yerel yönetimleri güçlendirecek. Bu, kesinlikle inşaat sektörünü olumsuz etkileyecek bir husus...