01 / 05 / 2024

imar hakkının transfer edilmesi

imar hakkının transfer edilmesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının talimatıyla getirilen imar hakkı transferi ile kentsel dönüşümün önündeki engellerin kaldırması hedefleniyor. Peki, kentsel dönüşüm projesinde imar hakkı transferi nasıl olacak?

İmar hakkı transferi 2015!

Kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak amacı ile imar hakkının transfer edilmesi için Bakanlık tarafından çalışmalar yapılıyor. Peki, imar hakkı transferi nedir? İşte imar hakkı transferi 2015...

İmar hakkı transferi nasıl olur?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm sürecinde hayata geçirmek üzere imar hakkı transferi üzerinde çalışıyor. Peki, imar hakkı transferi nedir? İmar hakkı transferi nasıl olur?

İmar hakkı nasıl transfer edilir?

İmar mevzuatıyla izin verilen yapılaşma ve fiziki geliştirme ile bu işlemlerin yasalarla belirlenmiş sonuçlarının doğurduğu hakların tümüne imar hakkı deniyor. Peki, imar hakkı nasıl transfer edilir?

İmar hakkı transferi ne demek?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "transfer" hakkı geliştiriliyor. Bu hak ile, yapılaşmaya izin verilmeyecek yerlerde konutu bulunan vatandaşlar imar hakkını başka bir alana transfer edebiliyor. Peki, imar hakkı transferi ne demek?

İmar hakkı nedir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm sürecinde hayata geçirmek için üzerinde çalıştığı bir düzenlemeler arasında "imar hakkı transferi" de bulunuyor. Peki, imar hakkı nedir? İmar hakkı nasıl transfer edilir?

İmar hakkı transfer edilir mi?

İmar hakkı transfer edilir mi? Vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilmesi mümkün müdür?

İmar barışı OSB imar planlarını korumalı!

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, imar barışı hakkında açıklamalar yaptı. Kütükcü, OSB’lerdeki İmar Barışı uygulamalarının, OSB imar planlarını koruyacak şekilde gerçekleşmesini istediklerini anlattı.

Isparta Belediyesi imar prangalarını söküyor!

Belediye, imar prangalarını söküyor. 3 ayrı projede 100 binden fazla dairelik konut rezervi oluşturuluyor. Atıl arsalar değerleniyor, müteahhitlik sektörünün arsa maliyetleri düşüyor. Bu durum daire fiyatlarının düşmesine de etkili olacak.

İnşaat sektörü vatandaşlık hakkını fırsata çevirmeli!

Tüm inşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili, Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Akdeniz'de Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde inşaat ve gayrimenkul sektörünün vatandaşlık hakkının fırsata çevirmesi gerektiğini söyledi.

Üsküp Belediyesi 1/1000'lik imar planını onayladı!

Üsküp Belediye Başkanlığı 1/1000 ölçekli imar planının Belediye Meclisi tarafından geçtiğimiz günlerde onandığı açıklandı.

Kanal İstanbul'un isim hakkını FETÖ'cü Gökhan Aygen almış!

Kanal İstanbul Projesi’nin isim hakkının Sakarya’da FETÖ’den tutuklanan Gökhan Aygen’in ortağı olduğu firma tarafından projenin açıkladığı gün Türk Patent Enstitüsü’nden tescil ettirildiği ortaya çıktı.

Şehitkamil'de yeni imar alanlarının uygulaması yapılıyor!

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, göreve gelirken ‘imar alanlarının uygulaması’ konusunda verdikleri sözü tutmak adına çalıştıklarını söyledi.

Torun Center'ın imar planlarının yürütmesi durdu mu?

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Torun Center'ın imar planlarının yürütmesi hakkında açıklamalar yapıldı.

Torun Center'ın imar planlarının yürütmesi durduruldu!

Mecidiyeköy’deki eski Ali Sami Yen Stadı’nın yerinde yükselen Torun Center projesinin imar planlarının yürütmesi durduruldu.

Söke 1/5000'lik imar planının reddedilmesi ilçenin önünü kapadı!

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, hazırladıkları 1/5000'lik imar planının Aydın Büyükşehir Belediye Meclis'inde reddedilmesiyle ilçenin önünün kapandığını öne sürdü.

Naci Ağbal: Vergi mükelleflerinin hakkını artıracak bir paketimiz var!

Maliye Bakanı Ağbal, yeniden yapılandırma kanunlarına ihtiyaç duyulmasını ortadan kaldıracak bir yapısal değişiklik üzerine çalıştıklarını belirterek, "Vergi mükelleflerinin hakkını artıracak bir paketimiz var." dedi.

Fethi Yaşar, Yakacık Mahallesi’nin imar planını inceledi!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Kuzey Yıldızı ve Yakacık Mahallesi’ni ziyaret etti.Yakacık Mahalle Muhtarlığı’nda kendisinden park isteyen vatandaşları kırmayarak, imar planını inceleyen Yaşar, park yapılabilecek alanlara göz attı.

Ortahisar'ın imar planının denetlenecek olması tartışma yarattı!

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi’nde, Büyükşehir’in 5 binlik imar planlarını denetleyecek olması tartışmalara neden oldu.

Üzdelta Gayrimenkul, Delta isim hakkını aldı!

Üzdelta Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Murat Üzer, Seyithan İzsiz'in sahibi olduğu Delta Şirketler Grubu'nun isim hakkını aldığını açıkladı. Üzer, davanın neticelendiğini ve bundan sonra Delta ismini kullanacaklarını belirtti.

imar hakkının transfer edilmesi Haberi

imar hakkının transfer edilmesi

İmar hakkı transferi nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının talimatıyla getirilen imar hakkı transferi ile kentsel dönüşümün önündeki engellerin kaldırması hedefleniyor.


İmar hakkı transferi, bir parsel üzerindeki imar hakkının tamamen ya da kısmi olarak yasaklanması durumunda bu parsel üzerindeki imar hakkının bir kısmının veya tamamının menkulleştirme yöntemi ile başka alanlara transfer edilmesi olarak tanımlanıyor. Peki, imar hakkı transferi nasıl olacak?


Kentsel dönüşümde de uygulanacak imar hakkı transferi ile, riskli alanda imar hakkı bulunan ve kentsel dönüşümle birlikte yapılaşmaya izin verilmeyecek yerlerde vatandaşların imar hakkını başka bir alana transfer edebilecek. 


İmar hakkı transferinde gerekli olanlar;

– Tapu belgesi

– Hangi değerin neden korunması gerektiğinin açıklaması

– Mülkün bulunduğu arazinin mevcut kullanımını, büyüklüğünü, çevredeki kullanımları, sokakları, su kaynaklarını plan/harita

– Öneri yoğunluğu ve kullanımı gösterir belge

– Mülk üzerinde mevcutta...