12 / 05 / 2024

imar harcı muafiyeti

imar harcı muafiyeti

İmar harçları kapsamında belediyeye ödenmesi gereken bedeller ve oranlarına ilişkin açıklamalar 2981 sayılı Kanun kapsamında açıklanıyor. İmar harcından muafiyet de bulunuyor. Peki imar harçlarından muafiyet durumları nelerdir?

Kimler tapu harcı ödemez?

Tapu harcı muafiyeti, ev almak isteyenleri rahatlatmaktadır. TBMM sunulan yeni tapu harcı muafiyeti düzenlemesi hakkındaki kanun teklifi ile ev alacaklar rahatlıyor. İşte Kimler tapu harcı ödemez? Sorusunun yanıtı ve tapu harcı muafiyetine dair bilinmesi gerekenler!

Kentsel dönüşüm tapu harcı muafiyeti var mı?

Kentsel dönüşümde yıkılarak yenilenen binaların bazı harç ve vergiler için muafiyet bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı muafiyeti var mı?

İskan harcı 2022 ne kadar oldu?

2022 yılı ile birlikte yeniden belirlenen imar harçları arasında yapı kullanma izin belgesi yani iskan harcı da yer alıyor. Peki, iskan harcı ne kadar oldu?

İmar durum belgesi harcı 2022 ne kadar?

Belediyelerden talep edilen belgeler için belli oran veya miktarlarda harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, imar durum belgesi harcı 2022 ne kadar?

İmar durumu harcı 2021!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 2021 yılında uygulanacak hizmet tarifesi açıklandı. Peki 2021 imar harçları ne kadar? İşte imar durumu harcı 2021...

Yeni yapılar inşaat ve imar harcından muaf!

İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa yürürlüğe girdi. Yapılacak yapılara ilişkin ruhsat ve izinler, Belediye Gelirleri Kanunu'na göre alınan bina inşaat harcı ve imarla ilgili harçlardan da muaf olacak. 

Bergama’da imar harcında yüzde 25 indirim!

Bergama Belediyesi'nin 2020 yılının ilk meclis toplantısında 6 ay boyunca imarda alınan tüm harçlarda indirim yapıldığı açıklandı. 

Bergama Belediyesi'nden 2020'de imar harcında indirim!

Yeni yılın ilk meclis toplantısını geçtiğimiz hafta gerçekleştiren Bergama Belediyesi, yeni yıla müjdeli haberlerle başladı.

İstanbul 2019 imar harcı ne kadar?

2019 imar harçları İBB İmar Müdürlüğü tarafından açıklandı. Peki İstanbul 2019 imar harcı ne kadar? İşte tüm detaylar...

İmar durumu harcı 2019!

Bir arsaya ait imar durumu belgesi, belediyeye müracaat edilerek alınabiliyor. Bunun için belli oranlarda harç ödenmesi gerekiyor. Peki, imar durumu harcı 2019 ne kadar?

Konut alım satımında tapu harcı muafiyeti kimleri kapsıyor?

Harita Yüksek Mühendisi Uğur Örs “Konut alım satımında tapu harcı muafiyeti kimleri kapsıyor” konulu yazı kaleme aldı…

İmar durumu harcı 2018!

2018 yılında tahsil edilecek imar harçları İBB tarafından açıklandı. Peki, 2018'de imar durumu belgesi almak için ne kadar ödeme yapılacak? İmar durumu harcı 2018 ne kadar?

İnşaat ruhsatı harcı 2018!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından imar harçları açıklandı. Peki, inşaat ruhsatı harcı 2018 ne kadar oldu?

imar harcı muafiyeti Haberi

imar harcı muafiyeti

İmar harçlarından muafiyet!

İmar harçları kapsamında belediyeye ödenmesi gereken bedeller ve oranlarına ilişkin açıklamalar 2981 sayılı Kanun kapsamında açıklanıyor. İmar harçları her sene yeniden belirleniyor.


2981 sayılı kanun gereğince; İmar mevzuatına aykırı yapı hangi seviyede olursa olsun, belediye ve mücavir alan sınırları içinde imar mevzuatına veya ruhsatlı ise ruhsat ve eklerine, aykırılık şekline ve derecesine bağlı olarak iki kat bina inşaat harcı alınıyor. Belediye ve mücavir alan sınırları dışında ise söz konusu harcın yarısı alınıyor.


Bir kat ve bir bağımsız bölümden oluşan gecekondulara ekli cetvele göre harç tahakkuk ettirilemez ve alınmıyor.

Söz konusu yapının tamamı ruhsatsız ise bütün maliklerin hisseleri oranında, ruhsatlı olup da, ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılan veya kullanılan bölümlerde ise, kazanılan veya kullanılan bölümlerin sahipleri adına kazanılan alan miktarı...