01 / 05 / 2024

imar kentsel dönüşüm

imar kentsel dönüşüm

İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar, Gürpınar, 'Belediyeler imar planlamalarını doğru ve geleceğe dönük yaparsa, kentsel dönüşümlere ve TOKİ'ye ihtiyaç kalmaz" diye konuştu.

İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay! Konak'ın silüeti değişecek!

Konak Belediyesi’nin başlatmış olduğu etap etap imar planı çalışmalarına bir yenisi daha ekledi. İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay geldi. Konak'ın silüeti değişecek.

Haliç'te imar değişikliği kabul edildi! Kentsel dönüşüm ile yapı stoku iyileştirilecek!

Beyoğlu Belediye Meclisi’nin ekim ayı oturumunda Haliç’in kıyısı için imar planı değişikliği teklifi görüşüldü. Yapılan görüşmelerde Haliç'te kentsel dönüşüm ile yapı stokunun iyileştirilmesi planlandığı belirtildi.

Bursa Yıldırım'daki imar barışı kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Yıldırım'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına en büyük darbeyi imar barışı vurdu" dedi.

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta imar planları değişti!

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap projesi dahilinde imar planları yenilendi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yapılan değişiklikleri vatandaşlara anlattı. 

Tunç Soyer'den Karşıyaka imar planları ve kentsel dönüşüm sorunlarına destek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka’daki imar plan değişiklikleri, kentsel dönüşüm, pazar yerlerinin yenileme çalışmaları, bisiklet yolları başta olmak üzere ilçenin sorunları ve devam eden projelere ilişkin konuştu.

İmar barışına kentsel dönüşüm ayarı!

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı kapsamında imar barışı uygulamasıyla kayıt altına alınan yapılar için güçlendirme çalışmaları yapılacak.

Çiğli’de imar ve kentsel dönüşüm konuşuldu!

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Gürkan Erdoğan, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'yü ziyaret ettiler. Ziyarette, kentin mimari dokusu, imar ve kentsel dönüşüm gibi temel konuların görüşüldü.

Nevşehir Karasoku Kentsel Dönüşüm Projesi’nin imar planı onaylandı!

Nevşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) iş birliği ile hayata geçirilecek olan Karasoku Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 1. Etap bölgenin imar planı onaylandı.

Bayrampaşa Sağmalcılar Kentsel Dönüşüm imar planı askıda!

Bayrampaşa Sağmalcılar Mevkii Kentsel Dönüşüm Amaçlı 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı..

Talas'ta kentsel dönüşümün önü açıldı!

Talas Belediyesi tarafından daha önce ilçe merkezini kapsayan ilk etap imar planı revizyonunun tamamlanmasının ardından, şimdi de kentsel dönüşümün ve yukarı mahallelerin yer aldığı ikinci etap imar revizyonu çalışmaları yapılıyor.

İmar barışı kentsel dönüşüm alanlarını kapsıyor mu?

Yapı Kayıt Belgesi, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, imar barışı kentsel dönüşüm alanlarını kapsıyor mu?

Mehmet Özhaseki: Kentsel dönüşümü hızlandırdık!

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, partililer ve vatandaşlarla buluştu. Yatırım ve projeler hakkında konuşan Özhaseki, kentsel dönüşüm hızlandırdıklarını ve imar barışıyla ilgili çığır açtıklarını söyledi. 

İmar barışı kentsel dönüşümü etkiler mi?

İmar barışı kapsamında ruhsatsız veya ruhsatına aykırı olan yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, imar barışı kentsel dönüşümü etkiler mi?

imar kentsel dönüşüm Haberi

imar kentsel dönüşüm

İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar, belediyelere imar planları ve parsel düzenlemeleri konusunda uyarıda bulundu. 


Serpan'ı örnek gösteren Gürpınar, "Deprem sonrası yapılan parsel ve 18 uygulamalarında parsellerin büyük ve bütün olarak planlaması sonucu Serpan, ilimizin gözde ve planlı büyüyen bir ilçesi haline geldi" dedi. 


DÖNÜŞÜM VE TOKİ 

Belediyelerin asli görevinin altyapı ve planlama olduğunu kaydeden Gürpınar, "Eğer belediyeler imar planlamasını geleceğe dönük, doğru bir şekilde yaparsa halk da kendi dönüşümünü gerçekleştirecektir. Böylece kentsel dönüşüm projelerine ve TOKİ'ye ihtiyaç kalmaz. Kentsel dönüşümler de raııtsal dönüşümler haline gelmez" şeklinde konuştu. 


Yeni...