03 / 05 / 2024

İmar kirliliği eski hale getirme nedir

İmar kirliliği eski hale getirme nedir

İmar kirliliği kapsamına giren yapılar arasında imar planına uygun olmayarak inşaa edilen ya da yapı ruhsatı alınmadan inşaatına başlanan yapılar giriyor. Peki, imar kirliliği eski hale getirme nedir?

2024 çevre kirliliği cezaları belli oldu! Yüzde 58,46 zam!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2024 yılında çevreyi kirletenlere verilecek olan idari para cezaları belirlendi. İşte o cezalar...

Eskişehir'de 64 bin 960 TL'den başlayan fiyatlarla satılık arsa fırsatı! Yüzde 20 indirim ve 24 ay taksit imkanıyla! 

Eskişehir Çifteler Milli Emlak Şefliği, Eskişehir ili, Çifteler ilçesinde yer alan 35 gayrimenkulü 64 bin 960 TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim sunulurken, 24 taksitle ödeme imkanı da bulunuyor.

Nur Fettahoğlu'na imar kirliliği suçlaması!

Oyuncu Nur Fettahoğlu ve kardeşinin başı dedesinden kalma binalarıyla dertte. Fettahoğlu ve kardeşi yurt olarak kullanılan binayı imar affından yararlanarak tadilat ettirdi. Sonrasında ise kız kardeşler imar kirliliğine neden olmak suçundan ihbar edildi.

Türkiye'nin ünlü koylarında imar kirliliği!

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 2012-2015 yılı Başkanı olan ve şu anda da genel sekreter görevini üstlenen Galip Gür (59), önemli açıklamalarda bulundu. Gür, Türkiye'de ve turizmde önde gelen ülkelerin koylarının rant, imar kirliliği ve betonlaşma tehlikesinde olmasının altını çizdi.

Konya Eski Sanayi ve Karatay Sanayisi şehrin dışına taşınıyor!

Konya'da çevre ve gürültü kirliliği oluşturan Eski Sanayi ve Karatay Sanayisi şehrin merkezinden taşınıyor.

İmar barışı için yatırılan para geri alınabilir mi?

İmar barışından yararlanmak isteyen yüz binlerce kişinin yapı kayıt belgeleri mevzuata aykırı olması nedeniyle iptal edildi. Peki imar barışı iptal edilenler şimdi ne yapacak? İmar barışı için yatırılan para geri alınabilir mi? İşte tüm merak edilenler...

Prof. Dr. Ahmet Samsunlu vefat etti!

İmar ve İskan eski Bakanı Prof. Dr. Ahmet Samsunlu, çoklu organ yetmezliği sebebiyle 83 yaşında hayatını kaybetti...

İstanbul'da imar kirliliği ve kaçak yapılaşma engellenmeli!

İstanbul'un birçok yerinde ciddi bir imar kirliliği ve kaçak yapılaşma bulunuyor. Peki İstanbul'da kentsel dönüşüm nasıl yapılacak? İmar kirliliği nasıl engellenecek?

Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi için geri sayım başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi'nin yayına başlamasının ardından işlevsizleşen ve görüntü kirliliği yaratan antenlerin kaldırılması için çalışmaların başladığını söyledi.

İş yerine dönüşen apartmanlarda 'gürültü' krizi!

İş yerine dönüşen apartmanlarda üst/alt kat komşunun iş yeri olması daha büyük sorun yaratabiliyor. Konutlarda gürültü kirliliği para cezası ise 1192 liradan, 1461 liraya çıktı.

Ayder’in çehresine değiştirecek dev dönüşüm başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, son yıllarda plansız ve çirkin yapılaşma sahne olup, alarm zilleri çalan toplam 564 hektar büyüklüğüne sahip sit alanından meydana gelen Ayder’i eski ihtişamlı günlerine döndürmek için çalışmaları durdurdu.

Prof. Dr. Haluk Eyidoğan: Avcılar için konut stoğu hazırlanmalı!

İstanbul Teknik Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği eski Bölüm başkanı Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, olası İstanbul depremi hakkında açıklamalarda bulundu. Eyidoğan, depremden en çok etkilenen ilçeler arasında yer alan Avcılar'da farklı dönüşüm modellerinin uygulanması gerektiğini belirtti...

Evi eski olana 25 bin TL tadilat desteği!

Devlet tarafından yüzlerce farklı sosyal destek, milyonlarca vatandaşa ödeniyor. Bu desteklerden biri de barınma desteği. Eski, bakımsız ve sağlıksız konutlarda yaşayan muhtaç yurttaşlara evlerinin bakım-onarımı için devlet tarafından 25 bin TL'ye kadar destek veriliyor. 

İmar kirliliği eski hale getirme nedir Haberi

İmar kirliliği eski hale getirme nedir

İmar kirliliği eski hale getirme nedir?

İmar kirliliği kapsamına giren yapılar arasında imar planına uygun olmayarak inşaa edilen ya da yapı ruhsatı alınmadan inşaatına başlanan yapılar giriyor. Ruhsatı alınan yapılar da ruhsata aykırı olarak inşaa edilmiş olması durumunda imar kirliliği kapsamına giriyor.


Yapı ruhsatı alınmadan veya ruhsata aykırı olarak bina yapan veya yaptıran kişiler ile  yapı ruhsatı olmadan başlatılan inşaatlar dolayısıyla kurulan şantiyelere elektrik, su veya telefon bağlantısı yapılmasına izin veren kişiler  bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılıyor. 


Bu yaptırımlar ile karşı karşıya kalınmak istenmiyor ve binanın imar kirliliği kapsamına girilmesi istenmiyor ise yapının inşaatına başlamadan önce imar planına uygun olduğuna dair ruhsat alınması gerekiyor. İmar kirliliği kapsamına giren yapıların sahipleri bu yaptırımlar ile karşılaşma istemiyor ise  kişi binayı...