03 / 05 / 2024

imar kirliliğine ceza

imar kirliliğine ceza

İmar kirliliğine, yapı ruhsatı alınmadan inşaatına başlanmış yada ruhsatı alınmış ancak ruhsata aykırı olarak inşa edilmiş yapılar neden oluyor. Bu yapılara bazı yaptırımlar söz konusu oluyor. Peki, imar kirliliğinin cezası nedir?

İmar kirliliğine neden olma cezası!

Yapı ruhsatiyesi alınmadan veya ruhsata aykırı olarak olarak inşa edilen yapılar imar kirlilğine neden olan yapılar arasında yer alıyor. Peki, imar kirliliğine neden olma cezası nedir?

Sahibinin 5 yıla kadar hapsi istenmişti: Tiny House kararı mahkemeden döndü!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, 'tiny house' (küçük ev) sebebiyle 'imar kirliliğine neden olma’ suçundan Z.Ç. hakkında 5 seneye kadar hapis istemiyle iddianame düzenlenip, dava açılmıştı. Tiny House kararı mahkemeden döndü... İşte detaylar...

Avcılar'ın 40 yıllık imar sorunu çözüldü!

Avcılar’ın 40 senedir imar bekleyen Yeşilkent mahallesinin imar planı sorunu sonunda çözüldü. Yeşilkent mahallesinin yaklaşık 40 senedir imar beklediğine dikkat çeken Turan Hançerli, 100 bin insanı kapsayan 40 yıllık sorunun çözüldüğünü belirterek, katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Nur Fettahoğlu'na imar kirliliği suçlaması!

Oyuncu Nur Fettahoğlu ve kardeşinin başı dedesinden kalma binalarıyla dertte. Fettahoğlu ve kardeşi yurt olarak kullanılan binayı imar affından yararlanarak tadilat ettirdi. Sonrasında ise kız kardeşler imar kirliliğine neden olmak suçundan ihbar edildi.

Türkiye'nin ünlü koylarında imar kirliliği!

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 2012-2015 yılı Başkanı olan ve şu anda da genel sekreter görevini üstlenen Galip Gür (59), önemli açıklamalarda bulundu. Gür, Türkiye'de ve turizmde önde gelen ülkelerin koylarının rant, imar kirliliği ve betonlaşma tehlikesinde olmasının altını çizdi.

İstanbul'da imar kirliliği ve kaçak yapılaşma engellenmeli!

İstanbul'un birçok yerinde ciddi bir imar kirliliği ve kaçak yapılaşma bulunuyor. Peki İstanbul'da kentsel dönüşüm nasıl yapılacak? İmar kirliliği nasıl engellenecek?

Kanal İstanbul, Marmara depremini tetikleyecek mi?

Kanal İstanbul konusundaki bu bilgi kirliliğine Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Şehir Yönetimi Uzmanı Prof. Recep Bozdoğan açıklık...

Kanal İstanbul çevre kirliliğine son verecek!

Kanal İstanbul’un çevre için tehlikeli olacağını söyleyenler, Boğaz’da ve Marmara’da yaşanan asıl kirlilik görülmüyor. Gemilerden sızan mazot ve yağ kirliliğinin Kanal İstanbul ile son bulacağı açıklandı.

Darıca'daki kaçak yapılar tek tek yıkılıyor!

Darıca Belediyesi, bölgede tehlikeye neden olan ve görüntü kirliliğine yol açan kaçak, metruk ve riskli yapılarla mücadeleye devam ediyor. Sırasöğütler Mahallesi'nde bulunan kaçak yapımının yıkımı tamamlandı.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son parçalar yerleştiriliyor!

Çamlıca'da görüntü kirliliğine neden olan antenler ve kulelerinin tek bir noktada toplanması için çalışmalarına devam edilen Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son parçalar yerleştiriliyor.

Ankara'daki metruk yapılar yıkılıyor!

Ankara Yenimahalle Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan ve kent estetiğine uygun olmayan metruk yapılar yıkılıyor.

Uzungöl'de süre bugün doldu! Yıkım başlamadı!

Çaykara'da imar kirliliği tartışmaları yaşanan dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de, imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için sahiplerine verilen süre doldu. Yıkımına karar verilen 118 yapı sahibinin yapıları tahliye etmeleri bekleniyor.

İskenderun'daki metruk binalar yıkılıyor!

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı yaptığı açıklamada İskenderun’da çevre kirliliğine yol açan metruk ve atıl binaların yıkımına devam edildiğini söyledi.

Mardin Midyat'ta metruk binalar yıkılacak! 

Mardin'in Midyat Belediyesi ilçede bulunan metruk yapıların çevre kirliliğine neden olması ve kent estetiğine uygun olmaması sebebi ile yıkılmasına karar verdi. 

imar kirliliğine ceza Haberi

imar kirliliğine ceza

İmar kirliliğinin cezası!

Yapının inşaatına başlamadan önce yapı sahibinin yapıya başlayabilmek için yapı ruhsatı almış olması gerekiyor. Yapı ruhsatı alınmadan inşaatına başlanan yapılar imar kirliliğine neden olan yapılar arasında yer alıyor. 


İmar kirliliğine neden olan yapılar arasında bir de yapı ruhsatı alınmış ancak yapının ruhsata aykırı olarak inşaa edilmiş olması yer alıyor. Yani yapının imar kirliliğine neden olmaması için, yapının inşaatına başlamadan önce yapı ruhsatı alınmış olması gerekiyor ruhsatı alınan yapılar içinse, alınan ruhsata uygun şekilde inşattının yapılması gerekiyor.


Ruhsat almadan ya da alınan ruhsata uygun olmayan şekilde inşaa edilen yapılara ve yapı sahiplerine cezai yaptırımlar uygulanıyor. Bu hususla ilgili açıklamalar Türk Ceza Kanunu'nda yapılıyor. Peki, imar kirliliğinin cezası nedir?


A. Yapı ruhsatı alınmadan veya ruhsata aykırı olarak bina yapan veya yaptıran kişiler...