27 / 04 / 2024

İmar mevzuatı 2017

İmar mevzuatı 2017

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün de  2. CNR Emlak Zirvesi ve CNR Emlak Fuarı'na katılan isimler arasında yer aldı. 

Yapı Kayıt Belgesi başvuru sorgulama 2021!

İmar mevzuatına aykırı inşa edilen yapılar Yapı Kayıt Belgesi ile kayıt altına alınıyor. Peki Yapı Kayıt Belgesi nasıl alınır? Yapı Kayıt Belgesi başvurusu nasıl yapılır? İşte Yapı Kayıt Belgesi başvuru sorgulama 2021...

Tunç Soyer: İmar mevzuatıyla ilgili çağdaş vizyona ihtiyaç var!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, İstanbul’da gerçekleşen ‘İzmir Zamanı’ isimli etkinlikte 30 Ekim’de İzmir’i vuran 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında yaptıkları çalışmaları anlattı. Soyer, "İmar mevzuatıyla ilgili çağdaş vizyona ihtiyaç var" dedi.

Deprem riskini azaltabilir, nitelikli binalar üretebiliriz!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu tarafından düzenlenen ‘Yeni İmar Düzenlemeleri’ konulu Yuvarlak Masa toplantısında, İmar Mevzuatında köklü değişiklikler getiren yasa her yönü ile tartışıldı...

Başak Dizer ve Deniz Marşan Nişantaşı'ndaki dükkanlarını boşalttı!

Başak Dizer ve Deniz Marşan, 2017'de, Nişantaşı'nın en işlek caddesinde Room & Rumours adlı mekan açmışlar, bir sene sonra küçülmeye giderek, Mim Kemal Öke Caddesi'ndeki mağazaya taşınmışlardı. İkili bir ay önce dükkanı sessiz sedasız boşalttı...

Yapı kayıt belgesi bedeli nasıl hesaplanır? 

İmar mevzuatına ve ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle vatandaşların imar sorunu çözülüyor. Peki yapı kayıt belgesi bedeli nasıl hesaplanır? 

Emlak vergisinde 'SİT alanı' muafiyeti!

Adalar ilçesinde 1/5000 Koruma Amaçlı İmar Planları 2017 yılında iptal edildiği için ödeyeceği vergilerde muafiyet isteyeğini kabul etmeyen belediyenin yaptığı işlemlere, yürütmenin durdurulması istemine mahkemeden onay çıktı.

İmar Affı ve İlgili Mevzuat kitabının 2. baskısı yayınlandı!

İmar Affı ve İlgili Mevzuat kitabının güncellenmiş 2. baskısı çıktı. Kitapta, imar barışına ilişkin açıklamalı, gerekçeli ve soru-cevaplı bilgiler yer alıyor...

İmar barışı uzatıldı! Yeni tarih 31 Aralık 2018!

İmar mevzuatına aykırı yapıların kayıt altına alındığı imar barışında son başvuru tarihi uzatıldı. Yeni son başvuru tarihi 31 Aralık 2018 oldu..

Giresun'da imar barışı başvuruları sürüyor!

İmar mevzuatına ve mimari projesine aykırı yapılar, imar barışı ile kayıt altına alınıyor.  İmar barışına müracaat ederek yapı kayıt belgesi alan kimselere bazı haklar tanınıyor.

7 soruda imar barışı başvurularında merak edilenler!

İmar mevzuatına aykırı yapı sahibi vatandaşlar imar barışına müracaat ederek sunulan olanaklardan faydalanabiliyor. Peki, imar barışı başvuruları nereden, nasıl ve ne zamana kadar yapılabiliyor? İşte 7 soruda imar barışı başvurularında merak edilenler...

5 soruda imar barışında yapılan düzenlemeler!

İmar mevzuatına aykırı yapıları kayıt altına alan imar barışı uygulamasında yeni düzenlemeler yapıldı. İşte 5 soruda imar barışında yapılan düzenlemeler..

2017 sonrası yapılan kaçak bina yıkılacak!

İmar Barışı’na 3.7 milyon başvuru geldi. Konu hakkında değerlendirme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı’nın 2017 sonuna kadar yapılan projeleri ilgilendirdiğinin altını çizdi...

Eklentiler için imar barışına başvurulabilir mi?

İmar mevzuatına aykırı yapılar için imar barışına müracaat edilerek yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, eklentiler için imar barışına başvurulabilir mi?

İmar mevzuatı 2017 Haberi

İmar mevzuatı 2017

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün de  2. CNR Emlak Zirvesi ve CNR Emlak Fuarı'na katılan isimler arasında yer aldı.  Mithat Yenigün; enflasyon, faiz oranları ve döviz kurlarının gayrimenkul talebini sınırlayabildiğini vurgulayarak, enflasyon görünümündeki bozulmanın pozitife çevrilmesinin önem arz ettiğini dile getirdi. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Kentsel dönüşüm projelerinin ülke için çok önemli olduğunu da sözlerine ekleyen Yenigün, kentsel dönüşümün ülke için hayati önem arz ettiğini sözlerine ekledi.  Yenigün ayrıca, kentsel altyapı, yeşil alan ihtiyacı ve mülkiyet hakkı olmak üzere bölge halkının tüm haklarının gözetilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

İmar mevzuatının yeni baştan ele alınmasının yanı sıra dikey yapılaşma tercihlerinin tarihi ve çevresel doku gözetilerek değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Yenigün, "Yeşil binaları artırmamız elzem hale gelmiştir." dedi. 

Zirvenin açılışında ayrıca CNR Fuarcılık...