05 / 05 / 2024

İmar Mevzuatı Eğitiminde imzalar atıldı

İmar Mevzuatı Eğitiminde imzalar atıldı

Adana Kozan Belediyesi'nin Çukurova Kalkınma Ajansı'nın (ÇKA) 2015 yılı Teknik Destek Programı kapsamında, meclis üyeleri ve İmar-Şehircilik Müdürlüğü personeli için düzenlediği 'İmar Mevzuatı Eğitimi' tamamlandı.

Ziraat Bankası'ndan son dakika müjdesi!

Ziraat Bankası, Bankkart sahiplerine özel bir kampanya başlattı. Bankkart ile Online Dil Okulu'ndan alınacak İngilizce eğitiminde yüzde 50 indirim ve hediye kurs imkanı sunan kampanya, dil öğrenmek isteyenlere büyük avantajlar sağlıyor.

Ev satın alınırken ya da kiralarken bunlara dikkat!

AFAD'ın hazırladığı deprem farkındalık eğitiminde konut satın alınırken ya da kiralanırken bir evde nelere dikkat edilmesi gerektiği de detaylı olarak anlatıldı.

Yapı Kayıt Belgesi başvuru sorgulama 2021!

İmar mevzuatına aykırı inşa edilen yapılar Yapı Kayıt Belgesi ile kayıt altına alınıyor. Peki Yapı Kayıt Belgesi nasıl alınır? Yapı Kayıt Belgesi başvurusu nasıl yapılır? İşte Yapı Kayıt Belgesi başvuru sorgulama 2021...

Tunç Soyer: İmar mevzuatıyla ilgili çağdaş vizyona ihtiyaç var!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, İstanbul’da gerçekleşen ‘İzmir Zamanı’ isimli etkinlikte 30 Ekim’de İzmir’i vuran 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında yaptıkları çalışmaları anlattı. Soyer, "İmar mevzuatıyla ilgili çağdaş vizyona ihtiyaç var" dedi.

Kocaeli'de ‘İmar Mevzuatı’ eğitimi verildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye personelleri tarafından “İmar Kanunu – Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği” eğitimi düzenlendi.

Deprem riskini azaltabilir, nitelikli binalar üretebiliriz!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu tarafından düzenlenen ‘Yeni İmar Düzenlemeleri’ konulu Yuvarlak Masa toplantısında, İmar Mevzuatında köklü değişiklikler getiren yasa her yönü ile tartışıldı...

Yapı kayıt belgesi bedeli nasıl hesaplanır? 

İmar mevzuatına ve ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle vatandaşların imar sorunu çözülüyor. Peki yapı kayıt belgesi bedeli nasıl hesaplanır? 

İmar barışı uzatıldı! Yeni tarih 31 Aralık 2018!

İmar mevzuatına aykırı yapıların kayıt altına alındığı imar barışında son başvuru tarihi uzatıldı. Yeni son başvuru tarihi 31 Aralık 2018 oldu..

Giresun'da imar barışı başvuruları sürüyor!

İmar mevzuatına ve mimari projesine aykırı yapılar, imar barışı ile kayıt altına alınıyor.  İmar barışına müracaat ederek yapı kayıt belgesi alan kimselere bazı haklar tanınıyor.

7 soruda imar barışı başvurularında merak edilenler!

İmar mevzuatına aykırı yapı sahibi vatandaşlar imar barışına müracaat ederek sunulan olanaklardan faydalanabiliyor. Peki, imar barışı başvuruları nereden, nasıl ve ne zamana kadar yapılabiliyor? İşte 7 soruda imar barışı başvurularında merak edilenler...

5 soruda imar barışında yapılan düzenlemeler!

İmar mevzuatına aykırı yapıları kayıt altına alan imar barışı uygulamasında yeni düzenlemeler yapıldı. İşte 5 soruda imar barışında yapılan düzenlemeler..

Eklentiler için imar barışına başvurulabilir mi?

İmar mevzuatına aykırı yapılar için imar barışına müracaat edilerek yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, eklentiler için imar barışına başvurulabilir mi?

Tapu tahsis belgesi olanlar imar barışına başvurabilir mi?

İmar mevzuatına aykırı, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışına başvurulabiliyor. Peki, tapu tahsis belgesi olanlar imar barışına başvurabilir mi?

İmar Mevzuatı Eğitiminde imzalar atıldı Haberi

İmar Mevzuatı Eğitiminde imzalar atıldı

Çukurova Kalkınma Ajansı'nın (ÇKA) 2015 yılı Teknik Destek Programı kapsamında yürütülen eğitim 15 - 18 Şubat tarihlerinde belediye meclis üyelerine verildi. 22 - 26 Şubat tarihleri arasında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personellerinin katıldığı eğitim programı katılım belgelerinin verilmesiyle sona erdi. Katılım belgelerini veren Kozan İmar Mevzuatı Eğitimi tamamlandı. Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Duru eğitimi gerçekleştiren Doç.Dr.Duygu Saban Ökesli ve proje ortağı ÇKA'ya teşekkür etti. Duru konuşmasında; "Kalkınma ajansımız ile birlikte yürüttüğümüz bir projeyi daha başarıyla tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Meclis üyelerimize ve personellerimize verdiğimiz eğitim ile kısa süre önce tekrar uygulamaya koyduğumuz nazım imar planımızın uygulama aşamasında yaşanabilecek problemlerin önüne geçmeyi ve vatandaşlarımıza daha hızlı ve kaliteli hizmet vermeyi amaçladık. Bu eğitimin gerçekleşmesine öncü olan Belediye Başkanımız Musa Öztürk'e ve...