07 / 05 / 2024

imar planı ile değişimden kamu pay alıyor mu

imar planı ile değişimden kamu pay alıyor mu

İmar planı değişiklikleri sonucu oluşan değer artışından kamunun pay almasına ilişkin çalışma yapılacak.İmar planı değişimi sonucu değer artışından kamu ne kadar pay alacak? İşte cevabı...

Sultanbeyli Battalgazi Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı değişkliği askıda!

İstanbul İli, Sultanbeyli İlçesi, Battalgazi Mahallesi 381 Ada, 1 Parsel ve 382 Ada, 1 Parsele İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı. İşte söz konusu imar planı ile ilgili detaylar....

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

İstanbul Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı. İşte söz konusu imar planı ile ilgili detaylar...

İzmit'te kişiye özel imar planı değişikliğine izin yok!

Merakla beklenen İzmit Belediye Meclis Toplantısında imar planları masaya yatırıldı. Gerçekleştirilen toplantıda CHP’li Meclis Üyesi Arsal Arısal imar planı ile ilgili iddialara yanıt verdi.

İstanbul’da imar planı değişiklikleri SMS ile öğrenilebilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yaptığı imar plan değişikliklerini İstanbullulara SMS ile bildirecek. Yeni uygulamayı müjdeleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Artık gizli saklı imar planı değişikliği yok; her şey şeffaf, her şey erişilebilir” şeklinde konuştu.

Sinop imar planı için rapor hazırlandı!

Sinop Çevre Dostları Derneği üyeleri bir basın toplantısı düzenleyerek, Sinop imar planı ile ilgili valilik tarafından düzenlenen inceleme ve sonrasında düzenlenen 37 sayfalık raporla ilgili incelemeler gerçekleştirdi.

Şile 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıda!

Şile İlçesi, Kömürlük Deresi ve Pot Deresi Yan Kolu Güzergahını kapsayan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıya çıkarıldı...

Stratonikeia Antik Kenti imar planı ile korunacak!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yatağan Belediyesi, sivil toplum kuruluşları ve bölge halkından oluşturulan komisyon, Stratonikeia Antik Kenti'nin korunması için imar planı hazırlayacak.

Şile Doğu Sahili Bölgesi 1. Etap imar planı askıda!

Şile İlçesi, Doğu Sahili Bölgesi 1. Etaba ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Aydınlı imar planı mağdurlarına BŞB’den müjde!

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/25 binlik imar planı ile Didim'de bazı bölgelerin imarı iptal edilmesi nedeniyle başlayan olayda olumlu gelişmeler yaşandı. Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, bölgede yeri olanların haklarını alacaklarının sözünü verdi.

Şile Bıçkıdere Mezarlık alanı imar planı askıda!

Şile İlçesi'ne bağlı Bıçkıdere Mahallesi, Mezarlık alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı..

Şile nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Şile İlçesi, Balibey Mahallesi, 926 ada, 2 parsel, 948 ada, 1 parsel, 38 ada, 52 ve 53 parsellerin bir kısmı ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı 14 Aralık 2018 tarihinde askıdan inecek...

Şile Balibey 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Şile Balibey Mahallesi, 42 ada, 119 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı İBB tarafından askıya çıkarıldı...

imar planı ile değişimden kamu pay alıyor mu Haberi

imar planı ile değişimden kamu pay alıyor mu

Maliye politikası, sürdürülebilir ve güçlü bir büyüme performansının temin edilmesini ve enflasyonla mücadele edilmesini gözetecek şekilde yürütülecek.


Program döneminde uygulanacak harcama ve gelir politikalarıyla yurt içi tasarrufların artması ve cari açığın azaltılması stratejisi desteklenecek, geçmiş dönemlerde elde edilen kazanımların gelecekte de korunması amacıyla kamu açığı kontrol altında tutulacak.


2015 Yılı Programı'na göre, kamunun, imar planı değişiklikleri sonucunda ortaya çıkan değer artışından pay almasına ilişkin çalışma yapılacak. Bu çerçevede, imar değişikliği sonucu oluşan değer artışlarından kamunun pay almasını ve tasarrufların üretken yatırımlara yönlendirilmesini de dikkate alacak şekilde teknik bir komisyon vasıtasıyla rapor hazırlanacak.


Temel kentsel planlarda yer alan kamu yatırımlarından faydalanacakların, katkıda bulunmasını ve gerçekleşen yatırımlar neticesinde ortaya çıkan değer artışından kamunun pay almasını sağlayacak bir sistem kurgulanacak.


Emlak vergisi için komisyon


Emlak vergisi uygulamasına...