07 / 05 / 2024

İmar planı kesinleşme süresi

İmar planı kesinleşme süresi

İmar planları, Belediye sınırları içinde kalan yerlerin ilgili belediyelerce yapılıyor veya yaptırılıyor.İmarın kesinleşmesi için belirli bi süre bulunuyor.Buna göre imar planı kesinleşme zamanı nedir?

Konak'ta kentsel dönüşümde 3'üncü dev adım: Gürçeşme 1. Etap Plan Revizyonu kabul edildi!

Konak Gürçeşme 1. Etap Uygulama İmar Planı Revizyonu resmen Meclis'ten geçti. İşte o planlarla ilgili tüm detaylar...

O ile tartışılan imar planında yeni gelişme! Belediye resmen müjdeyi verdi!

Bursa Mudanya Belediyesi, mahkeme tarafından ret alan Çağrışan-Göynüklü Bölgesi Revizyon + İlave (Çağrışan -Göynüklü – Aydınpınar Yerleşim Bölgeleri Dışında Kalan Alan) Uygulama İmar Planı çalışmalarının tamamlanarak, askıya çıkarıldığı açıkladı.

Şile Ahmetli, Meşrutiyet ve Ova bölgesinin 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Şile ilçesi, Ahmetli, Meşrutiyet Mahallesi ve Ova Bölgesine ilişkin 1/5000 ölçekli 15.07.2023 tasdik tarihli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Kazlıçeşme 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, Kazlıçeşme Mahallesi, 392 pafta 1629 ada 36 parsel ve bir kısım Park Alanına ilişkin Sur Tecrit Bandı Yenileme Alanı 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım Değ. ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Ataköy Turizm Merkezi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Zeytinburnu ilçesi, Ataköy Turizm Merkezi Kazlıçeşme Mahallesi, 774 ada, 62 ve 63 parsellere ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.11.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Küçükçekmece Söğütlüçeşme Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıktı!

Küçükçekmece ilçesi, Söğütlüçeşme Mahallesi, 593 ada, 12 ve 13 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli 17.11.2020 tasdik tarihli Nazım İmar Planı askıya çıktı.

Akyaka imar planı davasında Bakanlık'tan savunma istendi!

Muğlalıların, Akyaka Revizyon İmar Planına karşı 15 Ekim’den bu yana sürdürdükleri mücadelede yeni bir gelişme oldu. Doğal güzellikleri ve mimari yapıyı olumsuz etkileyecek Akyaka bölgesindeki planın iptali için çevrecilerin açtığı davayı onaylayan mahkeme, Bakanlık'tan savunma istedi.

Kanal İstanbul ÇED planı kesinleştikten sonra ihaleye çıkacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Turhan, “Teknik çalışmaları tamamladık. ÇED çalışmalarında son aşamaya geldik. 1/100.000 ölçekli çevre düzenleme planının kesinleşmesini müteakip ihalesine çıkacağız" dedi...

Doğuş GYO Maslak imar planı iptal davasında yeni gelişme!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Maslak ve Çevresi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine ilişkin açılan iptal davasında yeni gelişme yaşandı...

Ankara Pursaklar 1/1000 ölçeklli uygulama imar plan değişikliği askıda!

Pursaklar Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü; Pursaklar, Saray konut yerleşme alanlarında yol boyu ticaret kullanım alanlarının belirlenmesine yönelik 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği'ni askıya çıkardı. 

Zeytinburnu Kazlıçeşme imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli Zeytinburnu İlçesi, Kazlıçeşme Mahallesi, 774 Ada 69-70-71-72-73-74-75 Parsellere (Eski 774 Ada 6 ve 31 Sayılı Parseller) İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Askıya Alma Tutanağı baskıya çıktı..

Doğuş GYO Maslak 1/1000 İmar Planı davasında yeni gelişme!

Doğuş GYO, Maslak 1/1000 İmar Planı davası kapsamında, İstanbul 2. İdare Mahkemesi'nin kararına karşı İstanbul Bölge Mahkemesi Başkanlığı nezdinde istinaf yoluna başvurdu. 

Elazığ Sürsürü Mahallesi imar planı değişikliği onaylandı!

Elazığ ili, Merkez ilçesi, Sürsürü Mahallesi sınırları içerisinde bulunan alanda Gelişme Konut Alanı İmar Planı Değişikliği onaylandı..

İmar planı kesinleşme süresi Haberi

İmar planı kesinleşme süresi

İmar planı kesinleşme zamanı!

İmar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren üzerine kadastral durumu da işlenmiş plana imar planı deniyor.


İmar planı bir arsanın imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğini bildiren ve belediyece düzenlenerek istek üzerine arsa sahibine verilen belgeye verilen isim oluyor. İmar parselinin boyutlarını, sınırlarını imar planında kullanım şeklini ve yapılacak yapının teknik şartlarını belirtiyor. İmar durumları bölgenin gelişimine bağlı olarak değişikliğe uğrayabiliyor.


İmar planları ilgili belediyelerce yapılıyor veya yaptırılıyor. Belediye meclisince onaylanarak yürürlüğe giriyor. Bu planlar onay tarihinden itibaren belediye başkanlığınca tespit edilen ilan yerlerinde bir ay süre ile ilan ediliyor. 


İmar planı kesinleşme zamanı!

Bir aylık ilan süresi içinde  imar planlara itiraz edilebiliyor. Belediye başkanlığınca belediye...